Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Crossainter bedste bageri København © Andersen & Maillard

Bagerier: Københavns bedste

Mundvandsdannende croissanter, smagfulde kardemommeboller og vanedannende surdejsbrød. Vi har fundet Københavns bedste bagerier.

Bagerier

I Danmark er vi utvivlsomt nogle af de mest priviligerede mennesker, hvad bagværk angår. Mens hylderne hos de danske bagere længe har været fyldt med håndværkere, gåsebryster og frøsnappere, har også surdej, croissanter og kardemommesnurrer efterhånden overtaget de eftertragtede hylder hos bagerne, og flere mennesker kører gerne langt for at få det helt rigtige bagværk.

Det ene surdejsbageri efter det andet popper op i København, og det er efterhånden ikke kun i weekenderne, vi smutter ned til vores lokale bageri og køber morgenbrød. Godt brød er blevet hverdag hos mange, og flere mennesker begiver sig også selv i kast med at bage eller dyrke deres egen surdej til surdejsbrød og -pizzaer.

Vi har samlet Københavns bedste bagerier, så hvis du er på jagt efter et godt sted at købe brød til din morgenmad og -kaffe, kan du med fordel læse med her.

Hyggelig lækker bageri København © Il Buco bageri

Il Buco bageri

Under lyskæderne i et ældre lagerlokale i en baggård midt på Islands Brygge finder du det hyggelige og økologisk certificerede bageri Il Buco, hvor du både får noget af byen bedste surdejsbrød og nogle af Københavns bedste croissanter. De stemningsfyldte rammer er oplagte til en stille morgen, men hvis du vil nå at smage de populære surdejsboller, skal du særligt i weekenderne være tidligt ude, da de er hurtigt udsolgte. Men bare rolig, bageriets brød og flutes er mindst lige så gode, og derfor leverer Il Buco også brød til flere anerkendte caféer og restauranter i byen – så mon ikke, der er noget om sagen.

Adresse: Njalsgade 19C, 2300 København S
Læs mere her.

bageri kardemommesnurrer Østerbro københavn © Juno Bakery

Juno The Bakery

Du kender med garanti de populære kardemommesnurer, som måske er det stykke bagværk, bageriet på Østerbro er mest kendt for. Hvad Juno også er kendt for, er deres meterlange køer, hvor folk gerne væbner sig med en god portion tålmodighed for at få lov at sætte tænderne i Junos lækre bagværk, der tæller alt fra lækre brød til snaskede mandelcroissanter.

Adresse: Århusgade 48, 2100 København Ø
Læs mere her.

Bageri lækkert København © Buka Bageri

Bageriet Buka

En af de hyggeligste og mest nostalgiske bagere finder du i indre by. Her holder bageriet Buka nemlig til. Selve butikken minder ved første øjekast om en gammeldags bager, hvor kagerne er fint udstillet på kageopsatser og servingerne på fint antik stel, men faktisk er bageriets afstamning albansk. Hvis du er på jagt efter en god kage til eftermiddagskaffen, er Buka stedet, du skal besøge. Deres kager er ikke kun dekorative, men smager også lige så godt, som de er pæne.

Adresse: Store Kongensgade 18, 1264 København K
Læs mere her.

Bageri hyggelig København © Lille Bakery

Lille Bakery

Et godt stykke ude på Refshaleøen gemmer det økologiske bageri Lille Bakery sig. Udefra ser stedet ikke ud af meget, og faktisk kan det næsten være svært at få øje på. Bageriet ligger nemlig i en gammel lagerhal, men lige så snart, du træder inden for, er du ikke i tvivl om, at du befinder dig midt i et af Københavns mest populære bagerier – ofte er alle bordene nemlig fyldte. Noget af det mest hypede bagværk hos bageriet er deres berlinere, og dét er der god grund til.

Adresse: Refshalevej 213A, 1432 København K
Læs mere her.

Lækre bagerier København Frederiksberg © Ditte Isager / Hart Bageri

Hart bageri

Et af Københavns mest hypede bagerier er utvivlsomt bageriet Hart på Frederiksberg – og det med rette. Er du på jagt efter det lækre bageri, vil du nok ikke være i tvivl om, hvornår du passerer den lille fine butik, da det muligvis er Gammel Kongevejs mest befærdede stykke fortorv. Hvis du aflægger bageriet et visit, må du ikke snyde dig selv for deres kendte kardemommeboller eller de lækre (og store) surdejsboller. Faktisk kan vi også takke bageriet for, at pølsehorn (eller sausage rolls, som de selv kalder dem) igen er blevet en anerkendt bestilling, bageriet mestrer nemlig de lækreste af slagsen.

Adresse: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Læs mere her.

Lækre bagerier Københahvn Nørrebro © Andersen & Maillard

Andersen & Maillard

Det populære bageri på Nørrebrogade er ikke blot ferme på bagerifronten, de laver også en udsøgt kop kaffe, hvor smagen afspejler den passion, der er lagt i brygningen. Andersen & Maillard er særligt i hverdagene oplagt til et par timers arbejde – stedet er nemlig forholdsvist rummeligt, så du kan ofte finde en dejlig plads, hvor du både kan have computer, en kop kaffe og et lækkert morgenmadssæt, gerne bestående af et det lækre brød smurt med deres piskede smør og Arla Unika-osten Gammel Knas. Hvis din morgen skal være lidt ekstra god, bør du købe deres chokoladecroissant eller mandelcroissant med til din morgenkaffe.

Adresse: Nørrebrogade 62, 2200 København N
Læs mere her.

Bageri lækker Vesterbo © Bageriet Brød

Bageriet Brød

Endnu en bagværks-darling i det københavnske bageribillede er bageriet Brød på Enghave Plads på Vesterbro. For den ubeslutsomme kan en tur forbi de kagefyldte glasruder være en udfordring, for bageriet har en bred vifte af lækre kager, hvor man får lyst til at købe en af hver. For de mandelcroissant-elskende er det nærmest et must at prøve bageriets lækre udgave, hvor der ikke er sparet på fyldet, og som muligvis er nogle af Københavns bedste – og mest snaskede – af slagsen.

Adresse: Enghave Pl. 7, 1670 København V
Læs mere her.

Mirabelle Bakery bageri Nørrebro hyggelig © Mirabelle Bakery

Mirabelle Bakery

Bageriet på Guldbergsgade på Nørrebro er selvfølgelig også med på listen over de bedste bagerier i København, særligt for deres surdejsbrød, som er virkelig vanedannende – og som heldigvis kan købes i ekstra stor størrelse. Ikke nok med, at bageriet bestemt er et bagværksbesøg værd – du kan også bestille økologisk bagværk, frisklavet pasta og sågar hjemmelavet burrata på bageriets hjemmeside, så du kan tage de lækre delikatesser med hjem. Og så er stedet et must, hvis du elsker croissanter, hos bageriet kommer bagværket nemlig i mange forskellige lækre variationer.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Læs mere her.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev