© @frederikkethiberg

Frederikke Thiberg bor i Berlin og guider dig her til de absolut fedeste steder

Frederikke Thiberg arbejder som stylist og virksomhedsejer, og har senest bosat sig i Berlin, hvor hun nyder en hverdag med kulturelle indspark, god mad og skønne omgivelser. Derfor deler hun her sine insider tips til den skønne by.

Hotel: Soho House

"Soho House er nok det sted, jeg tilbringer det meste af min tid. Soho House Berlin har hele fire restauranter, fitness, spa, pool, bar, butik, biograf, musikstudie, gospel-brunch samt et utal af events, workshops, koncerter og fester. Særligt deres rooftop med infinity-pool er magisk om sommeren."

Restaurant aften: November Berlin

"Jeg elsker mad fra det asiatiske køkken, og November Berlin er en af mine favorit restauranter her. Både mad, indretning og personale spiller maks. Deres drink, N5, er et must-try ,hvis du er kokos fan som jeg."

Restaurant frokost: Klub Kitchen

"Alt på menukortet er godt hos Klub Kitchen! De åbner kl. 12.00 og her står folk klar, for det er et yderst populært sted at tage hen i frokostpausen. Jeg forstår dem, for det er måske et af de bedste frokost steder, jeg har været."

Shopping: Voo Store, Humana Second Hand og Sunday flea markets

"Det er jo så svært at sige ét sted, så her er tre, så der er lidt til en hver smag. Voo Store er jo ikonisk for Berlin og et must-visit hvis du spørger mig. Jeg er så heldig, at det er min nabo, og elsker at tulle derned og bladre deres bøjler, som jævnligt bliver udskiftet, således at udvalget konstant er højaktuelt. De har kurateret det bedste af highend brands som Miu Miu, Acne Studios og Margiela, mikset det med spændende mindre og mere niche designere som Ioannes, Christina Seewald og Mainline Rusfrcade."

"Humana er en kæde af genbrugsbutikker, som ligger rundt omkring i byen. Jeg synes den bedste er ved Alexander Platz, som muligvis også er den største. Tag snacks med i tasken for det kan godt tage på blodsukkeret at grave sig igennem for at finde guldet."

"Sunday Flea Markets afholdes, som navnet antyder, hver søndag hele sommeren forskellige steder rundt om i byen. Her er priserne mellem 1 og 10 eur, så man kan uundgåeligt gøre sig nogle gode kup. Det ligeledes et godt sted at browse inspiration i de besøgendes outfits - de lokale dresser gerne op for en catwalk på markedet."

Kunst: Sprueth Magers

"Dette contemporary kunstgalleri huser spændende udstillinger med dugfrisk kunst, som sætter verden og samfund i perspektiv. På nuværende tidspunkt har de en udstilling af Cao Fei ved navn Duotopia, som udforsker begrebet Metaverse og de porøse grænser mellem menneske og maskine - noget jeg personligt er meget optaget af for tiden."

Park: Körnerpark

"Körnerpark er en lille idyllisk perle gemt blandt Neuköllns rå gader. Den fineste rolige park med springvand, smukke blomsterbede og små vandløb. For enden af parken ligger Orangeriet, som kunne minde om Berlins svar på Apollo Bar. Her er både café og galleri, som i weekenden forvandles til bar med frugtige drinks, koncerter og DJ-sets."

"Er jeg ikke på Soho House nyder jeg at arbejde her, i omgivelser der sætter rammerne for ro og fordybelse. Jeg lader mig også altid inspirere af turen hertil af Karl Marx Strasse fyldt med “revl-og-krat-butikker” som jeg kalder dem. Butikker med finurlige logoer i alverdens fonte og symboler, som byder på alverdens habengut; T-shirts med kitschede print, sjove tasker, glasfigurer og oceaner af dimsedutter - alt sammen kitchet på den helt gode måde."

Område: Prenzlauerberg

"Prenzlauerberg synes jeg bedst kan sammenlignes med Vesterbro. Her er cool og hyggelige caféer, restauranter, butikker og grønne områder side om side på de fine brostensbelagte gader med store træer, der kroner så himlen forsinder til fordel for de grønne blade. Du kan snildt bruge en hel dag i dette område."

Bar: Phantom Bar - den hemmelige bar

"Den her bar er lidt af et insigther tip - for den er ikke lige til at finde. Selv ikke adressen er at finde på nettet. Men på Westerstr. 185, inde i gården af et lejlighedskompleks, i hvad der ligner et haveskur ligger indgangen."

"Man går således ind i haveskuret, ned af nogle trapper, igennem en lem i væggen, gennem gange, op ad en masse trapper og pludselig står man foran en dør hvor man svagt kan høre musik inde bag. Når du åbner døren er den sejeste bar med knaldrøde vægge og loft. I midten af rummet er en stor kvadratisk bar, som er indkrænset af en bred rød velour sofa, som løber langs væggen hele vejen rundt i rummet."

"Musikken er house-tekno og dansegulvet er alt det gulvplads, der ikke er optaget af folk, som hænger ved baren. Jeg elsker at ligge i sofaen og spytte i deres Sake/kirsebær drink og falde i snak med nye mennesker."

Håndplukket til dig