De bedste destinationer til påskeferien på budget

Forår, en smuk europæisk storby og din bedre halvdel. Vi anbefaler fire fantastiske feriedestinationer for to til små penge

Billig ferie for to personer © Getty Images
1 / 5

Sauna i Helsinki, shopping i Oslo eller fadøl i Prag?

Det er ikke for sent at booke påskeferien. Vi har gjort det nemt og fundet fire dejlige destinationer i Europa, hvor I kan nyde ferien og hinandens selskab. Om din bedre halvdel er din kæreste eller din bedste veninde, er I sikret en oplevelsesrig påske. Pak kufferten, og kom afsted!

Alle priseksempler inkluderer fly, hotel og fire dage for under 4.000 kroner per person.

Prag billig påskeferie for to 2019 © Pexels / Daniel Frank
2 / 5

Prag, Tjekkiet

Prag er byen, hvor en stor (og virkelig velsmagende) fadøl koster 10 kroner, og hvor I kan udforske den spændende restaurant-scene for et par hundrede kroner per person. Fra smarte caféer i bydelen Karlin til traditionelle beværtninger med øl og kødretter i centrum. Tjekkerne har også tjek på de søde sager – forkæl jer selv med trdelnik, kanel brød med sukker, og vetrnik, en slags eclair med creme og chokolade.

Tag på lange gåture i den gamle bydel, og husk at kigge op på den smukke arkitektur, der tæller gotisk-, barok- og renæssance-stil.

Priseksempel fra Apollo: 4 dage med fly og hotel for 3.925 kroner per person.

Berlin billig påskeferie for to 2019 © Pexels
3 / 5

Berlin, Tyskland

Kun en times flyvetur væk venter currywurst, pfannkuchen, en masse shopping og Europas vildeste natteliv. Berlin er spækket med historie, kulturoplevelser og dejlig mad. Snup en øl på en hip bar i Kreuzberg, dans natten lang på Sisyphos eller Kater Blau, gå på opdagelse på et af de mange loppemarkeder i Friedrichshain, leg ægte turist i Mitte, og shop amok i Charlottenburgs mange spændende butikker.

Hvis solen er fremme, kan I nyde en medbragt øl i Tiergarten. Auf wiedersehen!

Priseksempel fra Spies: 4 dage med fly og hotel for 3.026 kroner per person.

Oslo billig påskeferie for to 2019 © Getty Images
4 / 5

Oslo, Norge

Hvem bedre at besøge Skams hjemby med end din bedste veninde? Besøg Hartvig Nissen Gymnasium, gå en tur i Vigelandsparken, verdens største skulpturpark med værker udført af samme kunstner, shop i lokale butikker på den hyggelige indkøbsgade Bogstadveien, og tag den offentlige bådtransport på Oslofjorden, og besøg de mindre øer udenfor byen.

Oslo har det hele: Shopping, kultur og natur. Skal danseskoene luftes, er byens kunsteriske og hippe bydel Grünerløkka stedet. Drittkul!

Priseksempel fra Rejsefeber: 4 dage med fly og hotel for 2.372 kroner per person.

Helsinki billig påskeferie for to 2019 © Getty Images
5 / 5

Helsinki, Finland

Tag din bedre halvdel under armen, og besøg landet, der både har opfundet lakridsen, Mumitroldene og en lang række designklassikere. Helsinki er en vidunderlig by med smukke huse, hyggelige caféer og en masse shopping-fristelser. Tag et par dåseøl og et håndklæde i tasken, og få en autentisk oplevelse i en af Helsinkis offentlige saunaer.

I kan også besøge Helsinki Design Museum og stifte bekendskab med et stykke fantastisk finsk historie. Fra Alvar Alatos tidløse møbler til Iittalas farverige keramik. Og husk, at ingen laver sød lakrids som finnerne.

Priseksempel fra Rejsefeber: 4 dage med fly og hotel for 3.097 kroner per person.