Champagne bedste test smagning 2020
© Moët & Chandon

De bedste bobler til jul og nytår

Har du endnu ikke champagnen i hus? Butikkerne har lukket mellem jul og nytår, så det er nu, du skal skynde dig at få købt dine bobler og støtte din lokale vinhandler.

Det er nu, vi plejer at feste, danse og skåle sammen med mange af dem, vi holder af, men det er på grund af tidens restriktioner aflyst i år. Måske netop derfor har vi endnu mere brug for at nyde en af verdens mest festlige og elegante drikke, champagnen, på årets sidste dag – eller dagene op til den.

Vi har på redaktionen fundet og smagt seks boblende bud, der giver dig lige præcis den ekstra lille forkælelse, vi har brug for i denne tid.

Champagne: Sådan skænker du et godt glas

  1. Selvom mange af os forbinder champagne med høje, slanke glas (flute) eller fine champagneskåle, giver champagne serveret i et stort vinglas den bedste duft, smag og kompleksitet. Du har helt sikkert også fået din champagne serveret sådan, hvis du har været på en champagnebar i udlandet.
  2. Hæld champagnen langsomt ned langs indersiden af glasset. Det sørger for, at champagnes bobler bevares bedst muligt. Hæld ad én omgang, og tilt kun glasset ganske lidt, inden du færdiggør skænkningen stående.
  3. Servér altid champagnen kold, men aldrig iskold. Hæld til gengæld ikke glasset helt op, da det hurtigt bliver varmt i bunden.
  4. Får du mod alt forventning ikke drukket din champagne, skal den ligge på langs, koldt og mørkt, indtil den skal drikkes.
  5. Der er altid en anledning til at drikke champagne. Skål.