Rejseguide til Berlin: Det skal du se i Berlin
© Liv Collatz

Det skal du opleve i Berlin

Et designhotel med spa, gallerier, en god kop kaffe, mad og dans. Vi guider dig til en den bedste forlængede weekend i Berlin

25. marts 2018 af Liv Collatz

Det tager ikke lang tid at komme fra Danmark til Berlin, men den tyske hovedstad giver følelsen af at være i en anden verden. Kunst og mode blandes sammen i butikker, restauranter og gallerier, mens festen fortsætter i dagevis. Her er det bedste at lave i en forlænget Berliner-weekend.

Hotel

Et krokodillekranium under en enorm lysekrone i en rå hall byder dig velkommen i Das Stue – et designhotel med understregning af design. Minimalistiske værelser med kunst i højsædet giver et af de pæneste steder at bo i Berlin. At her både er en spa og en Michelin-kok tilknyttet i den ene restaurant gør heller ikke noget, ligesom en del af værelserne har udsigt over Tiergarten, byens zoologiske have. Som en bonusinfo husede bygningen engang den danske ambassade. En nat koster fra omkring 1.600 kroner for et dobbeltværelse.

Drakestraße 1, Das-stue.com

Dét skal du opleve i Berlin
© Das-stue.com

Museum

Få mennesker har sat et så tydeligt og unikt præg på modebranchen som fotografen og ikonet Helmut Newton. Sexede, direkte og humoristiske billeder af smukke (og oftest nøgne) kvinder var fast inventar i verdens største modemagasiner næsten frem til hans død i 2004. Museet Helmut Newton Foundation er en gammel, højloftet bygning dedikeret til mesterfotografen og hans værker. Du kommer også bag om Newtons kamera og får et indblik i hans visioner og liv gennem personlige ejendele, breve og endda hans rekonstruerede kontor. Derudover har museet andre vekslende fotografiudstillinger. Besøget kan meget passende afsluttes i museumsbutikken, der er proppet fra gulv til loft med indbydende design- og kunstbøger fra hele verden.

Nebenstraße 2, Helmut-newton.com

Dét skal du opleve i Berlin
© Liv Collatz

Kaffepause

Berlinerne elsker kaffe. Et glimrende sted at få sit kaffefix er på Distrikt Coffee, hvor du ud over det store kaffebønneudvalg også kan nyde en solid morgenmad/frokost – prøv for eksempel pandekagestakken, så har du lagt en god bund for dagen. En kop kaffe koster cirka 20 kroner, mens en frokostret ligger på 60 kroner. Hvis du shopper rundt i kvarteret ved Alexander Platz, er Father Carpenter Coffee Brewers en hyggelig baggårdscafé med to-go- og to-sit-kaffe. Få en kop kaffe for cirka 20 kroner.

Distrikt Coffee, Bergstraße 68, Distriktcoffee.de
Father Carpenter Coffee Brewers, Münzstrasse 21, 1. Hof, Fathercarpenter.com

Shopping

Konceptbutikker er stort i Berlin, hvor arkitektur, mode og kunst går op i en højere enhed. Pragteksemplet er Andreas Murkudis skabt af kunstneren med samme navn. I de store industrilokaler er priserne på kunst, bøger, tøj og accessories i den høje ende, men hvis du ikke lige har penge til Saint Laurent-skoene eller The Row- frakken, kan du bare nyde arkitekturen og indretningen. For en mere prisvenlig omgang findes Voo Store med mærker som A.P.C. og Dr. Martens plus et pænt udvalg af sneakers og magasiner.

Andreas Murkudis, Potsdamerstraße 81e, Andreasmurkudis.com
Voo Store, Oranien- straße 24, Vooberlin.com. 

Dét skal du opleve i Berlin
© Andreasmurkudis.com

Mad

Åh, al den gode mad i denne by. Og med de generelt lavere priser er det lidt sjovere at gå ud at spise end herhjemme. Tag en frokost på den lille café Roamers i det upcoming kvarter Neukölln i den sydlige del af byen. Den lyserøde facade, de mange planter og de fine træborde har gjort stedet til en Instagram-darling, men Roamers er meget mere end et pænt ydre. Retterne består af sandwiches og omeletter til cirka 70 kroner, og portionerne er så store, at man sagtens kan dele én. Der er mange mennesker i weekenden, men det er ventetiden værd. Om aftenen kan du tage et smut til cool kids-kvarteret Kreuzberg, hvor du finder den mest ventede restaurantåbning i år, Lode & Stijn, som ikke har skuffet på trods af de høje forventninger. 

Sæsonbaserede retter uden for meget udenomspjat – især deres tatar og friturestegte kødboller, bitterballen, er et hit blandt gæster og madanmeldere. Der lånes lidt fra forskellige landes køkkener, og resultatet er enkle, moderne og minimalistiske retter i et rum, der kan beskrives ligesådan. En fireretters menu koster 360 kroner, seks retter 500 kroner. Og på ægte berlinsk manér kan det hele selvfølgelig fås vegetarisk.

Roamers, Pannierstraße 64, Se Facebook-siden her
Lode & Stijn, Lausitzer Straße 25, Lode-stijn.de

Dét skal du opleve i Berlin
© Liv Collatz

Gallerihop

I byens mange fine gallerier hersker en afslappet og uformel atmosfære. Auguststraße er en af Berlins hyggeligste gader og er fyldt med kunst. Tag på me Collectors Room Berlin, der indtil april 2017 viser My Abstract World, en fantastisk privat samling af abstrakt kunst. Med små øer af sofaer, tæpper og bunker af magasiner lægger udstillingen op til at bruge rummet. Du må heller ikke gå glip af den lille, finurlige udstilling Die Wunderkammer på øverste etage, hvor du kan se alt fra gamle diamant- smykker til skrumpehoveder. Her er også en fin café og designbutik. Et andet af gadens gode steder er galleri Eigen + Art, der ligger i en gammel pigeskole. Her vises skiftevis fotografier, skulpturer, malerier og installationskunst fra en etableret kunstnergruppe og fra nye talenter.

Me Collectors Room, Auguststraße 69, Me-berlin.com
Eigen + Art, Auguststraße 26, Eigen-art.com

Dét skal du opleve i Berlin
© Liv Collatz

Hang-out

Den internationale luksuskæde Soho House åbnede i Berlin for nogle år siden, og selvom stedets tagterrasse og pool kun er for medlemmer, er her meget andet at komme efter. Du kan få en skønhedsbehandling i stedets spa, for eksempel en ansigtsbehandling til 700 kroner, eller bruge alle lommepengene i butikken The Store – en blanding af mode, kunst, musik, mad og interiør udstillet blandt store gulvtæpper og veloursofaer og med de bedste mærker somVetements og Céline på tøjstativerne. Gå gennem den store hall til restauranten Cecconi’s Berlin, der serverer italienske lækkerier og drinks. En pastaret koster fra 90 kroner.

Torstraße 1, Sohohouseberlin.com

Fest

Ingen byer kan feste som Berlin. De store klubber holder åbent i weekenden indtil mandag, og mange lokale bruger søndagen på at drikke vodka og danse til tung, elektronisk musik. Du kan altid prøve at komme forbi den berygtede, strikse dørmand, Sven, i den verdenskendte klub Berghain eller få en syret krea-techno-fest i Salon zur Wilden Renate. Men der er mange andre steder at få en berliner-festoplevelse. Prøv lokalfavoritten Paloma Bar, der skifter DJ hver fredag og lørdag. Stedet er lidt svært at finde, men kig efter butiksskiltet Kaiser, find trappeopgangen, og du er på rette vej til et sted med dans og drinks natten lang med udsigt over Kottbusser Tor. 

Berghain, Am Wriezener Bahnhof, Berghain.de 
Salon zur Wilden Renate, Alt-Stralau 70, Renate.cc
Paloma Bar, Skalitzerstraße 135, Palomabar.de.  


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste