© costume.dk

En perfekt weekend i London

Insiderguide til shoppingweekend i den smukke storby

13. april 2013 af Nicoline Durup/THWKND

Står der shoppetur til London i din kalender, så læn dig roligt tilbage: Costume har allieret sig med London-kender Nicoline durup, der guider til en perfekt weekend i den britiske hovedstad. Det eneste, du skal gøre, er at pakke kufferten og se frem til tre dage med shopping, cocktails og London-liv.

FREDAG

Late Afternoon shopping i mayfair

Bestil en flybillet, så du lander fredag eftermiddag. Stort set alle butikker i London holder længe åbent, så selvom du ankommer sent på eftermiddagen, er der stadig tid til shopping. Start i området omkring Mayfair. Priserne er i den dyre ende, men det er et godt sted at få et overblik over sæsonens bedste kollektioner.

Stella McCartney

© costume.dk

Stella McCartney i Mayfair er et must. to etager med tøj, sko og tasker (også til de små). Hendes vinduesudsmykning er en kunstart i sig selv. Har du ikke råd til en Falabella bag eller en af hendes fantastiske blazere, så køb en limited edition Stella McCartney parfume med hjem.
30 Bruton Street, Stellamccartney.com

Showstudio
I en smal gyde tæt på Stella McCartney-butikken ligger et samlet galleri og butik ejet af den britiske fotograf og kunster Nick Knight. Stedet hedder Showstudio og sælger, ud over mr. Knights fantastiske fotokunst, one of a kind-pieces brugt under fotoskydninger til blandt andet britisk Vogues modeserier. Et cool sted til hatte og smykker, du med garanti ikke finder i Danmark.
1-9 Bruton Place, Showstudio.com/shop

Aesop
Det australske hudplejemærke Aesop fås i Danmark, men når du alligevel slentrer ned ad Mount Street, så smut forbi den karakteristiske butik. Køb deres bodylotion på tube (den med mandarin er en sikker vinder).
91 Mount Street, Aesop.com

Rick Owens
Personalet hos Rick owens er et af de bedste i London. Alene af den grund er butikken værd at besøge. Gå efter hans skindjakker - hvis du har sparet op. Hans stramme t-shirts i bomuld er perfekte i hverdagsgarderoben.
64 South Audley Street, Rickowens.eu

Middag og drinks

Når shoppingen er slut, er det tid til middag. Husk at bestille bord i forvejen i weekender.

Aqua Kyoto 


Bor du i centrum af London, ligger japanske Aqua Kyoto garanteret i gåafstand fra dit hotel. Med indgang kun et stenkast fra oxford Circus er placeringen ikke den mest charmerende, men restauranten ligger på bygningens øverste etage. På tagterrassen kan du få et kig ud over downtown London. Maden er fantastisk, stemningen høj, og stedets cocktails upåklagelige. Få en middag for to inklusive vin fra 1.000 kroner.
5th floor, 240 Regent Street, Aqua.com.hk

LØRDAG

Lørdag står i shoppingens tegn. Men husk: Det gør den også for de øvrige turister og lokale londonere, så vær tålmodig, og nyd byens puls. Start i highstreetbutikkerne på Oxford Street. Herefter kan du bevæge dig mod området omkring Carnaby Street og Soho. Slut omkring Bond Street.

Morgenmad

Pret A Manger
Pret A Manger ligger på stort set hvert et gadehjør- ne, men det gør ikke deres kaffe og granola yoghurt dårlig. Du kan blive morgenmæt for under 60 kroner.
Pret-a-manger.co.uk

Shopping i central London

Other
Other har cool styles fra ukendte designere - tjek det übercool australske solbrillemærke AM Eyewear. Butikken fører også deres eget mærke, Other, og velkendte mærker som Opening Ceremony, Peter Jensen og MM6.
21 Kingly Street, Other-shop.com

Layers 
Avantgardebutik med mærker i den dyre ende. Stort set alle styles er sorte, og som butikkens navn antyder, er mannequinerne stylet lag på lag. Jean Paul Gaultier og Balmain hænger side om side, og de ansatte går i ét med butikkens avantgarde udtryk. En oplevelse.
16 Conduit Street, Layerslondon.com

Tatty Devine


Smykkemærket Tatty Devine blev grundlagt i 1999 af to skøre britiske kvinder. 99 % af alle smykkerne bliver lavet i Tatty Devines værksted i London - de fleste i plexiglas. Gør som Claudia Schiffer og Jessie J., og få lavet din egen personlige navnehalskæde i gennemsigtigt plexiglas.
44 Monmouth Street, Tattydevine.com

Wolf & Badger


Nye upcoming designere, som du med garanti ikke finder i Danmark. Wolf & Badger støtter lovende unge talenter ved at udleje et område af butikken til dem. Tjek den colombianskfødte Catherine Zoraidas unikke smykker.
32 Dover Street, Wolfandbadger.com

Nails Inc.
Nails Inc. er et pitstop til trætte shoppefødder. Hvil benene, samtidig med at du får manicure eller pedicure. Alle deres lakker er opkaldt efter områder i London - Chelsea, Maida Vale og Mayfair.
41 South Molton Street, Nailsinc.com

Frokost

I centrum er der mange muligheder for en god frokost, men også mange fælder, så watch out.

Polpo 
Denne venezianske restaurant i Soho er på ganske kort tid blevet et megahit blandt lokale londonere. Prøv deres makreltatar og en pizzetta med spinat og spejlæg. Frokost for to inklusive vin cirka 600 kroner.
41 Beak Street, Polpo.co.uk

Middag

I London er det meget almindeligt at spise sent, for så er der både plads til pre- og afterdinner cocktails.

Sketch 
Betyder dine mad- og restaurantoplevelser lige så meget som din shopping, så book bord (i meget god tid) i The Lecture Room på restaurant Sketch. En blanding mellem ekstravagante russiske kræfter og fin fransk elegance. De 95 pund, en Tasting Menu koster, er det værd, men Sketch byder også på et billigere alternativ i deres Gallery Restaurant. Middag for 2 inklusive vinmenu cirka 4.000 kroner.
9 Conduit Street, Sketch.co.uk

Fino 
Gordon Ramsey kommer jævnligt forbi Fino for at få en autentisk spansk indsprøjtning. Veltilberedte spanske tapasretter er på menuen. Middag for 2 inklusive vin cirka 800 kroner.
33 Charlotte Street, Finorestaurant.com

El Camino 
Rødgløder dit kreditkort efter shopping, så spis en billig middag på El Camino - en mexikansk streetfood restaurant i Soho. Middag for to inklusive cocktail cirka 400 kroner.
25-27 Brewer Street

Cocktails

Afslut dagen med en velfortjent cocktail. Eller to.

The Experimental Cocktail Club


I Chinatown ligger en hemmelig cocktailbar i tre etager. Meld din ankomst ved at sende en e-mail. Cirka 120 kroner for en cocktail.
E13 Gerrard Street, Experimentalcocktailclublondon.com

SØNDAG

Stort set alt har åbent om søndagen i London. Mange butikker åbner dog først klokken 12. Tag undergrundsbanen til det østlige London, og gå på shoppingjagt i de små design- og kunstbutikker på Brick Lane.

Brunch

Indled søndagen med en god brunch London-style

The Modern Pantry 


Brunch i London er ikke brunch, som vi danskere traditionelt forstår det. Det er som regel a la carte menu med retter, som er en mellemting mellem morgenmad og frokost. Prøv hindbær og ricotta- pandekagerne med ristet abrikos og creme fraiche. Mums. Brunch for to inklusive drikkevarer cirka 300 kroner.
48 St. John’s Square, Themodernpantry.co.uk

Shopping i east London

Artwords Bookshop 


Artwords bookshop er ikke særlig stor, men proppet med fantastiske bøger. Mange bøger er billigere der end herhjemme, og du kan også få en del modemagasiner med hjem for den halve pris.
69 Rivington Street, Artwords.co.uk

Labour & Wait
Navnet på den cool interiørbutik Labour & Wait er taget fra et af Henry Wadsworth Longfellows digte. Ejerne af butikken udvælger nøje deres varer, oftest funktionelle ting i høj kvalitet, som viskestykker, skåle og lamper. Butikken ligger på Redchurch Street, hvor du også støder på andre skæve butikker.
85 Redchurch Street, Labourandwait.co.uk

Laundrette
Laundrette ligger på Brick Lane, der er et must i Østlondon. De sælger kollektioner fra nye upcoming designere til en yderst rimelig pris. Er særlig gode til at spotte accessories.
147 Brick Lane

127
Bliv på Brick Lane, og stød på den meget rå og alternative butik 127. Mærker som Rick Owens Lilies og DRKSHDW samt Maison Martin Margiela hænger på butikkens bøjler.
127 Brick Lane, 127bricklane.com

Sen frokost

En shoppedag går på hæld. Sørg for en mættende frokost, inden turen igen går mod lufthavnen.

Stoty Deli
Story delis pizzaer er udelukkende lavet på økologiske ingredienser. Bunden er så tynd, at der nærmest ikke er tale om hvidt brød. Delien er ejet af et engelsk hippiepar, som har indrettet med lange træborde og papskamler. En pizza med aubergine og gedeost er den perfekte afslutning på en weekend i London. Cirka 150 kroner for en pizza.
3 Redchurch Street, Storydeli.com

HER SKAL DU BO

Hoxton Hotel
Hoxton Hotel ligger i det østlige London. Små værelser, enkelt udtryk, gratis wifi og morgen- mad fra Pret A Manger. Alle basale behov er dækket.
Dobbeltværelse fra 1.000 kr. pr. nat.
81 Great Eastern Street, Hoxtonhotels.com

The Grazing Goat
The Grazing Goat er en country-style pub med otte værelser fordelt på to etager. Stedet ligger få minutters gang fra Oxford Circus og kan varmt anbefales, hvis du kan undvære pool og roomservice. Bliv og spis din morgenmad - den er det værd.
Dobbeltværelse fra 2.000 kr. pr. nat.
6 New Quebec Street, Grazinggoat.co.uk

Mayfair Hotel
Er du i god tid, er det faktisk muligt at finde værelser til en nogenlunde pris på det femstjernede og meget centralt beliggende Mayfair Hotel. Hotellet er nabo til shopping- gaden Dover Street. Fashionable gæster indlogerer sig her, og det er bestemt værd at nuppe en drink i baren.
Dobbeltværelse fra 2.500 kr. pr. nat.
Stratton Street, Themayfairhotel.co.uk

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste