Læs om de bedste nye serier her. © HBO

Serier: Her er de bedste nye serier og sæsoner, du ikke må gå glip af

Hver uge udkommer der spændende, nye serier på streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay samt Dr.dk. Men mens nogle nye serier ikke er tiden værd, er der andre, du bestemt ikke må gå glip af. Vi guider her til de bedste nye serier i efteråret 2021, som du absolut skal unde dig selv at se.

Nye serier 2021

Har man abonnement på blot én af de mange streamingtjenester, der findes i dag, har man timevis af underholdning lige ved hånden – lige fra de bedste HBO-hits til nyskabende Netflix-fortællinger. Er man en trofast serie-seer og har set det meste, der er værd at se, kan man dog hurtigt gå død i det store udvalg – for hvad skal man lige kaste sig over, når det kommer til nye serier?

Vi guider dig herunder til de bedste nye serier i 2021, som du kan finde netop nu på HBO, Netflix, Viaplay og Dr.dk. Der er noget for enhver smag og inden for enhver genre – uanset om du er mest til romantiske komedier eller true crime.

Gwyneth Paltrow er tilbage på Netflix med Sex, love & goop.
© Stefanie Keenan

Sex, love & goop: Gwyneth Paltrow er tilbage med en ny – og endnu mere kontroversiel – Netflix-serie

Sidste år udgav Gwyneth Paltrow sammen med sit firma goop Netflix-serien The goop lab – og mens nogle elskede seriens undersøgelse af (mere eller mindre) kontroversielle wellness-emner, herunder brug af euforiserende stoffer og kvindelig nydelse, kritiserede andre højlydt serien for selvsamme fokus på det alternative univers.

Nu er den omdiskuterede wellness-dronning tilbage på Netflix med dokumentarserien Sex, love & goop, hvor hun sammen med en række modige par og eksperter inden for området dykker ned i emner som sex og intimitet for at give parrene bedre sexliv – og dermed bedre forhold.

Se 'Sex, love & goop' på Netflix.

Glæd dig til en gensyn med Joe Exotic, når 'Tiger King' vender tilbage til skærmen.
© Netflix

Tiger King 2: Et længe ventet gensyn med en lockdown-favorit

Det er næppe gået din næse forbi, at Netflix i 2020 udgav den lige dele tragiske, nervepirrende og komiske dokumentarserie Tiger King om den gale dyrepasser Joe Exotic: en pistolglad, homoseksuel polygamist fra Oklahoma, som ejer en dyrepark med cirka 200 vilde dyr.

Hvad der startede som en humoristisk fortælling om en excentrisk person fra USA's dybe syd, endte hurtigt ud i en historie om lejemord og en underverden med ulovlig avl af store katte – og nu er Netflix tilbage med opfølgeren på serien med Tiger King 2. Joe Exotic er nu bag tremmer, Carole Baskin forsøger at få fingrene i hans zoo, og der kommer til at være gensyn med tidligere medvirkende som Jeff Lowe – så du er garanteret endnu en fantastisk underholdende fortælling om excentriske personer fra USA's dybe syd tilsat lidt mord, drama og galskab.

'Tiger King 2' har premiere på Netflix 17. november.

Se de bedste serier på DR her.
© Tine Harden/DR

Vores sidste sommer: Ny trekants-dramaserie fra DR

DR har flere gange bevist, at de er leveringsdygtige på gode dramaserier, og den nye serie Vores sidste sommer er ingen undtagelse. Vi møder her barndomsvennerne Nicolai og Philip, der bor sammen og en aften møder den mystiske Agnes på en bar. Hun ender med at tage med Philip hjem – men ikke desto mindre slår det også gnister mellem hende og Philip selvsamme aften. Det udvikler sig til et trekantsdrama og en sommer, der kalder på forandring i de tre involveredes liv.

Se 'Vores sidste sommer' på Dr.dk.

HBO-serien 'Insecure' er tilbage med en ny sæson.
© HBO

Insecure 5: Nyt kapitel i fortælling om Issa

Det er ikke for sjov, at Issae Raes komedie-drama Insecure har vundet en Emmy: Dens evne til at kombinere skarpe og humoristiske replikker med en fortælling om livet i slutningen af 20'erne i Los Angeles og sætte fokus på racistiske dynamikker og gentrificering i samfundet er intet mindre end genial.

Det var derfor også en trist besked, da Issa Rae kunne fortælle, at den femte og seneste sæson af serien ville blive den sidste – men ikke desto mindre lever den fuldstændigt op til hypen. Vi får her et gensyn med veninder Issa og Molly, som forsøger at navigere gennem kærlighedslivet og venskaber – og du kan se frem til at sæson, der både byder på grin og dybe samtaler.

Se sæson 5 af 'Insecure' på HBO Max.

Stjerneskuespilleren Victoria Carmen Sonne er med i den nye Viaplay-serie 'Red Election'.
© Viaplay

Red Election: Ny serie fra Viaplay med dansk stortalent

Da MI5-agenten Beatrice Ogilvy gennem et vidne finder ud af, at der er en aktuel terrortrussel med Storbritannien – og hendes makker og vidnet efterfølgende bliver likvideret – vil hun gøre alt, der står i hendes magt, for at få styr på den udefrakommende fare.

Inden længe tvinges Beatrice til at samarbejde med den stædige danske agent Katrine Poulsen, og det umage par står pludselig midt i en sag, der trækker mystiske tråde til både efterretningstjenesten og den britiske regering.

I rollen som Katrine Poulsen finder man det danske stortalent Victoria Carmen Sonne, som tidligere har spillet med i blandt andet Vinterbrødre.

Se 'Red Election' på Viaplay.

Læs om den første danske HBO-serie med Marie Reuther, 'Kamikaze'.
© HBO

Kamikaze: Ny dansk serie på HBO Max

18-årige Julies liv er tilsyneladende perfekt: Hun har en kærlig familie, gode venner og masser af penge. Men da hun pludselig modtager en sms om, at hendes familie er styret ned med et fly Afrika, ændrer det hendes liv for altid – og hun tvinges til at genopdage på ny, hvad livet egentlig går ud på.

Den nye serie Kamikaze er den første danske serie på streamingtjenesten HBO, og i rollen som Julie finder du Marie Reuther, som er kendt for blandet andet Badehotellet. Serien er baseret på Erlend Loes roman Muelum fra 2007.

'Kamikaze' har premiere på HBO Max 14. november.