coperni
© ANNA STOKLAND

Drik det her rent - eller giv det til typen der har alt

Mads Schytte er whiskynørd og har netop udgivet sin bog "whisky - til nye og gamle nørder". Her får du tre af Mads' whiskyfavoritter, som er så runde og aromatiske, at de bør drikkes rent.

  1 / 3

  Macallan Double Cask 12 års

  "Denne whisky er modnet på sherryfade, hvor det er en kombination af træ fra den amerikanske eg og den spanske eg. Det gør, at udtrykket i whiskyen er rundt, blødt og relativt sødmefuldt - her er det vigtigt at understrege, at det aldrig bliver så sødt som rom - men det er afgjort i den 'sødere' retning, når det kommer til whisky. Den har duft af abrikos, sirup, hasselnødder, vanilje og appelsinskal. Prisen er omkring 475 kr."

  Kan købes her.

  2 / 3

  Highland Park 18 års

  "Alder er på ingen måder et kvalitetsstempel, det handler om hvilke fade, der er brugt. Highland Park laver en skøn 18 års whisky, som primært er lagret på sherryfade. Den har noter af sirup, kanel, lyng og vanilje. I munden er den rund, blød, men har et lille diskret hint af røg, som sammen med den sødmefulde smag giver en flot kombination. Jeg har oplevet ikke-whiskynydere finde netop denne overraskende god. Prisen er en kende højere, ca. 900 kr., men whiskyen er alle pengene værd, og imponerer også nye whiskynydere."

  Kan købes her.

  3 / 3

  Hødal Whisky 5 års

  "Jeg slår også gerne et slag for dansk whisky, da vi indenfor de sidste år har udviklet os utrolig meget. Netop Hødal, som ligger ved Fjerritslev i Nordjylland, formår at lave en udgave, som er rund, blød og minder meget om den skotske - dog pæredansk. For en nybegynder kan deres "Hødal Whisky Special Edition 3" være et godt sted at starte. Den er lagret på spanske sherryfade, hvor al indhold kommer fra Danmark. Den har en skøn duft af vanilje, syltede blommer, kardemomme og eg. I munden er den afrundet, varm og fyldt af smag fra mørk chokolade, julekrydderier og malt. Prisen er 859 kr. for 50 cl."

  Kan købes her.