© Getty Images

Instagram overvejer at fjerne likes

Ville vi alle være gladere i en verden uden likes? Det sociale medie tester en ny version, hvor likes og visninger ikke er synlige

Instagrams magt er ikke til at tage fejl af, og særligt blandt unge er der opstået en vrangforestilling om, at likes er et middel til at måle social værdi.

Det er en farlig tendens med alvorlige konsekvenser for unges selvværd, og derfor eksperimenterer det sociale medie nu med en ny version af app’en, som ikke viser antal likes, for at analysere, hvordan det påvirker brugernes adfærd.

*Tip! Se 5 skjulte Instagram-tricks, du nok ikke kender*

I testen, der bliver lavet i Canada, vil følgere ikke kunne se antal likes på fotos eller visninger på videoer i deres Instagram-feed, eller når de er inde på en brugers profil. Tallene vil dog stadig være synlige for ejeren af profilen, da målet med testen er at få følgere til at fokusere på indhold frem for likes.

I et interview med Buzzfeed afslører Head of Instagram, Adam Mosseri, at techgiganten er bevidst om, at likes medfører stress og angst hos brugerne:

“Vi hører folk bekymre sig om, hvor mange likes, de får,” siger Mosseri og tilføjer, at den nye version uden synlige likes: “… handler om at skabe et mindre presset miljø, hvor folk føler sig trygge ved at udtrykke sig.”

Stories inspirerede i høj grad til testen, da funktionen er populær hos brugerne, selvom det kun er afsenderen selv, der kan se antallet af visninger.