© Anna Stokland

Her tjener kvinder mere end mænd

Der findes et enkelt område, hvor kvinder tjener (meget, meget) mere end mænd. Kan du gætte hvilket?

Ved mindre du har været offline det sidste år, har du formentlig bemærket en del overskrifter om det såkaldte “gender pay gap”, altså kønsrelateret lønforskel.

Det gør sig overordnet gældende, at kvinder tjener mindre end mænd, men nu viser et nyt studie, at der findes ét område, hvor kvinderne tjener mest.

Studiet, som er udført af onlineplatformen Influencer, fastslår, at kvindelige influencers (eksempelvis prominente bloggere eller Instagrammere) tjener cirka 35 procent mere end mandlige influencers.

“Det er ikke overraskende, at indflydelesrige individer på sociale medier tjener penge på deres feeds … men det er overraskende at se, at kvindelige influencers kræver højere løn end deres mandlige kollegaer, hvilket vender den traditionelle lønforskel på hovedet,” udtaler Ben Jeffries, grundlægger af platformen Influencer.

Grunden til kvindernes popularitet på sociale medier skyldes blandt andet, at der er flere kvindelige brugere på Instagram, som foretrækker af følge kvindelige influencers.

Måske en potentiel karrierevej?