Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ulrik Hedegaard Christiansen guider dig gennem New Yorks gader. © Sonne Hernandez

22 tips til New York

Ulrik Hedegaard Christiansen, der har arbejdet sammen med blandt andre Patricia Field, giver dig tips til, hvor du skal spise, shoppe og feste i New York

Ulrik Hedegaard Christiansen ejer VIA NYC Agency. En virksomhed, der er specialiseret i PR og networking for danske modevirksomheder, der gerne vil slå igennem i New York. Ulrik har blandt andet arbejdet med Camilla Stærk, Helena Christensen og Patricia Field (stylisten bag Sex and the City), været modelagent, lavet PR og modeproduktion.
Efter en årrække i New York har Ulrik lært storbyens små sprækker og guldkorn at kende. Vi har bedt ham give Costumes læsere sine bedste tip til shopping, seværdigheder og lækker mad.
Besøg VIA NYC Agency på Vianyc.com.

Ulrik Hedegaard Christiansen guider dig gennem New Yorks gader. © Sonne Hernandez

Billede: Ulrik Hedegaard Christiansen
Fotograf: Sonne Hernandez
Her skal du shoppe

Fyld kufferten med skønne shoppefund. Ressurrection vintage Shop på Mott Street © Ressurrection Vintage Shop

Billede: Resurrection Vintage Shop på Mott Street 1. Resurrection Vintage på Mott St. i Nolita området har nok New Yorks bedste samling af vintage designertøj fra blandt andet Chanel, Balenciaga og YSL.
Resurrectionvintage.com

2. OAK på Bond St. i NoHo-området er en smart og lidt skæv butik med et europæisk præg. Tænk sort og simpelt.
Oaknyc.com

3. Opening Ceremony i Soho er uden tvivl den hotteste butik i området. Du kan finde kollektioner fra blandt andet unge designere som Hussein Chalayan og Proenza Schouler. Og få fingrene i de bedste accessories.
Openingceremony.us

4. Jeffrey i Meatpacking District er en eksklusiv perle med professionel service. Du finder ikke et bedre sted i downtown Manhattan, der har tøj, solbriller, sko og tasker under et tag fra alle de rigtige mærker.
Jeffreynewyork.com

Forkæl dine fødder i skobutikken United Nude på Bond Street © United nude

Billede: Skobutikken United Nude på Bond Street 5. United Nude på Bond St. i Noho er en spektakulær skobutik med de mest ufattelig hæle i alle mulige afskygninger. Skoene er stillet frem, næsten som en udstilling, i det mest flatterende lys.
Unitednude.com

6. Barney's på Madison Avenue på Upper West Side er simpelthen byens bedste stormagasin. Glem Macy's - for tacky. Glem Blomingdales - for uoverskuelig. Glem Bergdorf - for millionærer. Barney's fem mindre etager har det hele.
Barneys.com

7. Generelt kan en shoppetur i Nolita anbefales. Gå rundt i gaderne og find de bedste gemte shops. Har du lyst til at hoppe på en subway, så tag til Williamsburg i Brooklyn og gå rundt. Her er kommet et hav af butikker og restauranter for New Yorks hipsters.

Her skal du spise

8. Peel's på hjørnet af 2nd St. og Bowery er et super cool sted at indtage sin frokost eller brunch. Stedet har en afslappet indretning, og hvis du spørger, kan du bestille deres hemmelige ”husets” burger, der ikke står på menukortet.
Peelsnyc.com

9. Schiller's på Rivington Street på Lower East Side er et atmosfærisk brunchsted med fart på. Klassiske amerikanske retter i franske omgivelser.
Schillersny.com

10. Bacaro på Division Street i Downtown er en lækker hemmelig restaurant med bar i gadeplan og restaurant nede i ”grotten”. Et lidt dyrere sted, men til gengæld er mad og service helt i top.
Bacaronyc.com

Spis godt i New York. Måske på Restaurant Smith & Mills i Tribeca? © Smith & Mills

Billede: Restauranten Smith & Mills i Tribeca 11. Smith & Mills på North Moore Street i Tribeca er favoritstedet i området. Ingen besøgende kender det, medmindre en lokal anbefaler det. Det er et mindre spisested i den lidt dyrere ende. Her kommer en del kendte gæster, og de serverer skønne østers og stærke Martinis.
Smithandmills.com

For dansefødderne

Slip dansefødderne løs på natklubben Le Bain i Meatpacking District © Le Bain

Billede: Natklubben Le Bain i Meatpacking District**12.** LE BAIN ligger i toppen af Standard Hotel i Meatpacking District. Her får du byens flotteste 360 gradersudsigt over Manhattan. Selskabet består blandt andet af fashionistas, dragqueens og nøgne piger i poolen.
Facebook.com/LeBainNY

13. Cielo er en stor klub, der ligger i West Side. Her kan du danse til lyden af nogle af de bedste dj’s.
Cieloclub.com

14. Clubber Down ligger i kælderen af det legendariske Chelsea Hotel. Publikum er et miks af homoseksuelle drenge og deres veninder.
Facebook.com/pages/Clubber-Down-Disco/119609144769251

Tip

15 . I stedet for at bo på hotel kan det anbefales at leje en privat lejlighed gennem Airbnb Airbnb.com/new-york-city eller Roomorama Roomorama.com.

Gå ikke glip af

Nyd solen i Highline Park i Meat Packing Destrict © Highline Park

Billede: Highline Park i Meat Packing Destrict**16.** Highline park, som er bygget på gamle subway-spor i Meat Packing District. Parken udvides i juni 2011.
Thehighline.org

17. Hudson River Park summer af liv, når det er godt vejr. Hele vejen op langs New Yorks West Side High Way ligger folk nyder solen, står på rulleskøjter, spiller beachvolley og cykler.
Hudsonriverpark.org

18. Lower East Side-området er et skønt sted at vandre rundt. Stedet byder på masser af gode cafeer, restauranter og shopping væk fra alle turisterne.

19. Dumbo-nabolaget i Brooklyn har en spektakulær udsigt. Det ligner nærmest et filmset, og de fleste turister kender det ikke.

20. Tag en tur i Madison Square Park, og oplev de fede kæmpeskulpturer. Madisonsquarepark.org

Bliv inspireret af smukke værker på Metropolitan Museum of Art © Metropolitan Museum of Art

Billede: Metropolitan Museum of Art**21.** Spender en eftermiddag på Metropolitan Museum of Art. Og slut af med en drink, og nyd Central Park fra oven.
Metmuseum.org

22. På Avenue A i East Village bydes der på ægte New York-stil. Her er fyldt med punkere og gadesælgere.