Musik_i_lejet © Privat

Oversigt: Disse musikfestivaler skal du opleve i 2023

Sommeren er spækfuld af fantastiske festivaler. Vi har samlet et overblik over vores favoritter lige her, og du kan allerede nu glæde dig til et brag af en sommer!

Kolde drinks, gode venner, dine yndlingskunstnere og sommerens varme brise (hvis det altså ikke regner). Det er svært at komme på noget bedre end den sæson på året, der byder på disse fire goder.

Sommeren rummer et hav af fantastiske kunstnere, men det kan være svært at bevare et overblik over, hvem der spiller hvor. I denne artikel finder du et udpluk af de mange skønne kunstnere, der denne sommer skal spille på de danske musikfestivaler. Du kan både se frem til seje upcoming musikere og de helt store navne.

Det kan være svært at nå alle sommerens festivaler, derfor har vi samlet et udpluk af vores yndlingsfestivaler, så du kan gøre dig umagen og vælge den helt rigtige musikfestival.

I mellemtiden kan du lade dig inspirere til seje festival outfits lige her.

Musik i Lejet

Musik i Lejet er et sandt sommerparadis – særligt når solen er fremme, og du har husket badetøjet. Billetterne blev udsolgt på få minutter, men er du blandt de heldige, der nåede at få fat i en billet, kan du godt glæde dig.

Musik i Lejet har indtil videre annonceret følgende navne, som udgør første programannoncering:

  • The Blaze
  • Phlake
  • Swan Lee
  • Kind mod Kind

Tip: Har du endnu ikke prøvet en burger fra den hyggelige strandcafé foran indgangen til festivalspladsen, så har du noget til gode.

© Privat

Roskilde Festival

Roskilde Festival har eksisteret siden 1971, og er i dag en af de største musikfestivaler i Nordeuropa. Programmet bliver igen i år annonceret løbende, og i skrivende stund kan du blandt andet glæde dig til at opleve Kendrick Lamar, Benny Jamz, Brimheim, Burna Boy, Kesi, Tobis Rahim og mange flere.

Find hele programmet til Roskilde Festival 2023 her.

© Clara Matz

Heartland

Heartland tilbyder det ultimative miks af talks, samtidskunst, mad og musik – du kan altså virkelig få dækket et kulturelt behov på festivalen. Trods et bredt kulturelt spektrum er der ikke gået ned på det musikalske line-up.

I år kan du blandt andet glæde dig til The Minds of 99, Robbie Williams, MØ, Nick og Jay, Pil, Sting og Andreas Odbjerg.

Du finder resten af programmet for Heartland 2023 her. Der vil blive offentliggjort flere navne løbende.

Heartland
© Kristian Holm

Smukfest

Danmarks smukkeste fest ligger i Skanderborg. Hver eneste år besøger omtrent 200 artister festivalen, og i år er ingen undtagelse.

Smukfest har indtil videre løftet sløret for BLÆST, HUGORM, MØ, Rasmus Seebach, Andreas Odbjerg, Tobias Rahim, Artigeardit, D1MA, Saveus, Medina, Jung, Saint Clara og mange flere.

Du finder programmet her, hvor der løbende vil blive offentliggjort flere navne.

© Privat

SYD FOR SOLEN

Du finder SYD FOR SOLEN i Søndermarken på Frederiksberg, så det er ganske nemt at komme til og fra festivalen, hvis du bor i København. Festivalen er særligt anerkendt for at fremhæve de musikere, der på hver deres måde bringer nyskabende elementer ind på den musikalske scene. De gør en dyd ud af at skabe de perfekte rammer for en unik oplevelse.

I år vil du både have mulighed for at opleve klassiske sing-along-koncerter og musik du aldrig har hørt før.

Du finder det fulde line-up her, som også bliver opdateret løbende.

SYD FOR SOLEN
© SYD FOR SOLEN

NorthSide

På NorthSide har de en vision om at tilbyde den musikalske oplevelse, som deres gæster drømmer om at opleve. Derfor kan du her ønske helt op til 50 kunstnere, hvis du skal på NorthSide i år.

Indtil videre kan du glæde dig til at opleve Lamin, Phlake, Gilli, Benjamin Hav & Familien og mange flere.

Derudover kan du se frem til at prøve deres skønne plantebaserede madboder, da det for nyligt er besluttet, at alt maden skal være 100% plantebaseret for at værne om miljøet.

Det fulde program finder du her.

northside
© Alec Andreev

Tinderbox

Tinderbox finder sted i tusindårsskoven i Odense, hvor du i år blandt andet kan opleve JADA, Lukas Graham, Christopher og selveste Black Eyed Peas.

Det er som altid muligt at tage en tur i pariserhjulet, at prøve en række af de mange forskellige madboder eller at feste natten lang til elektroniske hits på deres elektroniske scene, Magicbox.

Det er også muligt at ønske din favoritkunstner lige her.

Find det fulde line-up her.

© Privat