© POLINA VINOGRADOVA

Costume Ajour: Ikoniske smykker, magiske toner og et glædeligt gensyn med 80'ernes dansedronning

I uge 23 kan du glæde dig til en eksklusiv udstilling hos det franske smykkehus Cartier, et nyt designsamarbejde fra H&M, en koncert med Mags og et throwback til de vilde 80'ere.

Udstilling: Panthère de Cartier

Det franske smykkefirma Cartier har i mere end 100 år fremstillet betagende smykker med pantermotiver. Nu åbner Cartier-butikken i København op for deres Panthère de Cartier-udstilling, hvor besøgende kan komme forbi og beundre det ekstravagante smykkeunivers.

Udstillingen består af en række pantersmykker, ure og andre accessories og har fokus på smykkernes abstrakte, naturalistiske og grafiske udtryk og ikke mindst panteren, der har spillet en ikonisk rolle i Cartiers design siden 1914.

'Panthère de Cartier' løber fra 31. maj til 5. juni i Cartiers butik på Østergade 3, 1100 København K. Se åbningstiderne her.

© BROCK X H&M

Design: Brock Collection x H&M

H&M’s nye tøjkollektion, der er skabt i samarbejde med det L.A.-baserede brand Brock Collection, hylder romantikken og vil gøre den tilgængelig for alle. Kollektionens romantiske elementer består i de figursyede silhuetter og drømmende flæsedetaljer, der blandes med voluminøse nederdele, ballonærmer og storblomstrede print.

Kollektionens farvepalet byder på nuancer af sort, rosa, råhvid, creme og denimblå, og udvalget af kjoler, bluser, toppe, denim og accessories er desuden produceret i økologisk hør, økologisk bomuld, genanvendt bomuld og polyester.

Kollektionen lanceres tirsdag 1. juni på Hm.com og i udvalgte butikker.

Musik: Mags magiske toner

Margrethe Tang-Jakobsen, bedre kendt under kunstnernavnet Mags, indtager 2. juni scenen på Lille Vega med sin dragende elektropop.

Conversations I've Had With Myself er titlen på Mags anmelderroste debut-ep, der udkom i 2019. Nu er hun klar med sin nye single All I Hear (Dada), som handler om at blive bedre til at tale ordentligt til sig selv og behandle sig selv lige så godt, som man ville behandle en god veninde.

Billetter koster 130 kroner per styk og kan købes her.

© PIECES OF MAGIC

Film: Tina Turner-dokumentar

Få et gensyn med dansedronningen over dem alle, når dokumentaren Tina løber over lærredet i de danske biografer fra 3. juni.

I Tina kan du opleve 80’er-ikonet helt tæt på gennem personlige interviews med stjernen selv om hendes vilde karriere, der gennem tiden har budt på mange op- og nedture. Dokumentaren kaster også et blik tilbage på en række af Tinas sejeste outfits, mest mindeværdige optrædener og ikke mindst hendes rolle som pioner for kvinder i rockmusikken.

Filmen kan ses i de danske biografer fra 3. juni. Køb billetter her.