Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Besøg Tokyo under udsalget i august og februar. Rigtig gode deals, og det er altid de 'store' størrelser (38-40), der er tilbage. © costume.dk

Oplev toppen af Tokyo

Bliv inspireret af fantasifulde designere, bliv behandlet som en dronning, når du shopper, og bliv skreget af, når du spiser. Tag til overvældende Tokyo

JAPANSK HITDESIGNER OG BILLIGE BASISFUND

JAPANSK HITDESIGNER

Området Omotesando er mere neddæmpet luksus end Ginza og henvender sig til et mere ungt og hipt publikum. Over for Prada ligger den japanske hitdesigner Tsumori Chisatos butik. Her bliver du helt overvældet af de mange farver, finurlige snit og fantasifulde appilkationer. Og måske glad for, at prisen på en enkel kjole ligger på omkring 2.000 kroner. Billigere end i Danmark.

Tsumori Chisato, 4-21-25 Minamiaoyama, Minato-ku.

BILLIGE BASISFUND

Høj diskoteksmusik og effektiv service karakteriserer det japanske highstreet-shoppemekka Uniqlo. Butikkerne er store og overskuelige, og du kan få styr på hele din basisgarderobe her. Især deres cashmerecardigans kan du roligt købe et par stykker af med hjem. Alt er i enkelt design og fås i alle længder og farver. Og fra denne måned kan du få et ekstra scoop med hjem. Jil Sander er nemlig kreativ konsulent hos Uniqlo og har desigent en kollektion af blazere, frakker og maskuline T-shirts. Uniqlo ligger både i Ginza og Shibuya - den i Ginza har det største udbud i fire etager.

5-7-7 Ginza, Chuo-ku. Uniqlo.com

KREATIV COOLNESS OG TJEKKEDE T-SHIRTS

KREATIV COOLNESS

I området Harajuku finder du masser af små japanske designershops. Gaden Takeshita Dori er desuden kendt for at være de outrerede teenageres, harajuku girls’, paradis. Shoppefund er der også masser af. Butikken Jeans Mate har kjoler og toppe til under 500 kroner. Stilen er klassisk, men altid med et lille twist som sjove knapper, en skæv binding eller et blæret print, som gør det så fedt at shoppe billigt i Tokyo.

Jeans Mate, JPR Jingu-mae 432 1F-B1F, 4-32-13 Jingu-mae, Shibuya-ku, Jeansmate.co.jp

Harajukufashion.metrocity.nl

TJEKKEDE T-SHIRTS

Butikken Ut i Harajuku må siges at være verdens bedste butik, hvis du er fan af den kortærmede bluse. Tre etager kun med T-shirts i alle farver og med print fra upcoming japanske designere. De ligger pakket i et dekorativt rør og er derfor den perfekte gave til din veninde. Og det allerbedste er, at de kun koster 75 kroner stykket.

Ut, Jingu-mae 6-10-8, Shibuya-ku.

SKO, DER PASSER OG SEJE STRØMPER

SKO, DER PASSER

Det kan være svært at finde sko i vestlige størrelser i Tokyo. Den japanske kæde Diana med underlinjen Dea Dia har dog et godt udvalg til store vestlige fødder. Hos Diana finder du de mere klassiske stiletter og støvler i den dyrere ende, og hos Dea Dia finder du sandaler og sko med masser af farver, striber, frynser og spænder. De holder nok kun en enkelt sæson, men så får du også skoene for under 500 kroner.

Diana Shoes, 1-8-6 Jingu-mae, Shibuya-ku, Dianashoes.com

SEJE STRØMPER

Undertøj, strømper og tights i alle afskygninger finder du hos den japanske kæde Tutuanna, der blandt andet har to butikker i bydelen Shibuya. Strømperne er af superkvalitet, og der er masser af nuancer og mønstre at vælge imellem. Især er små fine sokletter meget populære og giver selv de kedeligste sko helt nyt liv. På de fleste varer er der altid tilbud på tre styk for 150 kroner.

Tutuanna, Koyasu Building 1F, 13-7 Udagawa-cho, Shibuya-ku, Tutuanna.co.jp

SUPERSTORMAGASIN OG MEST EKSKLUSIVE SHOPPEBOULEVARD

SUPERSTORMAGASIN

Stormagasiner bliver bygget i flæng i Tokyo i øjeblikket. Det bedste og nyeste er Tokyo Midtown i Roppongi Hills. Bottega Veneta har en stor afdeling i stueetagen, og på anden sal skal du lægge vejen forbi japanske Issey Miyakis underlinje, Pleats Please. Masser af farver og en service ud over det sædvanlige. Som i de fleste butikker i Japan bliver varerne pakket ind som små gaver og overleveret ved udgangen med et lille buk. Ren fryd.

Tokyo Midtown, Roppongi Hills, 9-7-1 Akasaka, Minato-ku, Tokyo-midtown.com

MEST EKSKLUSIVE SHOPPEBOULEVARD

Det ypperste inden for luksusmode finder du i bydelen Ginza. Det er her, de internationale modehuse som Chanel, Louis Vuitton og Prada ligger side om side på den flere kilometer lange shoppeboulevard. Alle butikker er så gennemførte, at de minder om små museer. Flere af dem har endda deres egne caféer. Blandt andet House of Shiseido - det japanske makeup-mærke, der i årevis har formået at sætte trenden inden for skønhedssager.

House of Shiseido, Bldg. B1, 8-8-3 Ginza, Chuo-ku, Shiseido.com

REJSEN OG OVERNATNING

Sådan kommer du til Tokyo:

Bestiller du i god tid, kan du få en returbillet til ca. 6.000 kroner hos SAS - det eneste flyselskab, der flyver direkte til Tokyo fra København. Dog har SAS haft kampagne-priser helt ned til 4.500 kroner. Tjek Sas.com. Vælger du Air France eller KLM, kan du få en returbillet til ca. 5.000 kroner.

Her kan du sove:

LUKSURIØST:

Det hotteste hotel for tiden er Grand Hyatt i Roppongi. Værelserne og især badeværelserne er indrettet enkelt eksklusivt og dejligt store for et japansk hotel, og så har hotellet tilmed en ualmindelig god bar. Roppongi er kendt for at være Tokyos festlige indslag med sine mange hostess-klubber, barer og diskoteker. Du kan naturligvis også finde masser af steder, hvor du kan få dyrket din personlige karaokeversion af I Will Always Love You med Whitney Houston. Et dobbeltværelse fås fra ca. 1.500 kr. pr. nat inkl. morgenmad.

Grand Hyatt, 6-10-3 Roppongi, Minato-ku, tlf. +81 3433 3123 4, Grand.hyatt.com

BUDGETVENLIGT:

Japan er kendt for sin mangel på plads i de større byer. Derfor er det også almindeligt, at billige hotelværelser er meget små. På businesshotellet Gimmond er standarden fin, selvom der ikke er meget plads. Det ligger tæt på metrolinjen Hibiya, som er den mest anvendelige at komme rundt i Tokyo med. Et dobbeltværelse fås fra ca. 500 kr. pr. nat ekskl. morgenmad.

Hotel Gimmond, 6 Nihonbashi O-denma-cho, Chuo-ku, tlf. +81 3366 6304 0, Gimmond.co.jp

SPIS OG DRIK SØDT, SJOVT OG STILFULDT

HER KAN DU FÅ:

…DEN SMUKKESTE UDSIGT

På en klar dag er byens vartegn, Tokyo Tower, og de oplyste bygninger et helt fantastisk syn fra de små bænke i Tokyo City View i Mori Tower i Roppongi Hills. Ideelt, når du har shoppet dig træt i de mange butikker, der findes i det store kompleks.

Mori Tower, Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Roppongihills.com

…DEN SØDESTE KOP KAFFE

Teenagepiger i skoleuniform, der velsigner din kaffe med en sang og dansende fagter kan du opleve på de nyeste trendcafeer ‘maid-barer’ i Akihabara-bydelen. Det er underholdning på højt plan - og o.k. kaffe.

4-3-3 Sotokanda, Donkihote Akihabara 5F, Chiyoda-ku, Cafe-athome.com

…DEN BEDSTE BRUNCH

Det er svært at finde brunchsteder i Tokyo. Men restaurantkæden Roy’s fra Hawai har virkelig forstået, hvad det handler om, med deres weekendbrunch. Normalt består japansk morgenmad af stegt fisk, ris og pickles. Det er svært at få ned om morgenen. Hos Roy’s får du et kæmpemåltid med æg, bacon, pandekager, lækre salater og hjemmelavet brød for 250 kroner - med champagne bliver det 450 kroner.

Roy’s Tokyo Bar & Grill, 5474-8181 Roppongi Hills, tlf. +81 5485 2283.

…DEN SJOVESTE MIDDAG

Gonpachi er et vidunderligt miks af japanske retter, sushi og japansk stemning. Den kæmpestore restaurant i flere niveauer inspirerede Quentin Tarantino til den store slagtescene i filmen Kill Bill. Når du træder ind, skriger hele det store korps af tjenere og kokke dig velkommen. Det er helt skønt. Bestil bord i forvejen, og få en af de private båse. Prøv en umeshu soda, en rigtig pigedrink. En ret fås fra ca. 75 kroner.

Gonpachi , 1-13-11 Nishi-Azabu, Minato-ku, tlf. +81 3577 1017 0, Gonpachi.jp

…DEN MEST STILFULDE DRINK

Det er ikke for ingenting, at ventelisten er på flere måneder, hvis du vil spise på New York Grill, der ligger på 52. etage på Hotel Park Hyatt. Nøjes du med drinks, kan du dog godt troppe op samme aften. New York Grill blev verdenskendt, da den medvirkede i filmen Lost in Translation. Stedet er enormt stilet og hyggeligt med tusmørkebelysning og lædermøbler. Og mens du sipper cosmopolitans, bliver du underholdt af live-sangerinder i bedste newyorker-stil.

New York Grill, Hotel Park Hyatt, 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku-ku. tlf. +81 3532 33458, Newyorkgrill.com