Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Champagne bedste test smagning 2020 © Moët & Chandon

De bedste bobler til jul og nytår

Har du endnu ikke champagnen i hus? Butikkerne har lukket mellem jul og nytår, så det er nu, du skal skynde dig at få købt dine bobler og støtte din lokale vinhandler.

Det er nu, vi plejer at feste, danse og skåle sammen med mange af dem, vi holder af, men det er på grund af tidens restriktioner aflyst i år. Måske netop derfor har vi endnu mere brug for at nyde en af verdens mest festlige og elegante drikke, champagnen, på årets sidste dag – eller dagene op til den.

Vi har på redaktionen fundet og smagt seks boblende bud, der giver dig lige præcis den ekstra lille forkælelse, vi har brug for i denne tid.

Champagne: Sådan skænker du et godt glas

  1. Selvom mange af os forbinder champagne med høje, slanke glas (flute) eller fine champagneskåle, giver champagne serveret i et stort vinglas den bedste duft, smag og kompleksitet. Du har helt sikkert også fået din champagne serveret sådan, hvis du har været på en champagnebar i udlandet.
  2. Hæld champagnen langsomt ned langs indersiden af glasset. Det sørger for, at champagnes bobler bevares bedst muligt. Hæld ad én omgang, og tilt kun glasset ganske lidt, inden du færdiggør skænkningen stående.
  3. Servér altid champagnen kold, men aldrig iskold. Hæld til gengæld ikke glasset helt op, da det hurtigt bliver varmt i bunden.
  4. Får du mod alt forventning ikke drukket din champagne, skal den ligge på langs, koldt og mørkt, indtil den skal drikkes.
  5. Der er altid en anledning til at drikke champagne. Skål.
Champagne bedst smagstest 2020 © Skjold Burne
1 / 6

Baron de Rothschild Blanc de Blancs

Vælg denne, hvis du går efter en: En tør og mineralsk champagne, der sørger for en masse smagsnuancer, og som uden tvivl vil være et hit blandt alle.

Beskrivelse: Den har en fin, lys gylden farve, og der er masser af små blide bobler i glasset. Den er superelegant, men forvent foruden duften af letristede mandler og smagen af hvide frugter også en syrlighed, som godt kan være en smule fremtrædende. Champagnen er let at drikke, men den har alligevel en god kompleksitet, som gør den oplagt til mad. Denne aften blev den drukket sammen med østers og en smule citron, og den vil passe lige så smukt til en sommeraften som til jul og nytår.

Passer godt til: Næsten alt. Den er oplagt til fisk og skaldyr, men kan også sagtens bruges til aperitif eller til lyst kød som for eksempel kylling.

Pris: 595 kr. indtil 31/12 ellers 750 kr. hos Skjold Burne.

Champagne Moët © Moët Hennessy
2 / 6

Moët & Chandon Impérial Brut

Vælg denne, hvis du går efter en: Ikke helt tør, men frugtig og let champagne.

Beskrivelse: En klassiker. Mange små fine, men fyldige bobler fylder glasset, når det skænkes. Duften kan virke lidt sprittet til at begynde med, men smagen er lys, blød og frisk med noter af nyplukkede grønne æbler og pærer samt citrusfrugter. Den smager en anelse syrlig, men er samtidig mild.
Champagnen er afbalanceret og letdrikkelig, uanset kendskab eller præferencer, og den kan derfor nærmest drikkes som saft.

Passer godt til: Oplagt som velkomstdrink (måske til Dronningens nytårstale). Den er desuden særligt god til fiske- og skaldyrsretter – generelt salte retter og snacks. En varm solskinsdag med pil-selv-rejer ville også være det perfekte match.

Pris: 389 kr. hos diverse supermarkeder og vinspecialister.

Champagne smagstest 2020 © Husted Vin
3 / 6

André Jacquart Blanc De Blancs Extra Brut Vertus Experience Champagne Premier Cru

Vælg denne, hvis du går efter en: Frugtig, men tør og samtidig fed champagne.

Beskrivelse: Champagnen er ‘Extra Brut’ og dermed defineret ved at indeholde en anelse mindre sukker end brut, men den er slet ikke så tør som forventet. Den er på én gang tilpas sød og tør og meget velafbalanceret. Den er frugtig med noter af fersken og har en delikat lethed og friskhed samt en cremet fylde, der skyldes, at den udelukkende er baseret på den fede drue Chardonnay. Desuden er champagnen på ingen måde bitter.

Passer godt til: Den smager fremragende på egen hånd, men vil på grund af dens fedme og friskhed også være god til cremede oste.

Pris: 335 kr. hos Husted Vin.

Champagne bedst smagstest 2020 © Skjold Burne
4 / 6

Charles Mignon Cuvée Comte De Marne Grand Cru Champagne Brut

Pris: 375 kr. indtil 31/12 ellers 750 kr. hos Skjold Burne.

Vælg denne, hvis du går efter en: Frisk kvalitetschampagne med dybde og blød, afrundet smag.

Beskrivelse: Den lyse champagne fra det franske familiehus Charles Mignon bobler livligt, når den bliver skænket, og dufter frisk og frugtig, blandt andet med noter af sprøde æbler og citrus. Den mørke flaske med kobberfarvet etiket er i tungt glas med blød, ‘ru’ overflade og har en tyngde og elegance, der afspejler indholdet. Champagnen smager rigtigt godt og er nem at drikke. Smagen er frisk og tør med en blødhed og masser af dybde. Den har toner af æbler, melon, toast, citrus, hvidgule frugter og blomster.

Passer godt til: Dens friskhed og høje kvalitet gør den velegnet som aperitif eller til forretter med fisk.

champagne bedst test © Theis Vine
5 / 6

Champagne Mandois Brut Origine

Vælg denne, hvis du går efter en: Frisk og sprudlende champagne med duft af sommer og friske æbler.

Beskrivelse: Brut Origine fra det anerkendte champagnehus Mandois er en non-vintage champagne med en flot og frisk smag, balanceret fylde og blide bobler. Champagnen er fyldig og cremet og dufter af gule æbler og citrusfrugter samt klassiske champagne-noter af brød og kiks. Et helt igennem klassisk champagnevalg.

Passer godt til: Perfekt til både velkomstdrink og forret med skaldyr og fisk. Den er derfor også oplagt at drikke, når klokken slår 24, hvis du ikke er til de sødere varianter.

Pris: 250 kr. hos Theis Vine.

Champagne bedst smagstest 2020 © Husted Vin
6 / 6

Albert Levasseur Brut Vintage 2013

Vælg denne, hvis du går efter en: Bæredygtig og helt tør, men let og sommerlig champagne.

Beskrivelse: Champagnen er høj på både syre og bobler og har en fin, frisk aroma af citrus og noter af orangeblomst. Den er let og luftig, og går du som regel efter økologiske vine, er denne champagne også et godt bud: Levasseur arbejder nemlig målrettet med bæredygtighed og var den første producent i Champagne med tre økologiske certificeringer.

Passer godt til: På grund af dens friskhed og sommerlige vibes kan den let nydes på egen hånd, men vil også passe godt til fiskeretter og lyst kød. Den vil også være fantastisk at poppe i godt selskab og ved særlige lejligheder på lune forårsdage.

Pris: 349 kr. hos Husted Vin.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev