5 glimrende grunde til at du skal opleve SoHo House på Mykonos

Luksusrejsen du gerne vil spare op til kunne meget vel gå til SoHo House på Mykonos: Privatchauffør? Tjek. Servering ved din liggestol? Tjek. Udendørs fitness? Tjek. 2 minutters gang til Mykonos’ hotteste natklub? Tjek. Og vi kunne blive ved – alt er lækkert, alt er lidt dyrt, men det er gratis at drømme. Og at læse med her.

Først tager vi lige en praktikalitet

Egentlig skal du være medlem, for at kunne komme ind på hotel- og klubkonceptet, SoHo House, der i hastigt tempo spreder sig ud i flere og flere lande – men der er andre måder (...således undgår du også 'jeg lusker bare ind og lægger mig ved poolen'-metoden, som Samatha fra Sex and the City engang benyttede af for at blive set på SoHo house i New York.).

Nuvel. Alternative adgangsmetoder lyder som følger: Find en ven der er medlem og kom med som dennes gæst, eller (og den kan du fint benytte til SoHo House, Mykonos) book dig ind som gæst: Så kan du teste konceptet af, inden du eventuelt investerer i et årsmedlemsskab.

Dit værelse

Nybagte, sprøde cookies i din helt egen kagekrukke er basic i minibaren på alle SoHo Houses hotelværelser, og de er – kunne jeg forstå på stamgæster – stærkt vanedannende. Uanset er det ganske betryggende, at du fluks kan kaste dig over noget spiseligt efter indtjekning, som ikke er chips, nødder eller chokoladebar(er). Minibaren er i øvrigt særdeles veludrustet – også med SoHo House egne drinksblandinger, der inkluderer en glimrende Negroni.

Der er i det hele taget en del luksuriøse detaljer overalt på værelset – uanset om du booker værelseskategorien 'tiny' eller noget større. Vi tager et par af dem med her: Hårtørren er fra Dyson (den er god!) og alle produkter på badeværelset er full size fra britiske Cowseed (det er super lækre sager, og du kan bruge løs af dem under dit ophold). Ender du med at elske produkterne så højt, at de ikke længere kan undværes, kan de købes i receptionen – men ikke i danske butikker længere, desværre.

Et 'tiny' værelse på SoHo Roc House, der rummer to personer, koster i juni måned omkring 2.500 kroner for en nat inklusive cookies – morgenmad kommer oveni.

Hotellet

Det er noget særligt, at være på besøg hos SoHo House på Mykonos. Selvom du jo i sagens natur er betalende gæst, gør det talstærke personale alt for, at du skal føle dig ultrahjemme. Det hjælper selvfølgelig på hjemmefølelsen, hvis du er vant til at omgive dig med butler, kok, chauffør, personlig træner og den slags.

Ikke desto mindre er det ganske let at lade sig gribe af stemningen, og du kan snildt få en dag eller to til at gå med udelukkende at benytte dig af SoHo Houses faciliteter. Slå dig ned i en liggestol, løft blikket og en flink tjener er klar med et menukort. Book en køretur i SoHo Houses private bil til den nærliggende havn – eller tag med på SoHo Houses private katamaran-sejltur, der både inkluderer frokost med friskgrillet fisk og badning i det azurblå græske hav.

Serviceinfo: Sidstnævnte er udpræget rarest en dag hvor det ikke blæser alt for overvældende, som det kan have for vane at gøre i det græske øhav. Og roomservice: Prøv det (selvom restauranten med udsigt til den lille fine infinity-pool med autentisk klippebund bestemt også er mange besøg værd). Hvor overdådigt er det lige at ligge i sin himmelseng og nippe friske frugter, salater og drikke SoHo Houses egen rosevin med en specialetiket designet af selveste Damien Hirst?

Maden

Alt smager godt. Og det er nyttigt at notere sig, når en del af SoHo Houses koncept er, at menukortet grundlæggende har de samme valgmuligheder til alle døgnets måltider – uanset hvilket SoHo House i verden du har valgt at befinde dig på. På Mykonos kan du også opleve et lokalt græsk touch – og i den forbindelse skal de varmeste anbefalinger gå til retten 'lemon pasta', der heldigvis både kan vælges til lunch og dinner.

En genganger på menukortet på tværs af nationer skal også fremhæves: Til morgenmad er kokosyoghurt med granola og friske jordbær amazing. Og så levner den plads til Aperol Spritz allerede et par timer efter.

Aktiviteter

Det udendørs fitness er et visit værd. Sæt dig eksempelvis i romaskinen med direkte udsigt over havet eller udfold dig med håndvægte mens morgensolen varmer din næsetip. SoHo House har (naturligvis) også hooket op med egen yogalærer og egen personlig træner. Det er også en rar aktivitet.

Skulle du få lyst til at hoppe i havet efterfølgende, kan det gøres fra SoHo Houses egen badebro, der sikrer, at du ikke glider rundt på klipperne, og at du kan nedsænke dit korpus i havet med fuld udsigt til fisk, krabber og den slags.

På klub

Hvis klubstemningen på SoHo House ikke er nok, kan du opsøge den yderst nærliggende klub, Scorpios, der ligger få minutters gang fra SoHo Roc House. Medlemmer fra SoHo Roc House har egen indgang, naturligvis. Således behøver du ikke at stå i kø – og det siger i dette tilfælde ikke så lidt. Scorpios er så hot en klub, at den kan danne køer der efter sigende bugter sig helt ud til Mykonos lufthavn. Og den ligger immervæk en ti-minutters bilkørsel fra Scorpios.

Scorpios er også så hot en klub, at det ikke er alle og enhver, der kan få lov til noget så hot som at tagge dem på deres Instagram-profil. Vi var ikke i dén kategori, men det forhindrede os ikke i at nyde maden – ja, der er naturligvis også en restaurant, hvor du med fordel kan booke bord. Og blot herfra observere hvordan stedet i takt med nattens komme udvikler sig til en natklub med adskillige dj’s og plads til op mod 4.000 (!) gæster. Gisp.