© American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

10 bingeværdige serier, du skal se i foråret

Fra et København i ruiner og mordet på Gianni Versace til et gensyn med Westworld. Her er den nye sæsons bedste serier

9. februar 2018 af Josefine Klint

En ny sæson er lig med nye serier – og et gensyn med dem, som du forventningsfuldt har ventet på, siden det sidste sæsons afsnit rullede over skærmen. Vi har samlet det allerbedste, streamingtjenesterne har at byde på dette forår.

Vær opmærksom på, at denne artikel indeholder spoilere fra tidligere sæsoner

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

15. Juli 1997 bliver den verdenskendte designer Gianni Versace skudt foran sit hjem i Miami Beach. American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace viser historien bag mordet, og det skæbnesvangre møde mellem designeren og den tidligere elsker, der ender med at tage hans liv. I en imponerende præstation spiller Penélope Cruz rollen som søsteren, Donatella Versace, der i en tilstand af chok og fortvivlelse over sin brors skæbne må kæmpe sit livs kamp for at videreføre Gianni Versaces minde som person og modeskaber. 

Premiere 17. januar på FX

The Handmaid’s Tale sæson 2

Den anmelderroste The Handmaid’s Tale er baseret på Margarot Atwoods bedstsælgende roman af samme navn fra 1985. Men hvor bogens handling slutter samme sted som første sæsons finale, får vi nu endelig gisninger om Junes (Elisabeth Moss) skæbne, efter at hun er flygtet fra det dystopiske diktatur Gilead. Men alt tyder på, at Junes frelse ikke er nået, og at hun står overfor større udfordringer end nogensinde før. 

Premiere i april på HBO Nordic

Westworld sæson 2

Sci-fi møder western i den anmelderroste Westworld, der omhandler en forlystelsespark fyldt med realistiske robotter, der opererer ved hjælp af kunstig intelligens. Men robotterne har udviklet både hukommelse og følelse, og traileren for anden sæson afslører, at forlystelsesparkens bagmænd ikke længere kontrollerer deres skabninger.

Premiere i foråret på HBO Nordic

Altered Carbon

Fremtidens teknologi gør det muligt at digitalisere og downloade menneskets bevidsthed og overflytte den til en ny krop. Ved at bevæge sig mellem utallige hylstre, er det lykkedes verdens rigeste mand, Laurens Bancroft (James Purefoy), at fylde 365 år, indtil han en nat bliver myrdet under mystiske omstændigheder. Forflyttet til endnu en ny krop genoplever han en tidligere soldat for at opklare sit eget mord. 

Premiere 2. februar på Netflix

© Liberty

Liberty

I 2005 blev den danske roman Nordkraft af den nu afdøde Jakob Ejersbo filmatiseret med stor succes. Nu er turen kommet til forfatterens Liberty-trilogi, der bliver en miniserie på DR. Liberty omhandler danske Christian, der tager til Tanzania med sin familie i 1980. Her møder han den indfødte Marcus, der dagligt slider som altmuligmand for en svensk familie. Mødet mellem kulturer er omdrejningspunkt i fortællingen, der følger de to mænds relation fra barnsben til fuldvoksne. 

Premiere 25. februar på DR1

The End of the Fucking World

Den britiske komedieserie følger teenagerne James og Alyssa, der begge er skolens outsidere. James er overbevist om, at han er en psykopat, der i sin søgen på følelser planlægger Alyssas mord. Sammen bevæger de sig ud på et begivenhedsrigt og voldsfyldt roadtrip i jagten på Alyssas far og flugten fra deres trivielle hverdag. 

Premiere 1. januar på Netflix 

Divorce sæson 2

Det er svært at finde sit livs kærlighed, og det er endnu sværere at blive skilt fra den igen. Det er den nye hverdag for nyskilte Frances (Sarah Jessica Parker) og Robert (Thomas Haden Church), der for første gang i 10 år skal finde ud af, hvem de er uden hinanden. 

I anden sæson af den underholdende serie følger vi de to karakterer, som skal lære, hvordan man navigerer i datinglivet.

Premiere 15. januar på HBO Nordic

The Rain

Seks år er gået siden en grusom virus ramte Skandinavien og efterlod få overlevne, der nu kæmper en daglig kamp for deres liv. Serien er den første danske Netflix-produktion og udspiller sig i et apokalyptisk København, hvor Rådhuspladsen er udslettet og Tivoli ligger øde hen. Vi følger et søskendepar og en gruppe af unge, der begiver sig ud på en farefuld færd i jagten på civilisation og sikkerhed. 

Premiere i foråret på Netflix

The Chi

I The Chi følger vi en gruppe unge mennesker, der må stå sammen for at overleve i et barskt kvarter i Chicago. Kriminalitet venter om hvert gadehjørne, og de mindste beslutninger kan have fatale konsekvenser for seriens hovedpersoner, der ikke er bange for at drømme stort, selvom de kommer fra trange kår. 

Premiere 8. januar på HBO Nordic

Counterpart

Howard Silk (J. W. Simmons) har en rutinemæssig og kedelig hverdag, indtil han pludselig præsenteres for sin dobbeltgænger. En person, der deler samme genetik som ham, men har udviklet et mørkt og morderisk sind. Hemmeligheden om en parallel dimension afsløres, og begge udgaver af Howard Silk må sammen finde ud af, hvilke konsekvenser mødet mellem de to dimensioner har for hver deres verden.

Premiere 10. december på på Viaplay


ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste