© @katbinne

3 favoritter i Puglia – kom med designer, Katrine Binné, rundt i Europa

Om du rejser på bilferie, bor på hotel – med familien eller på honeymoon – går efter kultur, gourmet eller badestrand, vil shoppe eller slappe, så er Puglia svaret.

Forfatter: Katrine Binné

Puglia er et italiensk paradis af frodige landskaber, små, nuttede byer, hjemmelavet pasta og mozzarella, oliventræer, keramik du bare må tage med hjem, fine sandstrande, azurblåt hav, tomater der smager af slik – og alt hvad dit italofilske hjerte måtte begære.

Som du kan læse, er min begejstring for Italiens hæl stor – og den bliver kun større des flere byer, vi besøger. Det kan virkelig anbefales at tage leje en bil eller køre i autocamper som os, så du kan køre rundt mellem by, land og vand – hver med deres unikke særpræg.

Her er tre af mine favoritstop i Puglia.

1. Sov i trulli omkring Albarabello

Hver gang vi besøger Puglia, bor vi på et vidunderligt gårdhotel (eller masseria, som det hedder) i området nær Alberobello – hjembyen for de verdenskendte trulli, som er små, hvide huse med spidse tage. Og det er netop i sådan et hus, du kan få lov til at overnatte i, hvis du booker et ophold på et masseria. Ofte følger der virkelig lækker mad med i oplevelsen, fordi de fleste masseria også er fungerende landbrug eller henter råvarer fra de nærliggende gårde. Vi kan blandt andet anbefale Masseria Trulli e Vigne – men der findes utroligt mange virkelig lækre hoteller, og et udvalg kan du blandt andet finde på i-escape.

2. Naturlige pools i Marina Serra

Vi har brugt to nætter i den meget lille kystby, Marina Serra, der ligger på klipper ud til Adriaterhavet, og som er kendt for dets “piscina naturale.” Det er naturlige pools formet af klipperne med havvand så klart og blåt. Drik en aperol og spis pizza på Jamao med direkte udsigt til klipper og vand. Er du til fine dining og naturvin, ligger fiskerestauranten Pescheria i den lidt større (og mere turistet) nabo-by Marina Porto.

3. Strand & By i Otranto.

Rejser du med børn, og vil du stadig gerne smage følelsen af den slags ferie, du tog på, før du havde børn, så kan vi varmt anbefale kystbyen Otranto, hvor du finder strand og by og små, lækre restauranter et og samme sted. Vi parkerede vores autocamper på den fine campingplads, Baia dei Micenei, men der findes også et hav af hoteller og pæne airbnbs i og omkring byen. Der er tre små strande i alt – to offentlige og en privat med solsenge.

Forfatteren samarbejder med FDM Travels, der har sponsoreret autocamperen – læs mere om ferie i autocamper her.

Håndplukket til dig