© Wenn.com

Kvinder støtter kvinder med dette virale initiativ – læs her hvorfor

Har du bemærket, at billeder af kvinder i sort-hvid med #ChallengeAccepted de seneste dage har floreret på Instagram? Lær mere om det virale initiativ her.

Et nyt tiltag er de seneste dage gået viralt på Instagram. Med hashtagget #ChallengeAccepted deler kvindelige brugere billeder i sort-hvid på deres profiler og nominerer i beskrivelsen en ny kvinde til at gøre det samme.

Oprindeligt er hashtagget startet som en reaktion på de mange drab på kvinder i Tyrkiet – hver dag vises et nyt sort-hvidt billede af en myrdet kvinde i de tyrkiske nyhedsmedier. Formålet med initiativet er derfor at sætte fokus på drabene og vise sin solidaritet med de myrdede kvinder – og at understrege at det næste gang kunne blive én selv.

Nu har tiltaget bredt sig til resten af verden og er blevet et led i #WomenSupportingWomen trenden, der sætter fokus på kvinder samt promoverer kvindelige stemmer. Derfor inkluderer flere kvinder ud over #ChallengeAccepted ligeledes hashtagget #WomenSupportingWomen samt en kort forklaring af, hvorfor de bakker op om initiativet.

Sammen med billedet, som brugerne deler af sig selv, nominerer mange en ny kvinde og skriver en kort tekst til den nominerede for at udvise støtte og kærlighed over for de seje kvinder, man selv kender.

Lige nu har allerede over 5 millioner brugere – kendte såvel som ikke-kendte kvinder – taget del i initiativet. Kendte personligheder tæller blandt andre Victoria Beckham, Tracee Ellis Ross, Jennifer Lopez, Zoe Saldana og Charlize Theron.

Du kan nedenfor tage et kig på en række af billederne, der allerede er blevet delt.