24 timer i Oslo: Alt, du skal opleve

Har du også lyst til at besøge Oslo, der danner rammerne for den norske kultserie Skam? Vi har fundet alt det bedste i byen, hvor alt er LOVE

© Visit Oslo / Didrick Stenersen / Mae & Many
1 / 5

Spis, shop og dans dig gennem den norske hovedstad, som kun er omtrent en times flyvetur fra Danmark. Vi har fundet alt det bedste i byen, hvor alt er LOVE.

© Visit Oslo / Didrick Stenersen / Mae & Many
2 / 5

Kl. 07:00 Bedste morgenrutine

Start dagen med en løbetur i Vigelandsparken, hvor du kan se 200 forskellige skulpturer af den norske billedhugger Gustav Vigeland. Er du glad for et morgenbad, kan du afslutte turen på Sørenga – et populært badested midt i centrum. Her kan du svømme med udsigt til Oslo-fjorden og Barcode, byens fotogene skyline.

Nobels gate 32, Vigeland.museum.no.

Kl. 08:30 Bedste morgenmad

Er du til sund, farverig morgenmad på farten, er et besøg på The Juicery et must. Du må heller ikke snyde dig selv for morgenmaden på hotellet The Thief, som byder på en økologisk buffet med lokale råvarer, som giver dig en sund start på dagen. Hvis du trænger til lidt ekstra forkælelse, skal du unde dig selv en tur i hotellets spa. Husk at bestille tid i forvejen til en behandling – for eksempel en marokkansk lerbehandling.

The Juicery, Niels Juels gate 29/Karl Johans gate 23 b, Thejuicery.no og The Thief, Landgangen 1, Thethief.com.

© Visit Oslo / Didrick Stenersen / Mae & Many
3 / 5

Kl. 10:00 Bedste shoppinggade

Karl Johan er Oslos svar på Oxford Street. Og selvom det ikke er byens mest charmerende gade, huser den nogle af de bedste butikker. Start shoppejagten nederst i Prinsensgate, hvor F5 Concept Store ligger. Her finder du det bedste, norsk design har at byde på – fra smykker af Annie Berner til uldsjaler fra Holzweiler. Længere oppe ad gaden finder du internationale favoritter som Isabel Marant, Ganni og Gucci. Butikken Vincci har high end-mærker som Dior og Céline, og er du til konceptbutikker, er YME bedst med et af Europas største sneakers-udvalg og mærker som Totême, Marni og Maison Margiela.

F5 Concept Store, Prinsensgate 6, F5concept- store.com og YME, Karl Johans gate 39, Ymeuniverse.com.

Kl. 12:00 Bedste brunch

Gunnars Generasjonsbar serverer belgiske vafler med avokado og eggs benedict, og er det dagen derpå, kan de for eksempel friste med en frisk bloody mary. I bydelen Tøyen ligger Grådi, som er en skjult perle, hvor du kan spise norske tapas – for eksempel avokadotoast og pandekager med tyttebær.

Gunnars Generasjonsbar, Torggata 13, Generasjonsbaren.no og Grådi, Sørligata 40.

Kl. 14:00 Bedste kulturtilbud

Et besøg på Munchmuseet er næsten uundgåeligt. Har du dog allerede set Skrigetog Edvard Munchs andre smukke malerier, er Astrup Fearnley et godt alternativ. Kunstmuseet, der fylder 25 år i år, har gennem tiden udstillet nogle af verdens mest fremtrædende kunstnere – blandt andet fra 28. september, hvor den amerikanske samtidskunstner Jeff Koons udstiller. Når du alligevel er på museet, anbefaler vi en kaffepause på Vingen Bar.

Munchmuseet, Tøyengata 53, Munchmuseet. no og Astrup Fearnley, Strandpromenaden 2, Afmuseet.no.

© Visit Oslo / Didrick Stenersen / Mae & Many
4 / 5

Kl. 16:00 Bedste naturoplevelse

Tag på øhop i Oslo-fjorden. Køb et Oslo Pass, og hop på en af færgerne ved Aker Brygge. Har du mere lyst til at få rørt benene, byder Vettakollen på et af de otteste udsigtspunkter i Oslo. Her kan du efter en middelkrævende gåtur nyde udsigten over Holmenkollen, Oslo-fjorden og centrum. Tag T-banen op til Vettakollen station, og følg skiltene derfra. God tur.

Kl. 19:00 Bedste restaurant

Nedre Foss Gård er den ældste bygning i bydelen Grünerløkka, og restauranten byder på traditionsrig mad med et twist som vildlaks med vagtelæg. Baghaven, som minder om en solrig fransk café, er i sig selv et besøg værd. Frister luksuriøse madvarer som tatar, østers eller pasta med trøffel, skal du besøge Miss Sophie. Og er du til oste-fondue og entrecote, skal du lægge vejen forbi Le Benjamin Bar & Bistro.

Nedre Foss Gård, Nordre gate 2, Nedrefoss- gaard.no, Miss Sophie, Henrik Ibsens gate 4, Misssophierestaurant.no og Le Benjamin Bar & Bistro, Søndre gate 6, Lebenjamin.no.

Kl. 21:00 Bedste drink

Himkok er på listen over verdens bedste barer. Drinksene er blandt andet baseret på traditionelle norske ingredienser som birk og brunost og smager himmelsk – og destilleriet er placeret smukt midt i baren. Discokugle, pastelfarver og naturvin finder du på Gurken Gurken Gurken Gurken, hvor du også kan bestille kyllingevinger i baren.

Himkok, Storgata 27, Himkok.no og Gurken Gurken Gurken Gurken, Eiriks gate 2 C, Gurkengurkengurkengurken.no.

© Visit Oslo / Didrick Stenersen / Mae & Many
5 / 5

23:00 Bedste sted at gå ud

Kan du lide at danse, spille billard eller shuffleboard, finder du din fest i Kulturhuset, der ligger midt i Oslo centrum. De fleste barer ligger lige i nærheden – rundt om Youngstorget, hvilket gør det let at rykke videre, når benene har brug for et nyt dansegulv. Angst er en lille og intim bar med farverige malerier på væggene, og der er altid god dansemusik. Vil du i de høje hæle og pænt tøj, kan du hoppe i en taxa til Bar *ISM. Drinksene her er upåklagelige, og hvis du er heldig, får du måske adgang til den skjulte bar i kælderen.

Kulturhuset, Youngs gate 6, Kulturhusetioslo. no, Angst, Torggata 11 og Bar ISM, Stor- tingsgata 12, Barism.no.*

02:00 Bedste hotelophold

Oslo Guldsmeden er et hyggeligt boutique hotel, som drives økologisk. Er du til mere luksus, kan du booke dig ind på det over 100 år gamle Grand Hotel.

Oslo Guldsmeden, Parkveien 28, Guldsmeden- hotels.com og Grand Hotel, Karl Johans gate 31, Grand.no.