Emilia Clarke fra Game of Thrones siger fra

Skuespillerinden, der nok er bedre kendt som Khaleesi fra Game of Thrones, har fået nok af, at serien konstant beskyldes for sexisme

Serien Game of Thrones består primært af krig, sex og drager, hvilket har vist sig at være en vindende kombination, når det gælder om at holde seernes interesse. Dog er seriens indhold over flere omgange blevet beskyldt for at være sexistisk i forhold til kvinder, men nu har skuespillerinden Emilia Clarke, der spiller Khaleesi i Game of Thrones, fået nok!

Psst ... Se alle Khaleesis bedste fletninger i Game of Thrones, og find inspriration til din næste frisure hos dronningen af fletninger

Skuespillerinden Emilia Clarke, som spiller Khaleesi i Game of Thrones har fået nok af beskyldninger om, at serien skulle være særligt sexistisk overfor kvinder / Foto: Wenn.com

I et interview med Entertainment Weekly svarer Emilia Clarke tilbage på kritikken ved blandt andet at sige, at hun mener, at Game of Thrones både viser svage, men også meget stærke kvinder, og at seriens indhold skal ses som en helhed og ikke tages ud af kontekst.

Som Emilia Clarke siger til Entertainment Weekly:

“Der er så meget kontroversielt, men det er det smukke ved Game of Thrones. Den skildrer kvinder på så mange forskellige stadier. Der er kvinder, som bliver fremstillet som seksuelle redskaber, kvinder som har nul rettigheder, kvinder som er dronninger, men kun som følge af deres mand, og så er der kvinder, som bogstaveligt talt er ustoppelige, og de er så magtfulde, som du overhovedet kan blive.

Så det piner mig at høre, når folk tager dele af serien ud af kontekst og kritiserer Game of Thrones for at være antifeministisk – fordi det kan du ikke med den serie. Den viser det brede udsnit af, hvad der sker med kvinder, og i sidste ende viser den, at kvinder ikke bare er lige med mænd, men at de har en utrolig styrke.”

Emilia Clarke er altså ikke enig med kritikerne, og vi må da også sige, at den rolle hun spiller som Khaleesi, i hvert fald repræsenterer en stærk kvinde med ben i næsen – og ildspyende drager i ryggen.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!