Hvad har I af forventninger til jeres nye bageri?
Jan-Ole: “Vi bliver tit spurgt, om vi så bliver det nye Hart bageri i Aarhus, og det gør vi ikke. Der er stadig ikke helt den samme hype omkring bagværk her ovre, som i København. Du vil aldrig få jyder til at stå i kø i flere timer hver weekend for at købe croissanter.
Vi bliver sammenlignet med La Cabra og Jumbo. Det er populære bagerier, der også er dygtige til at lave Instagram-venlige produkter, som folk køber udelukkende på grund af udseendet. Der er vores tilgang mere, at det skal se godt og præsentabelt ud, men det vigtigste er, at vi bruger lokale råvarer og kender vores leverandører. Vi vil kunne se kunderne i øjnene og sælge et godt produkt til en fair pris.
Vi kommer forhåbentlig til at være et smart bageri, men vi kommer ikke til at være for smarte – vi er jo meget nede på jorden.”
Hvordan er det helt præcist, at I adskiller jer fra andre bagerier?
Torben: “Vi tager gæsten med ind i selve processen, fordi vi bager bagværket to meter fra, hvor man kommer ind. Der kommer til at være mel i luften, og duften vil være der langt op ad dagen, fordi vi hele tiden bager. Så det er ikke noget med, at der bliver leveret brød fra et central-bageri ude i en forstad.”
Jan-Ole: “Vi har et større sortiment med de specialvarer, vi selv laver. Jeg tror ikke, at der er mange andre bagerier, der laver deres egen skinke, marmelade og saft. Du kan komme her i hele åbningstiden og altid få noget friskt mad. Vi er et bageri, der fungerer hele dagen.”
Hvad er jeres favorit-bagværk?
Jan-Ole: “Min favorit er et godt stykke surdejsbrød med smør og nutella på. Bageriet ligger jo på Odensegade, så jeg kunne godt forestille mig, at mange af vores gæsters favorit-bagværk kunne blive brunsvigeren.”
Torben: “Ja, der er jeg nok mest til en simpel ostemad.”