3 af Malmøs bedste genbrugsbutikker

Et quirky hotel, lækker mad og masser af fint genbrugstøj til glimrende priser – trænger du til lidt af det, eller bare til hele pakken, så skal du på en miniferie til Malmø.

Malmø er under en halv times togkørsel fra København, den svenske krone er lav lige nu og Malmø bugner af genbrugsbutikker. Vi tager dig med til tre af de bedste – og hvis du ikke skal hjem lige med det samme, skal du prøve det funky og festlige hotel MJ’S, og du kan passende også svinge forbi Ruths, som er hotellets nabo, og spise skøn italiensk inspireret aftensmad.

Alt efter hvor meget genbrugstøj du insisterer på at fragte med hjem i toget, kan det hele gøres for mindre en 1.500 kroner – inklusiv et godt glas vin til aftensmaden.

Humana Second-Hand

Vi starter med butikken, hvor du skal gøre dig umage for ikke at gøre et kup. Alt er ordnet og dufter rent, og det dyreste jeg kunne finde, var en virkelig fin bredriflet fløjlshabit til 200 svenske kroner, hvilket lige nu vil sige ca. 130 danske kroner. Humana har desuden et stort udvalg af t-shirts samt cargobukser i olivengrønne og beige farver.

Adresse:
Møllevangsgaten 29B

Beyond retro

Ignorer det knap så spændende shoppingcenter Beyond Retro befinder sig i – når du først er inde i butikken, vil et sandt mekka af velkurateret genbrugstøj sorteret i kategorier åbenbare sig. Det kan virke (særdeles) overvældende ved første øjekast, men det er sorteret på et detaljeniveau der eksempelvis betyder 'Levis 501 vintage & nyere', 'æderjakker' og 'glimmertoppe'. I vinduet hang den flotteste læderjakke til 680 svenske kroner, som jeg med stor glæde havde fragtet til København. Men udstillingstøjet sælges kun én gang om måneden efter først til mølle-princippet.

Adresse:
Claesgatan 8

Pop boutique

En kæmpe afdeling med herretøj finder du i kælderen af den meget fine og stærkt shoppe-motiverende genbrugsbutik, Pop boutique. Og er du tvivl om, hvilke genbrugs-items der er mest eftertragtede lige nu, er der god hjælp at hente her. Retro-træningsjakker, collage-jakker og hoodies med Minnie Mouse (en anelse mere sjældent end Mickey!) kan du finde her til 180 danske kroner.

Adresse:
Davidshallsgatan 9

Malmøs hotteste hotel er MJ’S

…og det kan vi godt forstå. Især hvis du – som denne artikels forfatter – er typen, der ikke har kæmpe lyst til at mose rundt i byen efter en lang genbrugs-shoppe-dag. MJ’s er så venlige at levere yderst festlig stemning i lobbyen, der både tiltrækker hotelgæster og gæster udefra. Drik et glas bobler i baren, tag en selfie i ‘flamingo-stolen’ (tro os: du kan ikke undgå at støde ind i stolen, når du tjekker ind…) eller læs en god bog i den yderst behagelige seng på dit værelse. Husk ikke at springe morgenmadsbuffetten over – alt er lækkert, især de tilpas mushi tykke pandekager med hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Et værelse koster fra ca. 850 danske kroner.

Adresse:
MJ’S Mäster, Johansgatan 13

Ruths

…ligger i yderst komfortabel gå-afstand fra hotel MJ’S (vi taler omkring 50 skridt) og byder på et dejligt, hjemmelavet og primært italiensk inspireret menukort. Det tilsyneladende langtidshævede brød var tilpas fugtigt uden at være klægt, smørret var håndrørt (ok, det element er måske knap så italiensk) og chokoladekagen til dessert skal der levnes plads til.

En person spiser – inklusive vin og kaffe – sig snildt mæt for omkring 300 danske kroner.

Adresse:
Ruths, Mäster Johansgatan 11