© Getty Images

Cher fylder 75 år: Her er hendes 6 mest ikoniske outfits

Dronningen af comebacks, gudinden af pop eller bare Cher – kært barn har mange navne. Den amerikanske sangerinde er en af århundredets største popstjerner, og i dag fylder hun 75 år. Det fejrer vi med et tilbageblik på hendes misundelsesværdige garderobe, der gennem tiden har inspireret modefolk verden over.

Et af de helt store højdepunkter i Chers karriere er utvivlsomt hendes klædeskab. Hun har aldrig været bange for at udfordre normen, og ingen mængde tyl, fjer eller rhinsten har nogensinde været for meget. De vilde outfits har fra begyndelsen været en uundværlig del af Chers univers, og fans har kontinuerligt ventet i spænding på at se, hvad det næste ekstravagante antræk ville blive.

I anledning af popdronningens 75 års fødselsdag har vi fundet frem til 6 af Chers mest ikoniske looks – og vi lover, at de indebærer spandevis af guld, glitter og fjer.

© Getty Images

1. Fjer og see-through

Når snakken falder på Chers garderobe og ikke mindst hendes mindeværdige outfits, er det for manges vedkommende nok denne forside fra det amerikanske nyhedsmagasin Time, som tankerne straks falder på. Den gulvlange, hvide og gennemsigtige kjole med dramatiske, voluminøse fjer-detaljer ved ærmerne og kjolekanten blev designet til Met Gallaen i 1974 – og faktisk var den opsigtsvækkende kjole med til at starte 'trenden' om, at de deltagende kendisser bærer særligt ekstravagante outfits til den årlige begivenhed.

© Getty Images

2. Højhalset glitterkjole

Mere see-through og glitter – et klasissk Cher-look. Cher fik et tæt forhold til designeren Bob Mackie, der har stået bag langt størstedelen af hendes looks – blandt andet dette, som hun bar under en show-turné.

3. Crop top og nederdel

Et todelt sæt med en crop top og en gulvlang nederdel påsat bunkevis af glitter udgør et outfit, der er en tegneserie-prinsesse værdig. Billedet er fra Oscar-uddelingen i 1973, hvor Cher deltog sammen med sin første mand, musikeren Sonny Bono.

© Getty Images

4. Buksedragt og læderjakke

Sangerinden har aldrig ladet sig afskrække af outfits med kig til forskellige dele af kroppen – for eksempel denne heldragt med cut-outs tilsat en læderjakke, der tilfører et råt element til looket. Faktisk mente man hos MTV, at outfittet var afslørende, at musikvideoen til If I Could Turn Back Time, hvori Cher bar dragten, endte med at blive bandlyst fra tv-kanalen i 1989.

5. Festkjolen over dem alle

Denne fantastiske kjole, der skriger Cher, er endnu en af Bob Mackies fantastiske kreationer. Glitter, kig til kroppen og vilde farver – behøver vi at sige mere?

© Getty Images

6. Oscar-looket

Til Oscar-uddelingen i 1988 var det ikke bare den velfortjente pris Bedste skuespillerinde for sin performance i Moonstruck, som fik skubbet Cher ind i rampelyset. Den draperede sorte perlekjole, som hun bar under uddelingen sammen med et stort, sort sjal, løb med opmærksomheden på den røde løber og er blevet husket af hendes fans mange år efter.