© Getty Images

På tur i det danske sommerland

Vi har samlet en række foreslag til forskellige hyggelige steder, du kan besøge på din vej rundt i Danmark. Og du behøver ikke at booke noget på forhånd.

Citron, der presses ud over friskpaneret rødspættefilet, og små, lyserøde rejer, der netop er blevet pillet. Kartofler købt ved vejkanten og vendt i smør, og jordbær, der bader i fløde. Rapsmarker i fuldt flor og solsikker, der springer ud af deres hi. Danmark smager og dufter af noget helt særligt om sommeren.

Tag med en tur rundt i landet til nogle af vores lokale favoritter, der sørger for den helt rette sommerstemning.

Håndplukket til dig

© Rabarbergaarden

Rabarbergaarden

Balance. Det er kordeordet for Louise og Thomas Køster, der driver Rabarbergaarden, et økologisk, holistisk drevet landbrug i Vejby i Nordsjælland med fokus på zero waste og ikke at overforbruge naturens ressourcer. Med udsigt til marker og græssende heste har den stråtækte gård både restaurant, landhandel, gårdbageri, skolehaver og planteskole. I Havehuset kan du få råd og vejledning til at plante din egen økologiske køkkenhave, i bageriet kan du købe hjemmebagt økologisk surdejshvedebrød og sprøde tærter, marengskys og kanelsnurrer, og i restauranten og orangeriet kan du spise sommerlette retter og smørstegt fisk til frokost og aftensmad.
Adresse: Holløse Gade 21, Vejby. Læs mere her.

Strandgården’s Gårdbutik-Havnsø

Bag de rødmalede døre i den hvide gårdbutik Strandgården’s Gårdbutik-Havnsø i Føllenslev konkurrerer sprøde æbler, friske asparges og resten af årstidens frugt og grønt om at understrege, at nu er det sommer i den lille havneby i Vestsjælland – og resten af Danmark. Udenfor på gårdspladsen kan du købe blomster og planter med hjem til vinduet eller altanen.
Adresse: Strandvej 2, Føllenslev.

Amager Planteopbevaring

Jordbærplanterne vokser på rad og række på markerne ved Amager Planteopbevaring ved Dragør, der hver jordbærsæson åbner op for, at du selv kan gå på jagt efter de søde røde bær. Så kræver det ikke mere end et skvæt solskin og en skål fløde, og sommerstemningen er sikret.
Adresse: Nordre Dragørvej 54, Dragør. Læs mere her.

© Emma-Sofie Kring Suner

Den Grønne Vogn

Friske kartofler, jordbær, grønne bønner, salat, gulerødder, blomkål og urter. Årstidens friske grøntsager ligger side om side i Den Grønne Vogn, en lille gårdbutik ved Lønstrup i Nordjylland. Butikken er drevet af landmand Svenning Christensen, der selv dyrker og avler og byder indenfor i den lille hyggelige butik.
Adresse: Nydalsvej 2, Hjørring.

Pluk selv-blomster i Skårup

Fyld favnen med friske, langstilkede solsikker, ferskenfarvede, lysegule og hvide gladiolus og velformede georginer på de grønne marker med pluk selv-blomster ved Skårup på Fyn. En hyggelig måde at få sommerens dufte og farver med indenfor til få penge.
Adresse: Nyborgvej, Skårup.