Marie Hald giver stemmen videre i aktuel portrætudstilling

Ny udstilling gør op med perfekthedskultur samt skønhedsidealer, og hylder i stedet det uperfekte og sårbare, der er til stede i os alle.

"Jeg vil gerne give min stemme til minoriteterne, så de en dag ikke længere skal være minoriteter." Sådan lyder det fra Marie Hald, der 31. marts 2023 slår dørene op for sin nye udstilling, der går under navnet: Udstillet.

Frederiksborg Slot huser en stor portrætsamling, der opleves tidskronologisk og hylder samtidens vigtigste stemmer. Men hvem definerer egentlig vores samfund i dag? Marie Hald er fotojournalist og har gennem sit arbejde kæmpet for at være talerør, for dem der ikke selv kunne råbe højest. Hendes kunst belyser på æstetisk vis de emner, der kan være vanskelige at sætte ord på.

"Det er smukke billeder med barske citater." lyder det, da vi træder ind i det smukke rum på Frederiksborg Slot. Udstillingen rummer en stor andel af Marie Halds værker, og de skal tilsammen bidrage til at repræsentere alle dele af samfundet.

Hvis man ikke ser nogen, der ligner en selv i tv, kunst eller film, så føler man jo ikke, man hører til. — Marie Hald

Kropsaktivisme, selvskade og sårbarhed har sammen med Marie Hald fundet vej til Danmarks nationale portrætgalleri, hvor en del af portrætterne vil forblive, når udstillingen igen lukker 17. september 2023.

Læs mere om udstillingen lige her.

Håndplukket til dig