© Katrine Binné

Autentisk shopping i Italien - kom med designer, Katrine Binné, rundt i Europa

Antikviteter, keramik, vintage-smykker og international mode finder du i den syditalienske by Ostuni.

Forfatter: Katrine Binné

På vores rundrejse i Puglia, som du kan læse mere om her, stoppede vi også i den smukke middelalderby Ostuni, som vi har været forelsket i lige siden, vi besøgte den pre-kids.

På toppen af en bakke med udsigt over det frodige landskab og kig helt ud til Adriaterhavet, ligger Ostuni med dens hvide bygninger og tusindevis af trapper. Der er vidunderlige restauranter og små pladser, hvor du kan nyde en gelato eller espresso. Og så er der tre fantastisk butikker, du ikke må snyde dig selv for at kigge forbi.

Vintage-smykker, solbriller og glas

Gemt væk i en lille brostensbelagt gade – væk fra den turistede hovedvej – finder du Modernari Art. Ejeren, hvis navn jeg ikke helt fik fat i, som er utroligt sød og varm, og som snakker løs på italiensk, selvom vi ikke forstod en dyt, har samlet det fineste udvalg af vintage-smykker, solbriller, tasker – alt i glas og telefoner. Første gang jeg besøgte butikken, for mange år siden, fandt jeg en halskæde med orange Murano-glasperler, og ejeren kunne stadig huske den, da jeg viste den frem. Det må siges at være kærlighed.

Antikviteter og keramik hos Lucca

Man tør næsten ikke gå ind i butikken hos Lucca, som ejeren hedder – den er nemlig fyldt til randen med små antikviteter og keramik, der er flere hundrede år gammel. Stablet ovenpå hinanden i stakke og bunker. Men Lucca er rolig og byder dig velkommen, viser stolt sine fund frem, bladrer i en bog for at vise dig, hvor tingene kommer fra. Lucca er, siger rygterne, den der ved mest om keramik fra Puglia, og hans udvalg får dit hjerte til at slå et ekstra slag. Du kan være helt sikker på, at det du finder her, er noget helt, helt særligt. Jeg tror faktisk ikke, at butikken har et navn, men du finder den lige på torvet i centrum af alt (og kan du ikke finde den, så spørg en lokal – de ved med garanti, hvem Lucca er).

Lokal og international mode hos Galleria Valencienne

Det var et rent tilfælde, at jeg fandt Galleria Valencienne – men heldigvis. Her finder du et kurateret udvalg af lokale og internationale brands, eksempelvis som det puglianske Nina Leuca, der laver bohemede hørkjoler, som gør sig ekstra flot i det syditalienske, eller smykker fra Aurelie Biderman og keramik fra Fasano. Min store dreng fik et armbånd med delfin-vedhæng, og jeg købte et par håndlavede sko, som butikkens ejer selv havde designet af vintage Hermès-skjorter fundet i Paris. Der var ikke et øje tørt.

Forfatteren samarbejder med FDM Travels, der har sponsoreret autocamperen – læs mere om ferie i autocamper her.

Håndplukket til dig