Alex Nyborg Madsen

Ajour: Prisvindende musical-drama og omvisning på Glyptoteket

I denne uge kan du blandt andet komme med til live-optagelserne af en kendt podcast og besøge en ny kunstudstilling. Vi guider her til ugens vigtigste begivenheder.

Kunst: Kig forbi Gl. Strand

Kunstforeningen Gl. Strand har netop slået dørene op til årets sidste udstilling, M/M (Paris): M/Meditation IN COPENHAGEN: En udstilling, som de to designere Mathias Augustyniak og Michael Amzalag, der tidligere har lavet design for mærker som eksempelvis Björk, Balenciaga, Alexander McQueen, Kanye West og Miu Miu, står bag. På udstillingen vil gulvene være dækket med tæpper og puder med M/M-duoens design – og man må gerne smide sig i dem. Derudover vil der være store plakater, bøger, kataloger og forskellige møbler, som alle er specialdesignede eller taget med fra Paris.

'M/M (Paris): M/Meditation IN COPENHAGEN'-udstillingen kan besøges allerede nu og frem til 20. februar 2022 på Gl. Strand i København. Billetpris: 0-85 kroner. Læs mere på Glstrand.dk.

© M/M Paris

Podcast: Kom med til optagelser på Bremen Teater

Elsker du også at lytte med, når Mads Steffensen og hans A-hold hver uge løser danskerne dilemmaer? Så skal du helt sikkert være med, når Mads og A-holdet rykker ind på Bremen Teater til en underholdende aften, hvor de vil optage et podcastafsnit. Til optagelserne vil de, i bedste A-holdet-stil, belyse forskellige dilemmaer fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. Og har du selv et dilemma, som du brænder inde med, har du mulighed for at komme op på scenen og få løst det af A-holdet.

'Mads og A-holdet' kan opleves 18. december på Bremen Teater i København. BIlletpris: 420 kroner. Læs mere på Brementeater.dk.

'Annette'
© Another World Entertainment

Film: Prisvindende musical-drama

Kulden har for alvor meldt sin ankomst, og du kan derfor med god samvittighed søge indendørs i en af landets biografer, når den nye film Annette får premiere. Filmen er et musical-drama, som handler om stand up-komikeren Henry og operasangeren Ann, der sammen lever et lykkeligt og glamourøst liv. Men da de får deres datter, Annette, opdager de, at hun har en enestående skæbne – og det vender op og ned på deres tilværelse.

Annette var nomineret til tre priser ved Cannes filmfestival, hvoraf filmen vandt prisen for bedste instruktion og bedste musik.

'Annette' kan ses fra 16. december i landets biografer. Læs mere på Kino.dk.

Kunst: Omvisning på Glyptoteket

Nu kan du gå på opdagelse blandt den smukke arkitektur på Glyptoteket, når der bliver inviteret indenfor til en omvisning, der giver dig mulighed for at opleve Glyptoteket på en helt ny måde. Glyptoteket kombinerer kunst og arkitektur, og på denne omvisning vil der være fokus på de flotte loftudsmykninger og historierne bag dem. Du kan undervejs også blive klogere på historien om Glyptotekets grundlægger, Carl Jacobsen, og hans Ottilia.

Omvisningen finder sted 19. december klokken 12-13 på Glyptoteket i København. Entrépris til Glyptoteket: 85-115 kroner. Omvisningen er gratis. Læs mere på Glyptoteket.dk.