Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En overdådig og ekstravagant indretning finder du på Karl Lagerfelds hotel i Berlin © costume.dk

Overnat hos din designer

Hold ferie på et modehushotel

Slap af i Versaces gyldne univers i Australien, og bo dør om dør med Azzedine Alaïa i Paris. Tag på ferie på et af verdens modehushoteller.

Karl Lagerfeld:

Overdådig ekstravagance
Den tyske designer Karl Lagerfeld kan mere end at designe klassisk og eksklusivt tøj. Han kan også designe hoteller, der får dig til at føle dig som en dronning. Schlosshotel im Grunewald i Berlin var oprindeligt hjem for den tyske kejser Wilhelms private rådgiver, men i dag huser det et hotel indrettet af kejser Karl. Med overdådige lysekroner, himmelsenge, tapetbeklædte vægge, tykke røde gulvtæpper og løvefigurer printet i træpanelerne kan du sagtens forestille dig Chanel-designeren føle sig godt tilpas i omgivelserne. Karl Lagerfeld har da også sin egen suite på Schlosshotel im Grune­wald indrettet med sine egne antikviteter, Lagerfeld-suiten, som fås for ca. 18.500 kr. pr. nat. Og er han ikke i byen, kan du overnatte i hans suite. Bliver du sulten, kan du bestille en middag i hotellets Michelin-dekorerede restaurant, Vivaldi, uanset om du overnatter på hotellet eller ej.
Antal stjerner: 5
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra 1.700 kr. inkl. morgenmad.
Schlosshotel im Grunewald, Brahmsstrasse 10, Berlin, tlf. +49 3089 5840, www.schlosshotelberlin.com

Miss Sixty:

Psykedelisk kunst
Udefra ligner hotellet en kæmpe hullet ost, men indeni afslører det en kunstnerisk verden ud over det sædvanlige. Det italienske mærke Miss Sixty har åbnet et hotel med samme navn i byen Riccione ved Italiens østkyst ud for Firenze. Hotellet har 30 værelser indrettet af hver sin kunstner. Stilen er overvejende 1970'er-inspireret skabt i materialer som plastik, glas og stål - helt i tråd med Miss Sixtys psykedeliske tøjunivers. Og du kommer helt sikkert ikke til at kede dig på hotellet. Hvert værelse har et webcam, så du kan kommunikere med de andre værelser.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra 750 kr. inkl. morgenmad.
Miss Sixty Hotel, via Milano 54, Riccione, tlf. +39 0541 6978 51, www.sixtyhotel.com

Christian Lacroix:

Farvestrålende mønstermiks
Franske Christian Lacroix er ikke bange for at sætte vilde print sammen i sit tøjdesign. Det er han heller ikke i sit indretningsdesign. Hotel du Petit Moulin i Paris er et miks af mønstre, og hvert værelse har sin helt egen stil. Et har sol, måne og stjerner malet på sorte vægge, og et har Lacroixs design-skitser på væggen. Og trænger du til en afslappende drink, kan du få den i hotellets loungebar.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 1.340 kr. Morgenmad ca. 110 kr. pr. person.
Hotel du Petit Moulin, 29-31 rue de Poitou, Paris, tlf. +33 1427 4101 0, www.hoteldupetitmoulin.com

Bvlgari:
Minimalistisk elegance
I Milano har det italienske smykkefirma Bvlgari indrettet et hotel, hvor kodeordet er luksus, og stilen sort, hvid og sandfarvet minimalistisk. Nogle af rummene er indrettet med himmelsenge uden gardiner, mens badeværelserne har luksuriøse badekar og Bvlgari-bøjler til at hænge din badekåbe på. Til trods for at hotellet ligger midt mellem Milanos travle gader, er det omkranset af en enorm have og har ligeledes en stor pool. Hotellets restaurant er åben for alle og serverer traditionel italiensk mad med et moderne twist. Bvlgari har også et hotel på Bali, og målet er flere.
Antal stjerner: 5
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 5.660 kr. Morgenmad fra ca. 220 kr. pr. person.
Bvlgari Hotel & Resorts, Via Privata Fratelli Gabba 7B, Milano, tlf. +39 0280 5805 1, www.bulgarihotels.com

Azzedine Alaïa:
Hemmeligt hotel
Det er næsten hemmeligt. Men det er der. Tunesisk-franske Azzedine Alaïa har åbnet hotellet 3 rooms-5 rue du Moussy, som designeren selv kalder en udvidelse af sit private hjem. Det er heller ikke et helt almindeligt hotel, men snarere et lille lejlighedskompleks i det hyggelige og shoppevenlige Marais-kvarter i Paris lige ved siden af Azzedine Alaïas eget hus og designstudie. Bygningen har tre etager med en lejlighed på hver, der alle er indrettet med møbler fra Alaïas egen homewear-linje. Her kan du slappe af, mens morgenmaden bliver serveret på værelset. Indgangen til hotellet er så diskret, at den begrænser sig til en stålgrå dørtelefon med navnet Alaïa, så husk for alt i verden adressen.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Lejlighed fra ca. 3.350 kr. Morgenmad ca. 200 kr. pr. person.
3 rooms-5 rue du Moussy, 5 rue du Moussy, Paris, tlf. +33 1447 8920 0.

Ralph Lauren:

Afdæmpet luksus
The Beachhouse i Miami er oprindelig fra 1950´erne, men i 1999 indrettede amerikanske Ralph Lauren det. Hotellet har både pool og privat sandstrand, er indrettet med farverne creme, blå og brændt og designet i en afdæmpet luksuriøs stil ligesom Ralph Laurens tøj. Stil sulten - også uden at overnatte - på hotellets restaurant, Atlantic Restaurant, eller få The Beachhouse til at dække op på stranden, hvis du får lyst til at kalde sammen til fest.
Antal stjerner: 3
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 950 kr. Morgenmad ca. 85 kr. pr. person.
The Beachhouse, 9449 Collins Avenue, Miami, tlf. +1 3055 3586 00, www.thebeachhousehotel.com

Versace:

Gyldent luksusunivers
Palazzo Versace ved Australiens kyst nord for Sydney er så overdådigt, at du næsten må gispe. Italienske Donatella Versace har skabt et af Australiens mest luksuriøse hoteller og indrettet det i et gyldent univers med modehusets egen homewear-linje. Puder, bestik og møbler oser af Versace i marmorbelagte søjlerum oplyst af storslåede lysekroner. Du kan vælge mellem at bo på hotellets værelser eller i suiter, der ligger i tilbygninger til hotellet. Hotellets enorme pool er omgivet af meterhøje palmer og slanger sig hele vejen ud til hotellets marina, hvor du får en plads, hvis du ankommer i din egen yacht. Allermest fantastisk er dog hotellets spa, der tilbyder alle former for skønhedsbehandlinger, yoga og tai chi. Og får du trang til at shoppe, har Palazzo Versace selvfølgelig sin helt egen Versace-butik.
Antal stjerner: 5
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 1.820 kr. inkl. morgenmad.
Palazzo Versace, Sea World Drive, Main Beach Queensland, tlf. +61 7550 9800 0, www.palazzoversace.com.au

Diesel:

Unik vintage med temaer
Kommer du til Miami, bør du prøve at bo på italienske Diesels hotel, The Pelican. Alle værelser er indrettet forskelligt med unikke ting fundet på loppemarkeder og i antikbutikker af den svenske designer Magnus Ehrland. Det giver et hotel med en anderledes atmosfære. Alle værelser har navne efter deres tema, så du kan for eksempel tjekke ind på ‘Psycadelic(ate) Girl', ‘People from the 50's' eller ‘Viva Las Vegas'. Hotellet er placeret ned til stranden Miami Beach, så når du trænger til sol, kan du smide dig i hotellets solstole. Bliver du sulten, kan du spise på hotellets restaurant, Pelican, også selvom du ikke bor på hotellet. Øverste etage på The Pelican er forbeholdt Diesels direktør, Renzo Rosso, men er han ikke i byen, kan du leje suiten med eget spabad.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 1.500 kr. Morgenmad fra ca. 40 kr. pr. person.
The Pelican, 826 Ocean Drive, Miami, tlf. +1 3056 7333 73, www.pelicanhotel.com

Camper:

Spartansk friluftsstil
Det spanske skomærke Camper har omdannet en bygning fra 1800-tallet midt i Barcelona til et lille hotel. Casa Camper har kun 25 værelser, som alle er indrettet enkelt og spartansk med hyggelige bordeauxfarvede vægge og store hvide dobbeltsenge. Også uden for værelserne afspejler Campers friluftsstil sig. Du ser cykler hænge i loftet i lobbyen og kan nyde en fantastisk udsigt over Barcelona fra en tagterrasse - som Casa Camper foreslår, at du tager trappen til, da det er bedst for konditionen. Bor du på hotellet, er der gratis snacks fra hotellets buffet.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Dobbeltværelse fra ca. 1.550 kr. inkl. morgenmad.
Casa Camper, Carrer Elisabets 11, Barcelona, tlf. +34 9334 2628 0, www.camper.com/web/en/casacamper.asp

Salvatore Ferragamo:

Delikat enkelhed
Det italienske modehus Salvatore Ferragamo står bag syv hoteller i Firenze. Gallery Hotel Art er det mest specielle, fordi det er en blanding af hotel og galleri med skiftende udstillinger. Du skal dog ikke regne med en ferie i et Salvatore Ferragamo-univers. Kun få Ferragamo-produkter rundt omkring afslører, at modehuset står bag hotellet. Designeren er italienske Mi­­­chele Bönan, der har skabt et enkelt hotel med lyse rum og japansk-inspirerede badeværelser.
Antal stjerner: 4
Pris pr. nat: Dobbeltværelser fra ca. 2.830 kr. inkl. morgenmad.
Gallery Hotel Art, Vicolo dell'Oro 5, Firenze, tlf. +39 0552 7263, www.lungarnohotels.com

Flere modehushoteller på vej
Italienske Missoni har stillet intet mindre end 30 hoteller i sit navn i udsigt i løbet af de næste tre år. Hotellerne skal placeres over hele verden, og de første tre hoteller skal ifølge planen åbnes i løbet af 2007. Hotellerne skal indrettes med Missonis egen homewear-linje, så forvent en nattesøvn omgivet af masser af zigzaggede striber i et væld af farver.

Italienske Moschino åbner et hotel i Milano i løbet af 2008. Modehusets kreative direktør, Rossella Jardini, skal stå for indretningen, som ifølge hende kommer til at reflektere Moschinos sprudlende image.

Italienske Giorgio Armani indtager Dubai, når modehuset åbner sit første hotel i rækken af Armani Hotel & Resorts i starten af 2009. Indholdet bliver 175 værelser, fem restauranter og en spa, alt sammen indrettet med Armanis ho­­­­­me­­­­wear-linje. De næste hoteller skal åbnes i Milano, London og New York.