Sommerferie: Det bedste ved at holde ferie
© Anna Stokland

Det bedste ved din ferie er slet ikke det, du tror

Det er hverken strand, mojitos eller sightseeing, der er det bedste ved din kommende sommerferie. Opdag, hvad du egentlig glæder dig mest til

22. juni 2017 af Irene Brøndum / Iform.dk

Ved du, hvor du skal hen på ferie næste gang? Uanset, hvor turen går til, er der er en helt bestemt fællesnævner, som er det bedste ved ferien.

Det allerbedste sker nemlig allerede inden, du overhovedet er rejst. Det viser en hollandsk undersøgelse, der har kigget på, hvilken del af ferien der er forbundet med størst lykkefølelse. Forskerne har interviewet over 1.500 mennesker.

Undersøgelsen påviser, at vi ikke oplever noget synderligt lykkeboost under og efter ferien. Her kan lange bilkøer, regnvejr og påtrængende gadesælgere hurtigt spolere den gode stemning.

Forventningens glæde er derimod det, der for alvor rykker på lykkebarometeret hos os allesammen. Vi bliver simpelthen høje i hatten bare ved tanken om at kunne stemple ud fra jobbet og slappe af.

Psst ... Hvad er mindfulness og meditation? 

Få mest muligt ud af ferien

Hvis du vil have mest muligt ud af dette års ferie, så kan du altså roligt tyvstarte feriefornøjelserne allerede i dag. Fortæl vidt og bredt om dine planer, læs om de steder, du skal hen, planlæg, hvad du skal se med hvem og dan dig nogle billeder på nethinden af, hvordan du skal dase i hængekøjen og leve af vandmelon og rosévin.

Måske skulle du også overveje at tage flere små korte ferier i løbet af året i stedet for få lange. Så kan du få fornøjelsen af at glæde dig til hver enkelt lille afbræk fra jobbet.


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste