Rejseguide til Los Angeles
© Marius Beck Dahle, Kamilla Alnes, Noemi Torres & Anine Bing

De bedste hemmelige steder i Los Angeles

Los Angeles er for de drømmende, for livsnyderne og for de hårdtarbejdende. Designer Anine Bing og model Kamilla Alnes fortæller her om deres L.A.

27. juni 2017 af Carla Christine Bruus Aagaard-Strube

Los Angeles er for de drømmende, for livsnyderne og for de hårdtarbejdende. Det er byen, hvor der er højt til loftet og langt til alting, og hvor en god bil er nødvendig. Med sine vidder og mange bydele kan den umiddelbart være svær at gennemskue, men når man først har fanget den, åbenbarer den et mekka af kultur, mad og vild natur. Vi har bedt to tilflyttere guide til og fortælle om lige netop deres L.A.

Kamilla Alnes, model

Kamilla Alnes vandt den norske udgave af tv-programmet Topmodel i 2007 og har nu i fem år boet i Los Angeles, hvor hun arbejder som model og skuespiller. Hun har blandt andet optrådt i tv-serien American Horror Story. 

Rejseguide til Los Angeles
© Marius Beck Dahle, Kamilla Alnes & Noemi Torres

HVAD FASCINERER DIG MEST VED LOS ANGELES?

“De mange muligheder. Folk er ikke bange for at drømme stort, og det er inspirerende.”

HVAD VAR DIN FØRSTE OPLEVELSE AF BYEN? 

“Da jeg først kom hertil, var jeg overvældet af byens størrelse. Det tog noget tid at finde ud af, hvor jeg skulle bo, hvor jeg skulle begynde, og hvem jeg skulle kontakte. Men efter seks måneder gik det op for mig, hvilken fantastisk by Los Angeles er. Du har stranden, bjergene, masser af underholdning og solskinsdage året rundt.”

HVORDAN SER EN TYPISK DAG UD FOR DIG? 

“Jeg ved sjældent, hvordan min næste uge bliver, og hvor travlt jeg får. Men sandsynligvis bruger jeg en masse tid i min bil, hvor jeg kører mellem castings, auditions og jobs. Jeg spiser oftest med nogle venner og tager enten på hike eller til træning. Om aftenen tager jeg skuespiltimer eller ser en film. Jeg planlægger sjældent, for jeg ved aldrig, om der kommer en audition eller et job dagen efter.” 

HVIS ALLE DINE PLANER BLIVER AFLYST IMORGEN, HVORDAN VIL DU SÅ BRUGE DAGEN?

“Jeg ville tage en tur op i bjergene, tæt ved hvor jeg bor. Spise frokost med en ven, læse en bog og sikkert også smutte ind og se en film. Det elsker jeg – så det gør jeg ret ofte. Hvis det er forår eller sommer, vil jeg nok gå i en udendørs biograf. Dem er der mange af her, og de viser alt fra gamle klassikere til nyere film. Tag tæpper, vin og mad med og slå dig ned.”

Tjek Rooftopcinemaclub.com for steder og program. 


HVOR GÅR DU HEN, NÅR DU SKAL FORKÆLE DIG SELV? 

“Jeg får en times massage hos Heaven Massage and Wellness Center på Ventura. Det er så godt og ikke så dyrt. En massage koster cirka 300 kroner.”

Heaven Massage and Wellness Center, 13509 Ventura Boulevard, Sherman Oaks. 

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL LOS ANGELES?

“Du kommer til at bruge rigtigt meget tid i trafikken, når du er her. Hvis dit hotel er i West Hollywood, og du vil til Santa Monica, så planlæg en hel dag der. Stil bilen, og lej cykler eller rulleskøjter, så kan du nemt udforske både Venice og Santa Monica. Der er rigtigt god shopping og dejlig mad, og hver torsdag sommeren igennem er der gratis koncerter om aftenen ved molen i Santa Monica. Tag tæpper med, og sid på stranden og nyd musikken.”

Lej en tohjulet cruiser hos Santa Monica Bike Rental, der også tilbyder guidede ture i kvarteret. 1555 2nd Street, Santa Monica. 

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL UNGE MED SKUESPILAMBITIONER? 

“Der er ikke nogen opskrift. Min vigtigste nøgle har været tålmodighed. Jeg kom til Los Angeles og tænkte, at nu ville jeg gøre et forsøg. Jeg havde ingen planer om at blive her i fem år, som jeg har været nu, men jeg lærte undervejs, at ting tager tid. Mit bedste råd må være, at hvis du er ung, og det er det, der er din drøm, så gå efter det. Jeg har venner, som jeg gik i skole med her for fire-fem år siden, der nu er store inden for film og tv, og det viser, at succes er en reel mulighed her.”

HVILKE OMRÅDER I LOS ANGELES ER MEST INTERESSANTE? 

“Hvert område har sin egen unikke sjæl. Jeg synes, at man skal forsøge at opleve så mange af bydelene, som man kan presse ind på sin ferie. Et sted, som de færreste ser, når de er her, er Topanga Canyon. Hvis du tager turen til Malibu, så kør via Topanga, og spis frokost på en af de fine små caféer langs vejen, for eksempel Inn of The Seven Ray.”

Inn of The Seven Ray, 128 Old Topanga Canyon Road, Topanga. 

Rejseguide til Los Angeles
© Marius Beck Dahle, Kamilla Alnes & Noemi Torres

HVAD ER DE BEDSTE STRANDE? 

“Jeg elsker at holde picnics på stranden. Normalt tager jeg til Venice Beach og stopper på vejen i mit yndlingssupermarked Whole Foods på Lincoln Avenue. De har så meget lækker økologisk mad. Jeg plejer at snuppe noget fra salatbaren og en nypresset juice eller smoothie. Når man er på de kanter, er Bulletproof Coffee i Santa Monica også værd at tjekke ud.”

Whole Foods, 225 Lincoln Boulevard og Bulletproof Coffee, 3110 Main Street, Santa Monica.


HVOR FÅR MAN DEN BEDSTE FROKOST? 

“I Downtown er mine yndlingssteder Joan’s On Third og Little Next Door, og i Los Feliz er det Alcove Café. Hvis du er til økologisk, vegansk mad, så tjek Café Gratitude i Larchmont – de har også en café i down town.”

Joan’s On Third, 8350 W 3rd Street, Little Next Door, 8142 W 3rd Street, Alcove, 1929 Hillhurst Avenue og Café Gratitude, 639 N Larchmont Boulevard. 

HVAD ER DE BEDSTE STEDER AT GÅ UD?

“I West Hollywood har Ysabel den bedste mad, gode drinks og den hyggeligste atmosfære. Catch på Melrose er et hipt sted, der absolut er værd at besøge, og Katsu-ya i Studio City har fantastisk sushi. Mantee Cafe, der også ligger i Studio City, er et supersødt lille sted med skøn, mellemøstlig mad.”

Ysabel, 945 N Fairfax Ave, Katsu-ya, 11680 Ventura Boulevard og Mantee Cafe, 10962 Ventura Boulevard, StudioCity 


HVOR SHOPPER DU?

“LF Store i Larchmont er fantastisk – især, når der er udsalg. Jeg elsker også The Reformation på Melrose. De laver de fineste, feminine sommerkjoler i bæredygtige materialer. Hver søndag klokken 6 til 17 er der et godt loppemarked på hjørnet af Melrose og Fairfax. Det er ikke så stort, og der er fantastiske vintagefund og håndlavede skatte.” 

LF Store, 120 N Larchmont Boulevard og The Reformation, 8253 Melrose Avenue. 

Rejseguide til Los Angeles
© Marius Beck Dahle, Kamilla Alnes & Noemi Torres

HVOR SØGER DU NY INSPIRATION? 

“Når jeg har brug for at tænke, er mit yndlingssted hike-ruten The Wisdom Tree Hike. Det er ikke en lang tur, men den er lang nok til at få sved på panden. Når du når toppen, ser du, hvorfor de kalder den Kundskabens træ. Du kan også hike videre til Hollywood-skiltet.” 

Kør til Griffith Park, og parkér langs Lake Hollywood Drive. Gå på fortovet op til Wonder View Drive, og begynd derfra.


HVAD ER DET BEDSTE HEMMELIGE STED I LOS ANGELES?

“Det er ikke så hemmeligt, men når min søster besøger mig, køber vi altid græsk takeaway og kører op til Mulholland Drive til et af de mange udsigtssteder, og så spiser vi middag med den bedste udsigt i byen.” 

Rejseguide til Los Angeles

Kamilla Alnes’ bedste udkigsspot fra turen til The Wisdom Tree. 

© Marius Beck Dahle, Kamilla Alnes & Noemi Torres

Anine Bing, designer 

Danskfødte Anine Bing, 34 år, har i snart 15 år boet i Los Angeles, hvor hun først arbejdede som model og modeblogger og siden etablerede mærket Anine Bing, der lancerer nye kollektioner hver måned og sælges i 300 butikker verden over. 

Rejseguide til Los Angeles
© Anine Bing

HVAD FASCINERER DIG MEST VED LOS ANGELES? 

“Der er så mange fantastiske grunde til at elske Los Angeles. En af de bedste ting ved byen er, at man altid kan opleve så mange nye steder. Uanset hvor lang tid jeg har boet her, kan jeg altid  finde nye restauranter og butikker at besøge. Og vejret, det er umuligt at slå.”

HVAD VAR DIN FØRSTE OPLEVELSE AF BYEN? 

“Da jeg flyttede til Los Angeles, var det første, der ramte mig, hvor meget anderledes her er end i Sverige, hvor jeg er vokset op. Lige fra begyndelsen blev jeg inspireret af byen, og jeg elsker, at her er så mange kreative mennesker. Igennem årene er min kærlighed til byen blevet større, fordi den er blevet mit hjem. At få børn her har absolut ændret måden, jeg oplever byen på, men det har kun gjort min tid her endnu mere speciel.” 

HVORDAN SER EN TYPISK DAG UD FOR DIG? 

“Der er ingen typiske dage i Los Angeles, men min daglige rutine begynder altid derhjemme om morgenen. Som det første laver jeg en grøn matcha-te, der er min seneste besættelse – jeg drikker næsten ikke kaffe mere, efter jeg har opdaget det. Det er den bedste måde, jeg kan starte dagen på, og det eneste tidspunkt, hvor jeg er alene. Hvis jeg ikke når at lave det selv, køber jeg en hos Matcha Box, der er det mest nuttede lille sted, hvor de kun serverer matcha. Derfra er jeg i gang hele dagen. Jeg prøver at planlægge mine møder over frokost (Cecconi’s er altid en god idé), for det giver mig en mulighed for at nyde byen. Mine aftener tilbringer jeg for det meste i Larchmont Village. Det er sådan en god gade bare at gå og kigge på vinduer og mennesker i. Derudover er der mange gode steder at få en dessert, og bedre afslutning på en dag fås ikke – mit favoritsted er kæden Salt & Straw.” 

Matcha Box, 8036 W 3rd Street, Cecconi’s, 8764 Melrose Avenue og Salt & Straw, 240 N. Larchmont Boulevard. 

Rejseguide til Los Angeles

Frokost med matcha-greenie og avokadosalat. 

© Anine Bing

HVIS ALLE DINE PLANER BLIVER AFLYST IMORGEN, HVORDAN VIL DU SÅ BRUGE DAGEN?

“Allerførst ville jeg bruge morgenen med min familie – jeg elsker hyggelige morgener med mine unger. Bagefter ville jeg nok snige mig afsted til lidt ‘mig-tid’ på min lokale favorit-café, Go Get Em Tiger. De har den bedste avokadotoast. Resten af dagen ville jeg udforske byen, og jeg ville afslutte dagen sammen med min mand. Til middag ville jeg nok vælge den italienske restaurant Pace i Laurel Canyon, der har den skønneste atmosfære til en date.”

Go Get Em Tiger, 230 N Larchmont Boulevard og Pace, 2100 Laurel Canyon Boulevard. 


HVOR GÅR DU HEN, NÅR DU SKAL FORKÆLE DIG SELV? 

“Los Angeles har så mange gode saloner og spaer. Jeg er besat af at have perfekt lakerede negle. Hvis jeg har tid til at få dem lavet, tager jeg til Bellacures i Larchmont eller Wi Spa nær down town, men der findes gode neglesaloner på stort set alle gadehjørner i Los Angeles.” 

Bellacures, 205 N Larchmont Boulevard og Wi Spa, 2700 Wilshire Boulevard.


HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL LOS ANGELES? 

“Lej en bil – ingen går i Los Angeles.” 

Rejseguide til Los Angeles

En hvid skjorte og jeans er et klassisk hverdagsoutfit for Anine Bing. 

© Anine Bing

HVILKE OMRÅDER I LOS ANGELES ER MEST INTERESSANTE? 

“Alle steder tilbyder noget forskelligt. Jeg bruger det meste af min tid Downtown, nær Larchmont Village, eller i Central Los Angeles. Melrose Place og West 3rd Street District har mange skønne restauranter og forretninger. Vores flagship-butik er på West 3rd Street, så det er ikke så underligt, at jeg er vild med den gade.”

Anine Bing, 8128 W 3rd Street.

HVAD ER DE BEDSTE STRANDE?

“Malibu er et af mine yndlingssteder i weekenden. Det er sådan en smuk strandby med en fantastisk vibe. Der findes heller ikke noget smukkere end turen ned ad Pacific Coast Highway. Jeg stopper altid og køber en juice på vejen. Der er en juice-bar på alle hjørner i Los Angeles, men jeg elsker især Juice Crafters. De har også sunde snacks, der er perfekte til bilturen. Det gælder jo om at være forberedt, når man er på tur med børn.”

Juice Crafters, 15324 Antioch Street, Pacific Palisades. 

Rejseguide til Los Angeles

På blomstershopping med datteren Bianca på Farmer’s market i Larchmont Village. 

© Anine Bing

HVAD ER DE BEDSTE STEDER AT GÅ UD? 

“Jeg holder meget af at spise middag med mine venner på Chateau Marmont i West Hollywwod. Det sted har så meget historie og er et mustsee i Los Angeles. Soho House er et skønt sted til en nat i byen og har den bedste udsigt.”

Chateau Marmont, 8221 Sunset Boulevard og Soho House, 9200 Sunset Boulevard. 


HVOR SHOPPER DU?

“Jeg er vild med loppemarkeder. Jeg bliver så inspireret af at gå rundt og jagte vintage-sager. The Rose Bowl Flea Market er et helt særligt sted, hvor jeg tager hen en gang om måneden for at finde inspiration til mine design eller finde noget til mit hjem – jeg er vild med at mikse nyt og gammelt. Kom tidligt for at få det meste ud af dagen og for at finde de bedste ting, inden alle andre. 

Rejseguide til Los Angeles

Los Angeles’ loppemarked The Rose Bowl lokker også Anine Bing til om søndagen. 

© Anine Bing

Jeg har for nylig også opdaget den sødeste forretning, der hedder Bonjour Fête, som jeg fik anbefalet, da jeg planlagde min datters fødselsdagsfest. Jeg elsker at arrangere ungernes fester, og forretningen har alt, hvad du har brug for til det.” 

Rose Bowl Stadium, 1001 Rose Bowl Drive, Pasadena og Bonjour Fête, 12334 Ventura Boulevard, Studio City. 


HVOR SØGER DU NY INSPIRATION? 

“Los Angeles er det bedste sted at se på mennesker, uanset hvor du går hen. Vi har også fantastiske samtidskunstmuseer som Los Angeles County Museum of Art (LACMA) og The Broad.”

Los Angeles County Museum of Art, 5905 Wilshire Boulevard og The Broad, 221 S Grand Avenue.


HVAD ER DET BEDSTE HEMMELIGE STED I LOS ANGELES? 

“Osteria La Buca er en fantastisk italiensk restaurant i mit område, som jeg lige har opdaget. Jeg elsker italiensk mad, og de laver det så godt her. Det er perfekt til både en datenight og en aften med pigerne i byen.” 

Osteria La Buca, 5210 Melrose Avenue. 


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste