Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

MariaGregersen © costume.dk

Jorden rundt

Shop jorden rundt med 5 stilfulde kvinder

Få inspiration til din næste shoppetur til udlandet. Hør, hvor 5 berejste, danske kvinder helst shopper i hele verden

Signe Muusmann
Radioværten Signe Muusmann, 28 år, finder fantastisk undertøj i Buenos Aires

Min favoritbutik i udlandet:
"I Buenos Aires i Argentina ligger Juana de Arco, som er den mest overdådige undertøjsbutik, jeg nogensinde har været i. Den er et farveorgie af undertøj, hvor ikke to trusser eller bh'er er ens. Stilen er utrolig feminin, sød og sjov, og alt har en særlig detalje som en sløjfe, en blonde eller en elastik med glimmer. Jeg kan godt lide, når en butik har noget særligt at byde på, og Juana de Arco har både det mest fantastiske undertøj og en indretning, som er helt unik, for eksempel en stor væg med malerier af lokale kunstnere."
Juana de Arco, El Salvador Street 4762, Buenos Aires, tlf. +54 4833 1621, www.juanadearco.net
Den bedste billige i udlandet:
"Jeg er afhængig af loppemarkeder og secondhand-butikker, og Berlin har de mest fantastiske loppemarkeder i Prenzlauer Berg. Særligt loppemarkedet i Mauerpark har simpelthen alt: hatte, kjoler, skjorter, jakker og masser af sko, og priserne er lavere end på danske loppemarkeder. Jeg elsker at have noget, der er helt specielt, så der er ikke noget bedre end at komme hjem med billige loppefund fra en udlandsrejse."
Mauerpark, Bernauer Strasse 63-64, Berlin, hver søndag fra kl. 8-18

Rigmor Zobel
Rigmor Zobel, 36 år og jurist, er vild med Valentinos butikker i Paris og London

Min favoritbutik i udlandet:
"Valentinos butikker i Paris og London er uden sammenligning de lækreste i verden. Kunne jeg vælge frit, er det der, jeg ville shoppe. Valentinos tøj er feminint, elegant og super eksklusivt, og han formår at bevare stilen fra sæson til sæson. Kronprinsesse Marie-Chantal af Grækenland går ofte i tøj fra Valentino, og hun er altid i en klasse for sig. Tøjet er ekstremt dyrt, så det er sjældent, jeg køber noget, men hver gang jeg er i Paris eller London, skal jeg lige ind og kigge. Mit seneste Valentino-køb er et par store, sorte og beige solbriller med simili."
Valentino, 27 Rue de Faubourg St. Honoré, Paris, tlf. +33 0142 6695 94, og 174 Sloane Street, London, +44 2072 3558 55, www.valentino.com

Den bedste billige i udlandet:
"Hightstreet-kæden Gap er god, hvis du skal finde billigt tøj i en rigtig god kvalitet. Samtidig er de gode til at følge trenden, så du kan få det tøj, der er fremme lige nu uden at skulle betale en formue. Jeg handler mest i deres flagskibsbutik i New York, fordi den har det største udvalg. Selvom man egentlig ikke skal have noget, når man går derind, finder man altid noget, man kan bruge."
Gap, 680 Fifth Avenue, 54th Street, New York, tlf. +1 2129 7770 23, www.gap.com

Maria Gregersen
Den 24-årige model Maria Gregersen shopper sine vintage-støvler i New York

Min favoritbutik i udlandet:
"Kabuki i Paris har alt, hvad du kan drømme om. Her er mærker som Marc by Marc Jacobs, Missoni, Prada, Miu Miu og Chloé med et stort udvalg af tøj på øverste etage og accessories på nederste etage. For mig er det især accessories'ene, der trækker, fordi Kabuki har byens største udvalg af sko og tasker fra de internationale designere. Det er grunden til, at jeg shopper der ofte, når jeg er i Paris."
Kabuki, 25 Rue Étienne Marcel, Paris, tlf. +33 1423 3556 5
Den bedste billige i udlandet:
"Jeg er helt vild med vintage-butikken Edith & Daha i New York. Her finder jeg noget helt unikt hver gang, jeg kommer forbi. Butikken har både tøj og tasker, men flest sko og især støvler. Der er mere end 1.200 par at vælge imellem, og du kan få alt - flade, høje og midt imellem. Jeg har selv købt mange specielle og farverige støvler i butikken såsom et par flade, beige med slangeprint og et par lange, lyserøde."
Edith & Daha, 104 Rivington Street, New York, tlf. +1 2129 7999 925

Eva Kruse
Eva Kruse, 34 år og direktør i Danish Fashion Institute, shopper sine luksussko i New York

Min favoritbutik i udlandet:
"Det er skobutikken Manolo Blahnik i New York. Når jeg går derind, har jeg det som om, jeg går ind i et galleri. Halvdelen af fornøjelsen er at se de kunstværker, som er stillet frem. Det sværeste er at vælge, hvilket par jeg skal have - men jeg går aldrig tomhændet derfra. I øjeblikket har jeg ni par, men bruger måske fem eller seks par. Resten står og venter, til jeg bliver i humør til at bruge dem igen."
Manolo Blahnik, 31 West, 54th Street, New York, tlf. +1 2125 8230 07
Den bedste billige i udlandet:
"Topshop i London er fantastisk, fordi udvalget er kæmpe stort. Jeg elsker fornemmelsen, når jeg er på vej ned ad rulletrapperne, og pulsen stiger, og jeg nærmest er bange for at gå ned og og misse de bedste fund. Når jeg går rundt dernede med mine veninder, spreder vi os og ser ikke op før flere timer efter, hvor vi møder hinanden med sved på overlæben og favnen fuld af tøj. Hos Topshop går jeg efter de ting, der er sæsonens hit, fordi mærket er fantastiske til at lave kopier af kollektionerne fra catwalken. Køb en bunke modemagasiner inden, du går derind og find ud af hvilke tendenser, der er stærkest, og find så det, der ligner."
Topshop, 400 Oxford Street, London, tlf. +44 2074 9929 17, www.top­­-shop.com

Zarah Voigt
Smykkedesigneren Zarah Voigt, 30 år, har fundet begge sine yndlingsbutikker i Tokyo

Min favoritbutik i udlandet:
"Skal jeg have noget eksklusivt, handler jeg i Loveless i Tokyo. Butikken er i tre etager, og alt er super gennemført i en bjergtagende, anderledes og gotisk stil. I underetagen er loftet fyldt med overdådige prismelysekroner, mens kælderen minder om en dunkel middelaldergrotte med store ørne-statuetter og massevis af glasmontrer med blandt andet en metaltop fra Paco Rabanne til 100.000 kr. Alt i butikken er dyrt, og stemningen dekadent. Der er over 100 mærker i en blanding af japanske og europæiske som for eksempel franske Goyard og japanske Eley Kishimoto."
Loveless, 1-24-3 Minarmi Aoyama, Tokyo, tlf. +81 3547 4593 4
Den bedste billige i udlandet:
"Jeg elsker vintage, og butikken Nude Trump i Tokyo har det vildeste udvalg. Jeg kan gå fuldstændig amok, når jeg kommer derind. Udvalget er ret specielt og består primært af tøj fra 1970'erne og 1980'erne. Jeg har for eksempel købt en lyserød flæsekjole med grafitti-grafik fra 1980'erne og en stonewashed denimjakke overlæsset med similisten. Og så er der rigtig meget at komme efter, når man er fra Nordeuropa, fordi det ofte er alle de store størrelser, der er tilbage."
Nude Trump, Meiji Dori 1-12-14 Jinnan-Shibuya, Tokyo, tlf. +81 3377 0232 5

Mere om Rejse? Få Costumes nyhedsbrev