De bedste true crime-serier på Netflix

Kan du heller ikke få nok af true crime og mordmysterier? Få et overblik her over de mest spændende og skræmmende true crime-serier på Netflix i 2021 med uvirkelige fortællinger fra det virkelige liv.

NightStalker_TheHuntforaSerialKiller_LimitedSeries_Episode4_00_41_46_12
© Netflix

Netflix: De bedste true crime-serier i 2021

Hvad er årsagen til, at vi drages af uhyggelige fortællinger om tragiske skæbner?

De såkaldte true crime-serier med skræmmende historier fra det virkelige liv er kun blevet mere populære i takt med streamingtjenesternes indtog, og de mange mordgåder giver nyt liv til begrebet binge watching.

Herunder har vi samlet de mest spændende true crime-dokumentarserier på Netflix, som portrætterer nogle af verdenshistoriens værste forbrydere – og vi kan garantere, at du vil sidde klistret til skærmen fra start til slut.

Er du vild med true crime, men foretrækker du at lytte til de grufulde fortællinger, mens du er på farten eller tager opvasken derhjemme, kan du også kaste dig over vores liste med de bedste true crime-podcasts.

Psst ... Når du er færdig med titlerne på denne liste, kan du læse vores anbefalinger til de 15 bedste serier på Netflix og de bedste film på Netflix. Glem heller ikke de bedste serier på HBO og de bedste film på Viaplay.

Læs om 'Dont F**ck with Cats' og flere af de andre bedste true crime-serier på Netflix her.

13efdff0-e551-11e9-81e1-0ac8d0b10cdc

© Netflix

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Da en mand begynder at lægge en række rystende videoer online, hvor han slår katte ihjel, beslutter en gruppe dyreelskere sig for at stå sammen og lave en online-bevægelse mod ham. Men da den mystiske person bag videoerne pludselig udser sig et andet offer end en kat, tager denne uhyggelige og brutale true crime-serie en uventet drejning.

Se 'Don’t F** k with Cats: Hunting an Internet Killer' på Netflix.

'The vanishing at the Cecil Hotel' er en af de bedste true crime-dokumentarer på Netflix. Læs om flere andre true crime-serier her.
© Netflix

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

En overvågningsvideo fra en elevator på det sagnomspunde Cecil Hotel i Los Angeles går viralt, da 21-årige Elisa Lam pludselig forsvinder under et ophold på hotellet. I videoen kan man se den unge kvinde stå i elevatoren og tale med en person – en person, som tilsyneladende ikke er der.

Den mystiske video får YouTubere, Reddit-brugere og fritidsresearchere til at starte en amatør-undersøgelse af Elisas forsvinden. Hvad er der sket med hende? Og har Cecil Hotel, der ligger i et af USAs farligste kvarterer og tidligere har lagt scene til uhyggelige begivenheder, noget at gøre med det? I denne tankevækkende true crime-serie får du gennem interview med tidligere ansatte og beborere på Cecil Hotel et indblik i historien om Elisa Lams forsvinden – og selv hvis du allerede kender til sagen, er der masser af nye detaljer, der gør Netflix-serien særdeles seværdig.

Se 'Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel' på Netflix.

JeffreyEpstein_FilthyRich_LimitedSeries_Episode3_00_38_59_03_R

JeffreyEpstein_FilthyRich_LimitedSeries_Episode3_00_38_59_03_R

© Netflix

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Op til sin anholdelse i 2019 blev den amerikanske finansmand Jeffrey Epstein anklaget for at have begået overgreb på flere kvinder og mindreårige piger. Epstein formåede gennem sin karriere at manipulere sig sin vej til toppen af den amerikanske finansverden og opnåede med tiden stor indflydelse i USAs elite – alt imens han kørte en international sex trafficking-ring.

I denne true crime-serie på Netflix undersøges det, blandt andet ud fra beretninger fra Epsteins ofre, hvordan han udnyttede sin rigdom og magt til at udføre sine forbrydelser. Et must-see inden for true crime-genren.

Se 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' på Netflix.

Evil Genius - The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist Netflix

Evil Genius – The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist

© Netflix

Evil Genius – The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist

I denne true crime-serie på Netflix følger vi historien om et pizzabud, der i 2003 tages som gidsel og tvinges til at røve en bank med en bombe fastgjort om halsen. Hans uhyggelige død bliver starten på en omfattende efterforskning, der kun bliver mere og mere mærkelig, for hvem i alverden står bag det bizarre og ondsindede mord?

Se 'Evil Genius – The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist' på Netflix.

Se 'Døden på trappen' og andre af de bedste true crime-serier på Netflix.

The_Staircase_S01E13_8m4s12113f

© Netflix

Døden på trappen (The staircase)

Uheld eller mord? Det er hovedspørgsmålet i denne true crime-serie, som du kan se lige nu på Netflix.

Forfatteren Michael Petersons kone dør på mystisk vis. Ifølge Peterson skyldes dødsfaldet et styrt ned ad trapperne i parrets hjem, men politiet godtager ikke forklaringen. En lægeundersøgelse fastslår, at forfatterens afdøde kone er blevet slået med et våben, og Michael Petersons liv kommer under mikroskop i en spektakulær sag, der modtog massiv mediedækning.

Se 'Døden På Trappen' på Netflix.

'Making a murderer' er en af de bedste true crime-serier. Mangler du ny inspiration? Se vores liste over de bedste true crime-dokumentarer her.
© Netflix

Making a Murderer

Making a Murderers store succes var medvirkende til at kickstarte Netflix' true crime-bølge. Fortællingen følger outsideren Steven Avery gennem 13 år, efter han bliver anklaget for en brutal forbrydelse.

Dokumentarserien stiller sig kritisk over for det amerikanske retssystem og de små lokalsamfund, der eksisterer rundt omkring i USA.

Se 'Making a Murderer' på Netflix.

Læs om de bedste true crime-serier her.

AAAABfoZZu7pSOm03u8tTvbYekurQi60O1oXRe698E9qhCIUkJrAE9M4knzkwahlkIXTKxpUkgZrwzgdXGUCi9EaeEkpHOxkdSXvuTdExW7VePosuXTf

© Netflix

I Am a Killer

Kom med på dødsgangen i USA's fængsler, når true crime-serien I Am a Killer på Netflix besøger forskellige fanger, der alle har det tilfælles, at de er dømt for overlagt mord.

Her kommer du helt ind under huden på de indsatte, som alle giver deres førstehåndsberetning om de frygtelige forbrydelser, de er blevet dømt for.

Se ‘I Am a Killer’ på Netflix.

Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes Netflix

Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes

© Netflix

Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes

Ted Bundy var en berygtet seriemorder, der gennem 70'erne brugte sin charme til at kidnappe, voldtage og dræbe en lang række unge kvinder. True crime-serien Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes tegner et portræt af den omdiskuterede seriemorder og hans forfærdelige forbrydelser, og fortællingen underbygges af gamle interviews, arkivbilleder og lydoptagelser med Bundy på dødsgangen, som aldrig før har været tilgængelige for offentligheden.

Se 'Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes' på Netflix.

En af de bedste true crime-serier på Netflix i 2021 er 'The Night Stalker'. Har du set den?
© Netflix

Night stalker: The hunt for a serial killer

Richard Ramirez, som i medierne var kendt under navnet The Night Stalker, er en af de mest frygtindgydende seriemordere i USAs historie. I midten af 1980’erne terroriserede han beboerne i San Francisco og Los Angeles og stod bag mindst 13 mord, 5 drabsforsøg, 11 seksuelle overgreb og 14 indbrud.

I denne spændende true crime-serie følger vi de to efterforskere Carrillo og Salerno og deres forsøg på at stoppe den berygtede seriemorder – men de sparsomme spor og et hurtigt stigende antal lig slider på dem. Måske et beslaglagt køretøj kan føre til et gennembrud?

Se ‘Night stalker: The hunt for a serial killer’ på Netflix.

'The Keepers' er en af de bedste true crime-serier på Netflix i 2021. Hvad skal du se?
© Netflix

The Keepers

I denne true crime-serie på Netflix bliver der dykket ned i det årtier gamle mordmysterie om den unge nonne Cathrine Cesnik, som forsvandt i 1969. Cathines lig dukkede op et par måneder efter, men hendes død forblev uopklaret.

Men da to kvinder, som Cathrine Cesnik underviste på den lokale katolske pigeskole, i 1990’erne beskylder den tidligere præst og skoleinspektør Maskell for at stå bag en række seksuelle overgreb, bliver der kastet nyt lys over Catherines sag. Står den tidligere præst også bag mordet på hende? Og har myndighederne holdt hånden over ham i al den tid?

Se ‘The Keepers’ på Netflix

1308807-1519997-zoomed

1308807-1519997-zoomed

© Netflix

Malurt (Wormwood)

I denne true crime-serie undersøges det mystiske dødsfald på forskeren og CIA-medarbejderen Frank Olsen tilbage i 1953. Olsen faldt ud ad vinduet fra sit hotelværelse i New York, og dødsårsagen blev i første omgang anset som selvmord. Men efter en rapport fra 1975 om et tophemmeligt eksperiment dukker op, sætter Olsens søn sig for at finde frem til den sande forklaring bag sin fars død.

Se 'Malurt' på Netflix.