Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© costume.dk

Giv dine smagsløg et spark med chili, og nyd restaurant Yam Yams fine indretning i Berlin

Nye fashion-hotspots

Spis koreansk med Berlins fashion crowd, få massage med sojamælk i New York, og shop upcoming designere i London. Her er de bedste nye butikker, spaer og restauranter, som er åbnet inden for det seneste år

Butik i London

Digitaria

En af Londons mest funky nye butikker åbnede i april 2009 i en gammel skrædderforretning i Soho. Digitaria har tøj i stueetagen, galleri i kælderen og to kæmpestore vinduesudstillinger. Digitaria er et græsk mærke ejet af designer Eleftheria og kreativ direktør Stavros Karelis, og ud over mærkets eget enkle design finder du upcoming designere som britiske Katie Eary, Millie Cockton og Gemma Slack. Det er her, du kan talentspotte.
60 Berwick Street, Digitariaworld.com

Restaurant i Berliln

Yam Yam

Før var det en af Berlins bedste butikker (The Best Shop) med blandt andet Henrik Vibskov og Wood Wood på bøjlerne. Nu har ejeren, Sumi Ha, lavet butikken om til en hip koreansk restaurant, der tiltrækker Berlins sejeste fashiontyper. Her har du siden åbningen i juni 2009 kunnet nyde traditionelt koreansk mad som bibimbap - en risret med grøntsager, oksekød, chilipasta og æg - ved hvide langborde og uden at tage hensyn til eventuelle sarte tyske smagsløg. Maden er bidende stærk. En ret fås for mellem 15 kroner og 50 kroner.
Alte Schönhauser Strasse 6,+49 3024 6324 85, Yamyam-berlin.de

Butik i New York

Armani Flagship-store

Midt på New Yorks Fifth Avenue åbnede Giorgio Armani i februar 2009 en overvældende fire-etagers flagship-store. Ikke et ord om økonomisk krise her. Forretningen er den første, der samler alle Armanis linjer under ét tag - fra Casa Armani over undertøj til ready-to-wear. Og på øverste etage byder restauranten på moderne italiensk mad - for eksempel vegetarrisotto med revet castelmagno-ost. De rummelige etager er bundet sammen af en snoet ståltrappe. Bag bygningen, der er holdt i stål og glas, står de italienske arkitekter Doriana og Massimiliano Fukas.
717 Fifth Avenue, Armani.com

Restaurant i Paris

La Société Restaurant

Fendi-familien og designerne bag Dolce & Gabbana er allerede fans af La Société Restaurant i Paris. Udefra ser den ikke ud af noget særligt, men bag restaurantens massive egetræsdør åbenbarer sig smukke mennesker, enkel indretning, moderne skulpturer og velsmagende mad. Restauranten er ejet af Paris’ cafémoguler, brødrene Costes, som ejer utallige fashionable cafeer og restauranter - blandt andet Hotel Costes. Få serveret hummer, svameperisotto og fransk løgsuppe. En treretters menu fås fra cirka 450 kroner.
4 Place Saint-Germain-des-Pres, ­­+ 33 1536 3606 0

Restaurant i Stockholm

Hotel og restaurant Skeppsholmen

I Stockholms smukke skærgård ligger design­hotellet Hotel Skeppsholmen, der åbnede i oktober 2009. Restauranten serverer svensk husmandskost med et twist - hjortesteg med rødvinssauce eller kaffebønner med mandelchips. Restauranten er designet af det svenske designerkollektiv Claesson Koivisto Rune og har lyse trægulve og runde borde med lysegrå duge. Personalet er klædt i Acne. Man er vel i Sverige. En hovedret fås fra cirka 110 kroner.
Gröna gången 1, +46 8601 3005, ­Hotelskeppsholmen.com

Spa i New York

The Shibui Spa

Hos Shibui Spa på The Greenwich Hotel, der åbnede i april 2009, kan du få en traditionel japansk shiatsu-massage, hvor massørens hænder, arme, albuer, knæ og fødder stimulerer kroppens energi-flow. Eller en sojamælkskropsbehandling, hvor sojaprotein og kokosolie masseres ind i huden. Spaens produkter er økologiske. En shiatsu-massage fås fra 1.150 kroner og en sojamælksbehandling for cirka 1.500 kroner.
The Greenwich Hotel, 377 Greenwich Street, +1 2129 4189 00, Thegreenwichhotel.com

Butik i Moskva

Kuznetsky Most 20

Rick Owens, Christopher Kane, Comme des Garçons, Buddhist Punk og danske Vilsbøl de Arce er nogle af de mærker, som Moskvas nye shoppemekka med tøj, sko og accessories, butikken Kuznietsky Most 20, fører. Den verdenskendte russiske kunstner Alexander Brodsky står bag den rå indretning - hvidtede murstensvægge, sort gulv, planter og buske og giner, der hænger fra loftet. Butikken er opkaldt efter ­stedets egen adresse, som ligger på en af Moskvas mest velkendte ­shoppegader.
Kuznetsky Most 20, ­­Blog.kuznetskymost20.ru

Spa i Riga

Espa Spa

Siden april 2009 har Riga haft sin eget femstjernede spa. Det er den britiske hudpleje- og spakæde Espas første spa, som ikke er en del af et af verdens eksklusive hoteller. Spaen ligger i en bygning i jugendstil og er indrettet topmoderne med en 18 meter lang pool, behandlingsområder med elliptiske glasbrusebade, afslapningsområder, dampbad og sauna spredt ud over seks etager forbundet af en sort snoet flisetrappe med glaskrystaller. Massage fås fra 525 kroner for 50 minutter og ansigtsbehandlinger for cirka 840 kroner.
Baznicasiela 4 A, + 37 1677 1522 1, Espariga.com

De nye internationale netbutikker

Theoutnet.com

Net-a-porter.coms online outlet med blandt andet Alex­ander Wang, Alaïa og Chloé med helt op til 80 procent rabat.

Alexanderwang.com

Hotte amerikanske Alexander Wang berigede endelig verden med en webshop. Besøg den, og forkæl dig selv med en cool taske eller et par rockede sko fra designerens hånd.

Michaelangelshop.net

Australske Michael Angel åbnede septembers modeuge i New York med grafiske print og markante skuldre. Nu har designeren også åbnet en netbutik.

E-boutique.kenzo.com

En verden af Kenzo lige der på internettet. Find farvestrålende blomstrede bluser, A-formede nederdele og korte marineblå jakker fra det japanske modehus.

10corsocomo.com

I 10 Corso Comos web­shop finder du den italienske netbutiks egne cashmerecardigans, stilfulde regnjakker, parfumer og kufferter samlet på ét virtuelt sted.

Kohsamui.co.uk

Marc Jacobs, Derek Lam, Twenty 8 Twelve, Acne, See by Chloé og skønne vintagefund fylder siderne i web­versionen af London-butikken Koh Samui.

Betafashion.com

Unge upcoming designere lægger deres design ud på netbutikkens hjemmeside, og brugerne stemmer på, hvad netbutikken skal producere og sælge. Alt er limited ­edition.

Carinwester.com

Endelig kan du købe svenske Carin Westers rå og brugbare design online.

Mere om Rejse? Få Costumes nyhedsbrev