© BYENS PLANTETORV

Costume Ajour: Fra en ny planteoase til personlig glaskunst

Uge 23 byder blandt andet på et nyt plantemarked for københavnerne og en eksklusiv koncert med Miley Cyrus. Du kan også komme til dansekoncert med Pernille Rosendal eller udforske glaskunsten på en nyåbnet udstilling i Ebeltoft.

Interiør: Plantetorv på Refshaleøen

Elsker du også at give dit hjem lidt liv ved hjælp af alskens grønne planter? Så skal du besøge Byens Plantetorv, som er Københavns nye grønne oase. På 700 kvadratmeter i en af Reffens rustikke bygninger kan du gå på opdagelse i et stort udvalg af planter, et planteværksted, drivhuset og en lille café.

Pernille Franker er iværksætteren bag Byens Plantetorv, der har skabt oasen med intentioner om at gøre det lettere for alle i byen at leve mere grønt. På planteværkstedet kan du selv arrangere dine nye planter i potter, så du ikke får jord ud over hele altanen derhjemme. Plantetorvet gør det derudover let for dig at gøre din bolig grønnere, da de også kan sørge for transporten af dine nye indkøb hjem til dig.

Byens Plantetorv, Refshalevej 167D, 1432 København K. Åbningstider: alle ugens dage klokken 11-19. Læs mere her.

Streaming: The Hills

Anden sæson af opfølgeren til den ikoniske serie, der ændrede landskabet for reality-tv for altid, har netop haft premiere eksklusivt på Paramount+.

Hvis du var teenager i midten af 00’erne, er der stor sandsynlighed for, at du fulgte med i MTV’s realityshow The Hills, hvor kendte navne som blandt andre Kristin Cavallari, Brody Jenner og Audrina Patridge optrådte. I serien fulgte man Hollywoods mest ikoniske vennegruppe, som tillod millioner af seere at følge med i deres liv, der i høj grad var præget af drama, storslåede romancer og konflikt.

I den nye 2. sæson af den episke genforeningsserie The Hills: New Beginnings får man reality-tv for alle pengene: Det populære cast befinder sig nu ved en korsvej, hvor de står over for prøvelser, de ikke har oplevet før. Mens nogle kæmper med økonomiske konsekvenser af den globale pandemi, forsøger andre at navigere i udfordrende forhold og kæmper med afhængighed. Genopblusning af tidligere flammer, overraskende graviditeter og en nyligt offentliggjort skilsmisse er bare nogle af de temaer, der præger den nye sæson.

Du kan streame ‘The Hills: New Beginnings’ på Paramount+ nu.

Kunst: Soft Machine

Find ud af, hvordan hestehår og glas kan blive til betagende kunst, når den canadiske kunstner Carissa Baktay udstiller sine værker på Glasmuseet i Ebeltoft.

Kunstneren har udforsket glasmaterialet siden 2017 og stiler efter at bryde med de traditionelle glasteknikker for at skabe en personlig fortælling gennem nye kunstneriske udtryk.

Udstillingen Soft Machine er en del af museets koncept The Study, der giver både upcoming og veletablerede kunstnere mulighed for at eksperimentere og afprøve nye idéer.

'Soft Machine' løber fra 12. juni til 14. november. Billetter koster 120 kroner. Læs mere her.

Musik: Miley X Magnum

Se med, når Miley Cyrus 10. juni spiller en online live-koncert i samarbejde med Magnum.

Popstjernen og det belgiske is-brand har netop igangsat en ny kampagne, der skal sætte fokus på, at nydelse har mere end ét lag. I samme omgang er der blevet lanceret en helt ny is, der måske er Magnums mest mundvandsdrivende til dato: Magnum Double Gold Caramel Billionaire. Koncerten bliver livestreamet på YouTube, og alle kan se med.

Se koncerten på YouTube 10. juni klokken 20:30 her.

Dansekoncert: Vita Danica

I den offentlige debat taler man ofte om Udkantsdanmark og skævvridningen mellem land og by – noget af det, der splitter Danmark som nation ad. Men hvad er det egentlig, der samler os?

Det undersøger musiker Pernille Rosendahl, koregraf Marie Brolin-Tani og instruktør Sargun Oshana, som med dansekoncerten Vita Danica tager temperaturen på folkesjælen anno 2021. Du kan både glæde dig til visionær koreografi, poetisk sang og ikke mindst de fantastiske kostumer, der er designet af Mark Kenly Domino Tan.

Vita Danica' kan opleves fra 9. til 26. juni på Aarhus Teater. Billetter koster 320 kroner og kan købes her.