Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Frokost København surdejsbrød Lille Bakery Refshaleøen salat © Lille Bakery / @karnfjk

Frokost i København: De bedste frokostrestauranter

Smørrebrød, tatar, pariserbøf og chèvre chaud. Der er blot nogle af de retter, du kan sætte tænderne i hos Københavns bedste frokostrestauranter. Se dem her.

Frokost i København

En af de bedste måder at tilbringe tid med venner og familie er over et lækkert måltid i byen, hvor der både er sørget for god mad og betjening, så alt, du selv skal sørge for, er godt selskab og timevis af snak.

En god brunch er en sikker vinder hos mange, særligt fordi hovedstaden bugner med brunchmuligheder, men en smagfuld frokost i København er faktisk mindst lige så hyggelig. Frokost ude i byen er nemlig ofte undervurderet, fordi den konkurrerer med en lækker brunch til morgen og en fin tre-retters til aften, men faktisk findes der et uanet stort udbud af lækre frokoststeder i København, hvor du kan finde retter for enhver smag.

Mens brunch oftest består af de samme klassiske morgenmadsretter, kan en frokost bestå af alt fra smørrebrød og poké bowls til salater og pariserbøf. Uanset hvad, så passer et godt glas vin upåklageligt godt til en lækker frokost.

Vi guider til 12 lækre steder i København, fra Vesterbro til Frederiksberg, hvor du kan nyde et godt frokostmåltid, hvad enten du er til det franske køkken, en sund salat eller til en hurtig bid på farten.

Frokost indre by København K Beau Marché fransk chevre chaud © Beau Marché Café à Vins / @matilde_and

Beau Marché Café à Vins

Fransk frokost og matchende franske vine i Indre By

Lyder chèvre chaud og croque monsieur som sød musik i dine ører? Hos den lille franske café midt i Indre By med franske caféborde og flettede sofaer får du en simpel, men ikke desto mindre udsøgt fransk frokost og geniale matchende vine dertil – selvfølgelig også franske. Caféen ligger sammen med interiørbutikken af samme navn, så hvis du tror, du er gået forkert, så tro om – du må ikke snyde dig selv for en lækker frokost i København her.

Adresse: Ny Østergade 32, 1101 København K
Se menukortet her.

Frokost København surdejsbrød Lille Bakery Refshaleøen salat © Lille Bakery / @karnfjk

Lille Bakery

Smuk rustik frokost fra lokale og økologiske producenter på Refshaleøen

Ud over at være et udsøgt bageri og en stærk spiller på bagværksfronten, får du hos Lille Bakery også de lækreste rustikke frokostretter. Retterne tæller tærter, grove salater med blandt andet linser, bønner og kikærter, bagt hokkaido og andre mættende retter – selvfølgelig serveret med en skive af det berømte surdejsbrød eller rugbrød til. Stedet er bestemt et besøg værd, når du er på jagt efter frokost i København, både på grund af lokation og mad, og så egner begge dele sig også særdeles godt til Instagram.

Adresse: Refshalevej 213A, 1432 København K

Frokost Gothergade Atelier September avocadomad © Atelier September

Atelier September

Avocadomadder og eksperimenterende salater i Indre By

Selvom menukortet er meget begrænset i den fine restaurant midt på Gothersgade, er retterne på en og samme tid simple, lækre og smagfulde. Du kender måske stedet for deres avocadomadder, som længe har været et hit til en frokost i København, og som selvfølgelig også er et besøg værd, men har du prøvet dem, kan du også med fordel begive dig ud i en af frokostsalaterne, som byder på både velkendte og mere skæve smage og ingredienser i geniale smagskombinationer.

Adresse: Gothersgade 30, 1123 København K
Se menukortet her.

Les Trois Cochons frokost fransk Værnedamsvej tatar moule frites © Les Trois Cochons

Les Trois Cochons

Franske frokostklassikere og Pariser-stemning på Vesterbro

Den fine og hyggelige restaurant på Værnedamsvej er som taget ud af Paris. Med sin placering midt i "Lille Paris", bedre kendt som Værnedamsvej, samt sine autentiske franske cafémøbler, får du en gennemført parisitisk fortorvscafé-oplevelse, der får dig til at glemme, at du sidder med en frokost i København og ikke i Paris. Heldigvis er frokostkortet bestemt også værd at besøge stedet for, de lækre frokostretter tæller klassikere som rørt tatar, håndpillede rejer, burger, charcuterie og moule frites.

Adresse: Værnedamsvej 10, 1619 København V
Se menukortet her.

Smørrebrød København Aamanns © Aamanns 1921

Aamanns 1921

Klassisk smørrebrød med et tvist i Indre By

Smørrebrød går man aldrig galt i byen med, og hos Aamanns kan det være svært at begrænse sig. Stedet har ikke blot noget af de smukkeste smørrebrød – menukortet spænder også så vidt, at du både får lyst til kød, fisk og vegetariske stykker. Du kan finde både klassisk smørrebrød som paneret rødspætte, sild og flæskesteg eller de mere innovative udgaver med saltbagte rødbeder eller østershatte. Er du på udkig efter en god dansk frokost i København, er dette stedet.

Adresse: Niels Hemmingsens Gade 19-21, 1153 København K
Se menukortet her.

Poké bowl sund salat fisk frokost København © OliOli Poke Bar

OliOli Poké Bar

Poké bowls med vegetariske og veganske muligheder flere steder i København

De lækre poké bowls har for alvor indtaget den gastronomiske scene og er et oplagt valg, når du går efter en nem og frisk frokost. Hos OliOli findes der et hav af muligheder, og selvom den måske mest gængse udgave er med ris og fisk, kan du også gå med et helt vegetarisk alternativ som tofu eller udgaven med and eller andet kød, og du kan selvfølgelig også skifte dine ris ud med kål eller blomkål.

Adresse: Find din nærmeste OliOli her
Se menukortet her.

Salat København Østerbro Vesterbro Frederiksberg Amager © WeDo

WeDo

Kreative og sunde salater flere steder i København

Hos WeDo laver de ikke blot frokost, du hurtigt kan tage med eller spise i en af restauranterne – de laver tilmed også smagfulde og mættende salater i kreative og lækre kombinationer. Om du vælger en af de på forhånd miksede salater, eller du selv giver dig i kast med at sammensætte din egen frokostsalat, tilbyder stedet en bred vifte af grønt og toppings. Og så har de desuden ekspertise i veganske, glutenfri og laktosefri alternativer.

Adresse: Find din nærmeste WeDo her
Se menukortet her.

Smørrebrød tatar cæsar salat pariserbøf klassisk frokost Frederiksberg © Promenaden 1932

Promenaden 1932

Danske og franske frokostklassikere på Frederiksberg

Klassikere er, hvad du finder på frokostkortet hos restauranten, der er placeret i hjertet af Frederiksberg. Hvad enten du er til klassisk smørrebrød som karrysild eller æg og rejer, franske klassikere som rørt oksetatar eller croque madame, eller om du blot er til en pariserbøf eller klassisk cæsarsalat, så finder du det hos en af Frederiksberg Allés hyggeligste spisesteder.

Adresse: Frederiksberg Allé 58, 1820 Frederiksberg C
Se menukortet her.

Frokost tapas let københavn indre by Barlie © Bottega Barlie

Bottega Barlie

Små lette frokostretter i indre by

På et af de hyggeligste hjørner Indre By ligger Barlie. Her er ikke blot fyldt af stemning – du kan også dagen lang bestille lækre og spændende småanretninger, hvilket er genialt, for selvom frokostkortet er begrænset, kan det være svært at vælge blot én ud af de innovative retter. Køkkenet kombinerer velkendte råvarer med ingredienser, du muligvis ikke selv ville tilsætte der hjemme, hvilket resulterer i smagfulde retter som bagt hokkaido med comté-sauce og grillet grønkål med parmesan og ansjosdressing.

Adresse: Fredericiagade 78, 1310 København K
Se menukortet her.

Torvehallerne frokost smørrebrød fisk pasta pizza grød © Torvehallerne

Torvehallerne

Alt hvad hjertet begærer i Indre By

Fiskefrikadeller, smørrebrød, risotto, salater, sandwich, charcuterie, pizza og pasta. Det er blot et udpluk af de frokostmuligheder, du finder i Torvehallerne. De forskellige boder, der pryder gange op og ned i de to store haller, er nemlig fyldt med alskens forskellig slags mad fra forskellige nationaliteter og i forskellige prisklasser. Der er med garanti noget, som vil falde i enhver smag, når du er på jagt efter frokost i København.

Adresse: Frederiksborggade 21, 1362 København K
Se spisestederne her.

Les Trois Cochons frokost fransk Værnedamsvej tatar moule frites © Les Trois Cochons / @jantevlog

Bistro Royal

Bistroklassikere til frokost i Indre By

Med en frokost på Bistro Royal går du aldrig galt i byen. Maden er lækker, priserne er fair og stemningen er i top. Menukortet består både af en række gode retter som smørrebrød, flæskestegssandwich og biksemad, samtidig med at stedet byder på fine franske bistroklassikere som chèvre chaud og rørt tatar. Bistroen er selvfølgelig også med på trøffel-trenden, og derfor kan du også få en god frokost bestående af burger med trøffelfritter.

Adresse: Kongens Nytorv 26, 1050 København K
Find menukortet her.

Salatbar frokost sund København © Fredcos Deli

Fredcos Deli

Sunde salater to-go i Indre By og på Vesterbro

Skal du have en nem og sund frokost i København, er Fredcos Deli et godt bud. På menuen finder du et udvalg af sandwich, suppe og juicer, og så kan du selvfølgelig også gå med en bland-selv-salat, hvor du selv vælger, hvilke ting din salat skal bestå af ud fra det friske og lære udvalg fra salatbaren, der ikke blot tæller grønt, men blandt andet også indeholder hummus, linser, kylling, kikærter og selvfølgelig lækre dressinger.

Adresse: Grønnegade 32 , 1107 København K, Vesterbrogade 43, 1620 København V
Bestil her.