worldwide39
© costume.dk

Shop amok i Antwerpen

Imponerende udvalg i en overskuelig by

Vil du shoppe i en overskuelig storby - selvfølgelig uden at gå glip af et stort udvalg? Prøv en smuttur til Antwerpen - Europas mest undervurderede shoppeparadis hvor lokale designere som Dries van Noten og Ann Demeulemeester byder på et imponerende udvalg

Verso
Det er praktisk talt umuligt at forlade Verso uden rødglødende kinder og et ditto Visakort. Butikken bugner simpelthen af mærkevarer og musthaves, og udvalget er helt i top. Her er spørgsmålet ikke, hvad du skal købe, men hvad din bankrådgiver vil mene, du ikke skal købe. Ekspedienterne er venlige og kompetente. De guider dig smilende gennem Versos uovertrufne univers af læk­kerier fra mærker som Dirk Bikkembergs, Helmut Lang, Costume National og Alberta Ferretti. Verso er et must i Antwerpen.
Lange Gasthuisstraat 9-11, T:+32 32 26 92 92, www.verso.be

Coccodrillo
Antwerpens ubetingede bedste skobutik. Find dine nye favoritsko blandt mærker som Dries Van Noten, Veronique Branquinho, og Martin Margiela. Udvalget er suverænt, og du forelsker dig igen og igen. Men bare rolig: Butikkens søde personale er vant til (kvindelige) kunder, der hviner af fryd, og hjælper dig, uanset om du vil købe hele butikken eller bare gå og drømme lidt.
Schutershofstraat 9A/B, T:+32 32 33 20 93, www.coccodrillo.be

SN3
Udefra ser SN3 måske ikke ud af alverden, men når du først er kommet ind, kan du ånde lettet op: Hylde efter hylde er fyldt med smukke sko fra blandt andet Gucci, Dior, Prada og Miu Miu. Og når de hører op, tager taskerne over. SN3 byder desuden på massevis af lækkert tøj fra blandt andet Prada, Marc Jacobs, Sonia Rykiel og John Galliano samt håndplukkede accessories.
Frankrijklei 46-48, T: +32 32 31 08 20, www.sn3.com

Walter
Snyd ikke dig selv for Walter - også selvom du måske har svært ved at finde butikken, der ligger i en sidegade til Nationalestraat og er en tidligere parkeringskælder. Butikken er fyldt med belgiske designere og har blandt andet jerseytoppe fra bruno Pieters og bluser med grafiske prints fra Christian Wijnants. Desuden finder du funky sager fra Eley Kishimoto, PLAY fra Comme des Garcons og Walter van Beirendonck.
St. Antoniusstraat 12, T: +32 32 13 26 44

Ann Demeulemeester
Ann Demeulemeester er sammen med Dries Van Noten en del af den belgiske designergruppe The Antwerp Six. Demeulemeesters design er let at kende på de stramme silhuetter og finurlige detaljer. Hun kreerer luksustøj i luksusmaterialer, som skal prøves på, før du kan mærke, hvor godt tøjet sidder. Husk også de super lækre skindtasker, de fine bælter og Ann Demeulemeesters fantastiske sko.
Leopold de Waelplaats/Verlatstraat 38, T:+32 32 16 01 33

Labels Inc.
Hurra - Labels Inc. byder på masser af skønne designervarer til halv pris eller mindre. Butikken har specialiseret sig i at sælge kollektionsprøver, sidste sæsons kollektioner og secondhand fra eksklusive modehuse. Glem ikke at besøge Labels Inc. flere gange i løbet af dit besøg i Antwerpen: Der kommer hele tiden nye varer, og der er gode chancer for rigtig gode fund fra designere som Veronique Branquinho, Dries Van Noten, Marni og Isabel Marant.
Aalmoezenierstraat 4, T:+32 32 32 60 56, www.labelsinc.be

Veronique Branquinho
Interiøret i Veronique Branquinhos butik på Nationalestraat matcher virkelig det smukke tøj. Har du endnu ikke oplevet den populære Antwerpen-designers tøj, kan du snildt begynde her. Fabelagtige jakkesæt, sprøde skjorter og lækker strik hænger side om side. Materialer, snit og forarbejdning er i top og især designerens kjoler og nederdele er et sikkert hit.
Nationalestraat 73, T:+32 32 33 66 16

Dries Van Noten
Dries Van Notens lille modepalads ligger symbolsk og troner for enden af Nationalestraat. Kvinder med penge, japanere med kameraer og modestuderende med usynlige skitseblokke tripper betaget rundt i butikken. Skal du investere i ét stykke designertøj under dit besøg i den belgiske modeby, er Dries van Noten en rigtig god mulighed.
Nationalestraat 16, T:+32 34 70 25 10, www.driesvannoten.be

Episode
Det er svært ikke at gå lidt i panik, når du træder ind i secondhand-butikken Episode. Før du får set dig om, er der fare for, at du løber rundt og kigger i kasser med smukke tørklæder, prøver bløde Pocahontas-støvler, plisserede nederdele, skindjakker, discobluser og glamourbælter. Episode er en fantastisk genbrugsbutik og her kan du helt sikkert gøre et kup af de bedre. Bonusinfo: Du finder også Episode i Bruxelles, Amsterdam, Rotterdam og London.
Steenhouwersvest 34A, T:+32 25 13 36 53, www.episode.com

Shoppingområder

  • Meir er Antwerpens svar på Strøget. Her finder du H&M, Zara, Mango etc. og sport- og jeanswearbutikker som Diesel, Miss Sixty og Replay. Bemærk også Van Dalen (hollandske modesko), Massimo Dutti (klassisk tøj til fornuftige priser) og Bershka (hipt mode­tøj til lave priser). Sidstnævnte vil du sikkert se meget mere til i fremtiden, for kæden er kæmpestor sydpå og har samme spanske ejer som Massimo Dutti og Zara. Men inden Bershka indtager Danmark, kan du starte med at kigge forbi Antwerpen - og nyde, at du har det for dig selv, når du kommer hjem.
  • På Schutterhofstraat og Hopland finder du internationale designere som Celine, Hermès og Emporio Armani.
  • Omkring Huidevetterstraat, Komedieplaats, Korte- og Lange Gasthuisstraat finder du butikker som DKNY, Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren og Tommy Hilfiger.

Her kan du spise

Morgen
HET DAGELIJKS BROOD (Steenhouwersvest 48)
Får du lyst til at spise morgenmad ude, så prøv denne lille perle. Her sidder alle gæsterne samlet om et enkelt (stort) bord, hvilket medvirker til den hyggelige og hjemlige stemning. Brødet er godt og deres egne smøre-chokolader (især den med nougat!) er helt fantastiske.

Frokost
EXKI (De Keyserlei 20)
Du er måske også vant til at tage udsagnet ‘sund og lækker fastfood' med et gran salt, men på EXKI holder det rent faktisk stik. Her kan du få en lækker og anderledes sandwich, en god og fyldig suppe, grøntsagstærter, lasagne, salater, frugtsalat, kager og meget mere. Ikke alene er maden hurtig og god - den er også billig.

Aften
PIZZA ARTE (Suikerrui 24)
Blandt det historiske centrums mange turistfælder findes denne lille perle. Se bort fra det lidt 80'er-agtige interiør og nyd det gode, gedigne italienske køkken baseret på ordentlige råvarer. Prøv for eksempel en sprød pizza med ost, parmaskinke og rucola til ca. 80 kr.

ANTWERPEN BY NIGHT
Start med drinks på hippe Mogador (Graaf van Egmontstraat 57) eller Sips (Gillisplaats 8), snup en øl på Berlin (Kammenstraat/Kleine Markt 2) og gå på den legendariske houseklub Café D'Anvers (Verversrui 15, www.cafe-d-anvers.com)

Her kan du bo
DESIGNER B&B
Er du vild med design, så bo på Slapen Enzo i det hippe Zuid-kvarter. Her får du en tjekket og eksklusiv udgave af Bed&Breakfast, hvor rene linjer kendetegner de kun tre værelser. Priser fra 970 til 1.270 kr. pr. nat. Husk at booke i god tid. www.slapenenzo.be

CLASSIC
Er du til det klassiske, så vælg Hotel't Sandt. Her bor du centralt og lækkert til en overkommelig pris. I weekenden tilbyder hotellet en overnatning fra 1.085 kr. pr. nat inkl. morgenmadsbuffet.
www.hotel-sandt.be

VINTAGE
Kan du leve med et lidt slidt look og brune farver, er værelserne på Hotel Euro både rene og rummelige. Hotellet ligger super centralt, og booker du tre nætter, er den tredje gratis - så kommer prisen ned på 500 kr. pr. nat.
www.hoteleuro-antwerp.com

SÅDAN KOMMER DU TIL ANTWERPEN
Det nemmeste er at flyve til Bruxelles og tage toget til Antwerpen. En t/r billet med Maersk Air koster ca. 1.100 kr., og togturen fra Bruxelles lufthavn tager en time og koster ca. 90 kr. t/r. www.maersk-air.com og www.belrail.be