© Netflix

Redaktionen: Disse 3 serier bingede vi i januar

Fællesnævneren for disse 3 serier er de tapre og modige kvinder, der står i spidsen – eller skulle vi hellere sige... i fronten?

Cecilia Saxton, Digital Redaktør

"Det er lang tid siden, at jeg har været så opslugt af en serie, som jeg var med denne. Kvinder på Frontlinjen er en fransk miniserie på Netflix, som jeg har ædt råt. Jeg så alle otte afsnit i løbet af én uge (læs: weekend), og da jeg havde set sidste afsnit, blev jeg helt ærgerlig over, at der ikke var en sæson 2, som jeg straks kunne gå i gang med – det sker ikke så ofte for mig."

"Serien udspiller sig i en fransk by i 1914, og vi følger fire stærke kvinder, der kæmper med de ødelæggende konsekvenser, som krigen (2. verdenskrig) medfølger, imens tyske tropper rykker frem og mænd bliver tvunget til at drage i krig mod frontlinjen. Der er smæk på drama og følelser, og jeg fik da også fældet en lille tåre hist og her (der skal dog ikke så meget til for mit vedkommende)."

Du finder serien lige her.

© Netflix

Sara Kokholm Stefansen, Digital skribent

"Jeg har brugt to dage på langs, fordi jeg for første gang i flere år har bingewatchet en serie. The Queen's Gambit udkom i 2020, og derfor er der nok mange, der allerede har set den – og med god grund. Man følger det forældreløse barn Elizabeth Harmon, der trods hård modgang ender med at blive professionel skakspiller."

"Historien finder sted i 1950'erne - 1960'erne, som blandt andet er repræsenteret i moden, der bliver iscenesat i serien. Det er den fantastiske skuespillerinde, Anya Taylor-Joy, der spiller den 'voksne' Beth Harmon, hvilket skulle tildele hende en Golden Globe Award."

Du finder serien lige her.

© Netflix

Marie Ølsted Goltermann, Digital Praktikant

"Jeg er normalt ikke typen, som er god til at se serier, men når jeg så endelig finder en der fanger mig, kan jeg sluge den hele i ét hug. Det har jeg netop gjort med serien The White Lotus på HBO Max, som næsten lige er kommet ud med en sæson 2."

"The White Lotus handler om forskellige grupper af amerikanere, der begiver sig på ferie på resortet 'The White Lotus'. Her bliver de hver især konfronteret med deres forskellige psykosociale dysfunktioner, usikkerheder og passive aggressioner. Serien fik en sæson 2 (som efter min mening er bedre end sæson 1 og sagtens ses uafhængigt af hinanden) i 2022, hvor Jennifer Coolidge fik en Oscar for sin geniale præstation. Så hvis du ikke allerede har set serien, så er den klart værd at se, hvis man elsker satire og sort komedie."

Du finder serien lige her.

© HBO max

Håndplukket til dig