© @katbinne

Det skal du se, smage og shoppe i Rom – kom med designer, Katrine Binné, på roadtrip i Europa

Brug tre dage i Rom med Katrine Binné, der her deler sine favoritter, som blandt andet inkluderer en ikonisk butik og hyggelig kaffebar.

Forfatter: Katrine Binné

Jeg har været i Rom flere gange. Jeg har sågar boet hos en romersk familie med udsigt til Colosseum, aftensmad kl. 22:00 og kørt Vespa i skole, da jeg var på studietur i gymnasiet. Så da familien og jeg brugte tre dage i den italienske hovedstad, var det hverken Forum Romanum eller Pantheon, vi havde planer om at se. Det er alligevel også for besværligt med børn. I stedet var planen bare at være – gå rundt og se og smage os gennem byen. Måske shoppe lidt.

Det lokale marked 

Testaccio er et virkelig hyggeligt kvarter i Rom fyldt med børnefamilier og unge mennesker, der hænger ud på de små pladser. På det lokale marked 'Mercato di Testaccio' finder du både delikatesser, grønthandlere, vin, hjemmelavet pasta, små tøjbutikker og en kaffebar, når du har brug for en pause. Mit favoritsted i hele Rom.

© @katbinne

Schostal

Saks Potts har længe snakket varmt om den ikoniske tøjbutik, Schostal, der sælger skjorter, nattøj, sokker, undertøj og striktrøjer under eget navn. Omtalen kan mærkes – og forstås! Det er enkelt design og italiensk håndværk. Jeg købte en blåstribet herreskjorte og lyseblå bomuldsstrik, som allerede er taget i brug.

© @katbinne

Kaffe

Vi drikker kaffe så meget, vi kan komme til det. Jeg faldt over Caffe Tazza D’oro på Instagram-profilen @eminchilli og fik en latte macchiato samt to poser bønner, der skal med hjem til min søster, der elsker friskmalet kaffe. Generelt kan jeg godt lide at købe en hurtig kop kaffe i en tilfældig kiosk, for det er ved bardisken, det romerske liv leves.

© @katbinne

Vintage-jeans og -skjorter 

Også i Testaccio, på gaden Via Luigi Vanvitelli, ligger der en skøn vintage-butik med jeans og herreskjorter til €10-25 pr. stk. Jeg havde travlt, fordi familien stod og trippede udenfor, men jeg nåede lige at købe et par 501’er med. Det var nok meget godt – kunne snildt have fyldt kufferten op med vintage fund!

© @katbinne

Konceptbutikken Nia

Jeg fik også anbefalet at kigge forbi konceptbutikken, Nia, der sælger smukt eksklusivt tøj af internationale og små, italienske brands. Jeg forelskede mig i to kjoler, den ene er syet i håndvævet silke med små broderinger på. Der er to butikker overfor hinanden, og rundt om hjørnet finder du deres outlet-butik.

© @katbinne

Håndplukket til dig