© Therese Riis

Couturekulten guider: Her er min ultimative guide til København

Læs: Laura Tønder ...aka Couturekultens ultimative guide til København og lad dig inspirere af en flot modeserie, der er skudt af den dygtige fotograf, Therese Riis.

Laura Tønder arbejder som model og designer, og hun går inden længe i luften med sit nye vintage-inspirerede brand, Kettel Atelier. Vi har spurgt, om hun ville dele sine bedste tips til København med os. Det sagde hun ja til, og derfor kan du nu læse denne ultimative guide til København – i samspil med en vintage-inspireret modeserie, der er skudt af fotograf, Therese Riis.

Udover sit erhverv som designer og model shopper Laura generelt set en del vintage – og hun shopper vintage med samme mindset, som når hun shopper nyt. Laura forsøger konstant at bevare et åbent sind, og hun prøver på ikke at gå efter noget specielt. Når det lykkedes hende at finde noget, som tiltaler hende, spørger hun sig selv, om det er et fund, hun vil bruge meget eller blot vil teste af.

Vi spurgte hvad hendes bedste tip til vintage-shopping var og fik følgende svar:
"Hvis tøjet ikke passer så lad det være – med mindre du lover dig selv, at du vil få det syet ind, om eller får sat en ny knap i. Vær realistisk med dig selv og køb aldrig for småt – især ikke sko. Du vil fortryde det."

Hvad er din yndlingsbeskæftigelse på en sommerdag i København?
"At tage på loppemarked og cykle ud for at bade et dejligt sted."

Nørrebro: Birkegade og Elmegade

"Jeg er helt vild med Birkegade og den lille trekant af omkringliggende gader. Der er opstået en hel lille perlerække af lækre kuraterede vintage- og second hand-butikker, som jeg elsker at gå på jagt i. "

© Therese Riis

Nordvest: Flere Fugle

"Hver gang jeg er i København, er jeg på udkig for at finde den bedste croissant. Da jeg opdagede den lille oase i baggården hos Flere Fugle, var det en fuldendt oplevelse, jeg forelskede mig i."

© Therese Riis

Frederiksberg: Sonny

"Jeg elsker den Parisiske vibe, som Frederiksberg Allé giver. Det føltes som en helt anden by. Sonny gør virkelig gaden levende med sin skønne udeservering. Jeg har elsket Sonnys menu, lige siden jeg fik min matcha i skål."

© Therese Riis

Frederiksberg: Haveselskabet

"Jeg elsker den lille hyggelige have ved siden af Frederiksberg Have. Den er så eventyrlig og ligger klods op af det pulserende byliv, men den er så rolig og magisk. Den minder mig på mange måder om Alice i Eventyrland."

© Therese Riis

Frederiksberg Rådhus: Loppemarked

"Loppemarkeder er virkelig noget, som Danmark er helt vildt gode til – især når man, som jeg, elsker gode tøjfund. Frederiksberg loppemarked har rigtig mange gode tøj-fund og accessories. Mit bedste fund har været et par cremefarvede vintage-pumps med små spænder, som er vildt fine til sommerbrune ben."

© Therese Riis

Vesterbro/Frederiksberg: Værnedamsvej

"Værnedamsvej er den perfekte gade at mødes op med venner på. Man kan altid finde en bar, cafe eller restaurant, der passer præcis til det humør, man er i. Personligt svinger jeg mest mellem Rist, Granola, Les Trois Cochons og Falernum – alt efter om jeg er på udkig efter kaffe eller vin. Gaden har alt samt en stemning, som er helt unik i forhold til hvor centralt, den er placeret."

© Therese Riis

Vesterbro: Jerome Vintage

"Deres kuraterede udvalg af vintage er unik og føles mest af alt som at shoppe i en contemporary design-butik med nye kollektioner. Jeg elsker at suge inspiration til mig gennem hele deres univers. Særligt deres måde at indrette butikker på er en evig inspirationskilde."

© Therese Riis

Indre By: Ofelia Plads

"Jeg elsker at bade og slikke sol i og omkring de københavnske kanaler. Jeg har ligget mange timer og slappet af, mens byen buldrer lige bag mig."

© Therese Riis