Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nanette Lepore © costume.dk

Shop amok i New York

Guide til New Yorks 6 bedste shoppeområder

Designerluksus på Upper East Side og unik vintage i East Village. Tag med til de bedste butikker i New Yorks 6 bedste shoppeområder

Soho
Et miks af hotte amerikanske designere og cool vintage

Nanette Lepore
Det amerikanske mærke Nanette Lepore bliver designet af en kvinde af samme navn med en forkærlighed for feminine kjoler med et sexet twist. Denne sæson er snittet lårkort og babydoll, og de dominerende farver er lime, blå, sort og hvid. Butikken er indrettet i et lyserødt og hvidt prinsesseunivers med lyserøde gulve, hvide fuglebure og strålende lysekroner.
423 Broome Street
www.nanettelepore.com
$$$

Barneys Co-op
Ingen tur til New York uden et besøg hos Barneys Co-op, der har hippe designere som 3.1 Phillip Lim og Marc by Marc Jacobs. Hold øje med amerikanske Alexander Wang. Han laver enkelt, feminint tøj med perfekt pasform.
116 Wooster Street
www.barneyscoop.com
$$$$

Anna Sui
Universet i amerikanske Anna Suis butik er helt specielt. Her er masser af farver og mønstre på vægge og møbler, som passer til designerens farverige vintage­inspirerede kollektioner, der denne sæson er fyldt med flæser og blonder. Er du hos Anna Sui, så snyd ikke dig selv for den store Prada-butik i nærheden på 575 Broadway og Prince Street.
113 Greene Street
www.annasui.com
$$$$

Marc Jacobs
Den amerikanske superdesigner har valgt en anonym garage til sin butik, som med sit upolerede udseende danner en konstrast til sit stilfulde indhold. Hele hans fantastiske kollektion, som denne sæson er præget af lag på lag, hænger i butikken sammen med masser af accessories som sko, tasker og armbånd.
163 Mercer Street
www.marcjacobs.com
$$$$$

What comes around goes around
Vintagebutikken What comes around goes around har lånt tøj til filmen The Devil Wears Prada og tv-serien Sex and the City. Og hvis det virker for Carrie, virker det sikkert også for dig. Tøjet hænger opdelt efter farver, og du finder jakker fra blandt andet Givenchy og Chanel samlet i ét skab. Men spar op til besøget. En vintage-Chanel-jakke kan snildt koste ca. 8.000 kr.
351 West Broadway
www.whatcomesaroundgoesaround.com
$$$$$

So Good Jewelry
Er du til glittersmykker, falder du i staver hos So Good Jewelry. Her er så mange halskæder, øreringe og armbånd, at du kan bruge timer i butikken. Smykkerne glimter med similisten og koster fra ca. 35 kr., så der er råd til at gå amok. Shop for eksempel en halskæde med et funklende dødningehoved eller et klaver, en trompet eller en mikrofon i smilisten til din musikalske veninde.
496 Broadway
www.sogoodjewelry.com
$

Upper East Side
Bugnende stormagasiner og de bedste skobutikker

DKNY
DKNY er et til tider overset mærke, men det er helt forkert. Amerikanske Donna Karan laver nemlig masser af brugbart tøj, som sidder skønt, i sin billigere underlinje. Her er enkle bomulds­toppe, glamourøse silketoppe, behagelig silkestrik og klassiske bukser. Tjek også DKNY Pure - en linje af blødt hjemmetøj, som får dig til at se chik ud i sofaen.
655 Madison Avenue
www.dkny.com
$$$$

Scoop
Sccop kalder sig selv det ultimative klædeskab for kvinder. Og det er ikke helt forkert. Den store butik har designermærker som Marc Jacobs, Anna Sui, Anya Hindmarch og Michael Kors, designerjeans fra Habitual, Superfine og James Jeans og et stort udvalg af solbriller fra Oliver Peoples, som du kan få til næsten halv pris i forhold til herhjemme.
1275 3rd Avenue
www.scoopnyc.com
$$$$

Jimmy Choo
Selvom Jimmy Choo fås i de fleste stormagasiner i New York, er det en oplevelse af besøge den engelske designers egen butik. Her får du det optimale overblik, når tasker i metallic står op ad stiletter og flade sandaler i samme stil og nuance. Jimmy Choo elsker lak, kroko- og slangeskind, og det skinner igennem i hans smukke sommerkollektion.
716 Madison Avenue
www.jimmychoo.com
$$$$$

Manolo Blahnik
Amerikanske Manolo Blahnik er nærmest blevet indbegrebet af New York, efter Sarah Jessica Parker storshoppede hans sko i tv-serien Sex and the City. Kig forbi hans lille butik, men pas på kreditkortet, for det er let at glemme alt om husleje og aftensmad, når du står mellem luksuriøse og umanerligt smukke stiletter i sølv, guld, sort, lilla, blå, grøn, rød...
31 West 54th Street
$$$$$

De bedste stormagasiner

· Bergdorf Goodman for den overdådige skoafdeling med Prada og Loubou­tin.
754 5th Avenue

· Bloomingdale's for dets miks af dyre og mindre dyre designermærker.
1000 3rd Avenue

· Barneys for ja...det hele.
660 Madison Avenue

Nolita
Små butikker med feminint amerikansk design

Mayle
Den amerikanske designer Jane Mayle har en lille butik med sit romantisk og superfeminine tøj, der kun fås i få eksemplarer. Her er fine silketoppe, taljerede jakker og klassiske bukser.
242 Elizabeth Street
$$$$

Tsubi
Australske Tsubi er bedst kendt for sine rå jeans, men faktisk laver mærket også cool cardigans, bluser og T-shirts. Se det i den lille undergrundsbutik, hvor du også finder Tsubis kollektion af smykker og solbriller.
219 Mulberry Street
$$$

Resurrection
Resurrection betyder genopstandelse, og det er lige nøjagtigt, hvad luksusvarer fra modehuse som Hermès, Gucci og Chanel gør i vintagebutikken af samme navn: genopstår. Få for eksempel en klassisk kviltet vintagetaske fra Chanel til ca. 7.000 kr. i stedet for nyprisen på ca. 11.000 kr. Resurrection sælger også ejerens egen tøjlinje inspireret af tøjet i butikken.
217 Mott Street
$$$$$

Tracy Feith
Tænk solskin og varme, og du har essensen af Tracy Feith. Designeren fra Texas laver blandt andet silkekjoler i babydoll-snit i farver som stærk gul, grøn og rød til priser fra ca. 2.500 kr. Du finder også farvestrålende støvler og tasker, og mangler du en sjov gave, er her masser af dimser som minifigurer til at pynte dit hjem og søde neglebørster formet som dyr.
209 Mulberry Street
$$$$

Meatpacking District
Superhipt og eksklusivt kvarter med ekstravagant luksus

Stella McCartney
Elsker du Stella McCartneys design, vil du elske hendes butik i New York. For det første har den hele kollektionen, og for det andet er indretningen også ekstraordinær med lange, tynde rør hængende fra loftet.
429 West 14th Street
$$$$$

Earnest Sewn
Earnest Sewns butik er rå. Den har brede plankegulve og rå murstensvægge - og masser af jeans. På bare to timer kan du få dit udvalgte par personliggjort med for eksempel sorte stikninger eller nitter af 24 karats guld.
821 Washington Street
www.earnestsewn.com
$$$
Alexander McQueen
Skal du shoppe i Alexander McQueens butik, der snor sig som en underjordisk hule fra Ringenes herre, kræver det en god opsparing - eller endnu bedre: en lottogevinst. Heldigvis er det også sjovt at kigge. Her er utallige variationer af Novak-tasken og kjoler til priser fra 30.000 kr. Skal du have et par nye solbriller, finder du dem her til ca. 2.300 kr.
417 West 14th Street,
www.alexandermcqueen.com
$$$$$$

Christian Louboutin
Er du i nærheden, må du kigge ind og se verdens p.t. mest omtalte sko, der er udstillet i buedeformede huller i væggen. Christian Louboutins butik er ikke stor, men uanset om du drømmer om laksko med grov plateausål, yndige guldsandaler eller helt klassiske sorte sko, så er de her med deres smukke røde såler. Prøv skoene i den bløde sofa midt i lokalet.
59 Horatio Street
www.christianlouboutin.fr
$$$$$

Jeffrey
Butikken kan beskrives med ét ord: slaraffenland. Her er sko og tasker fra blandt andet Prada, Miu Miu, Jimmy Choo og Christian Louboutin. Jeffrey køber ind af det bedste fra sæsonens kollektioner, og butikken har derfor et superb udvalg af tøj fra blandt andet Balenciaga, Lanvin og Costume National. Nyd desuden butikkens afslappede stemning.
449 West 14th Street
www.jeffreynewyork.com
$$$$$

Diane von Furstenberg
Er du vild med kjoler, er Diane von Furstenbergs slå om-kjoler nogle af de mest brugbare og velsiddende, som du kan bruge til både en dag på arbejde og til fest. Se hele hendes kollektion i butikken, hvor du også finder sexede cocktailkjoler og feminine bluser. Hvert stykke tøj hænger kun fremme i én størrelse, men spørg ekspedienten efter flere fra lageret. Som en ekstra bonus har du chance for at møde designeren i egen høje person i butikken i New York.
440 West 14th Street
www.dvf.com
$$$$

Catriona MacKechnie
Yndig er det bedste ord til at beskrive både lingeributikken Catriona MacKechnie og butikkens udvalg. Du finder mærker som Guia La Bruna, Princesse Tam Tam, Huit, Paul & Joe og Dolce & Gabbana. Et sæt undertøj koster nemt cirka 800 kr., men til gengæld kan du finde noget helt specielt.
400 West 14th Street,
www.catrionamackechnie.com
$$$$
East Village
Gør masser af spektakulære og unikke vintagefund

Tokio 7
Udefra ligner vintagebutikken Tokio 7 ikke noget særligt, men lad dig ikke narre. Inden­­for er der nederdele fra Marni, sko fra Prada og kjoler fra Diane von Furstenberg til ca. 600 kr. Og du kan være heldig at finde tøj, der aldrig har været brugt.
64 East 7th Street
$$

Jillery
Umiddelbart ser butikken ikke ud af meget, men kigger du dybere i skabene hos Jillery, ser du fine vintageøreringe med smukke sten, armbånd af sølv, guld og elfenben og brocher, som vil pynte i dit smykkeskrin.
88 East 10th Street,
www.jillery.com
$

Fabulous Fanny's
Elton John og Dame Edna ville hvine af fryd, hvis de kom ind i Fabulous Fanny's. Og det vil du også, hvis du er vild med skøre briller. Ejeren rejser rundt i hele verden og indkøber vintagebrillestel, som du blandt andet finder i butikkens mange skuffer. Butikken har også vintagetøj, men det er brillerne, der trækker.
335 East 9th Street
www.fabulousfannys.com
$$

Screaming Mimis
Mangler du en T-shirt med et billede af coveret fra Michael Jacksons hitsingle Beat It, er det i Screaming Mimi's, du finder den. Vintagebutikken er stor, og tøjet fra 1950'erne til 1980'erne hænger inddelt efter farve, så du nemt kan finde det, du leder efter. Her er masser af kjoler, pailletjakker, tylskørter, sko, glitrende smykker og funky solbriller samlet af indehaveren på sine rejser rundt i USA.
382 Lafayette Street,
www.screamingmimis.com
$$$

Greenwich Village
Shop i både multibrand-butik­ker og flagship-stores

Atrium
Find det perfekte par jeans hos Atrium. Når du træder over dørtrinnet, bugner det med jeans fra Sass & Bide, 7 for All Mankind og True Religion. Find også casual hverdagskjoler fra engelske Velvet.
644 Broadway
www.atriumnyc.com
$$$

Marc by Marc Jacobs
Du bør ikke besøge Greenwich Village uden en tur forbi amerikanske Marc by Marc Jacobs' butik. Tøjet hænger så tæt, at det kan være svært at få et overblik, men tager du dig god tid, finder du alle perlerne fra sæsonens kollektion som en feminin mintgrøn silkekjole med kalvekrøs på brystet.
403-05 Bleecker Street
www.marcbymarcjacobs.com
$$$$

Intermix
Intermix har blandede mærker og altid sæsonens her og nu-tendenser plus adskillige musthaves. Her er både Fendis B-bag, Chloés strikkjoler og Diane von Furstenbergs slå om-kjoler. Intermix har også masser af seje T-shirts med print af for eksempel rockgruppen The Pretenders fra 1980'erne til ca. 600 kr.
365 Bleecker Street
www.intermixonline.com
$$$$

Balenciaga
Selvom Balenciagas butik ligger lidt uden for Greenwich Village, er den gåturen værd. En lang gang fører dig ned i butikken, som er et stort kringlet rum med bare murstensvægge. Rummets bare look giver al op-mærksomheden til Balenciagas cool kjoler, skarptskårne jakker og rå tanktoppe. Drømmer du om Balenciagas moderne taskeklassiker Mo­­tor­cycle Bag, finder du den her i alle farver og størrelser.
542 West 22nd Street
$$$$$$

The Stella Dallas Look
Vintagebutik hvor du får en sand følel­­se af fortidens mode. Her er perlebesatte cardigans fra 1960'erne, lingeri-inspirerede silkekjoler fra 1930'erne og kjoler med struttende skørter fra 1950'ernes fester - alt overskueligt inddelt efter stil. Kjoler fra ca. 500 kr.
218 Thompson Street
$$

Her kan du spise:
pause
Magnolia Bakery blev udødeliggjort i tv-serien Sex and the City, og dets cupcakes til 15 kr. med tommetyk glasur er virkelig fantastiske.
Magnolia Bakery, 401 Bleecker Street

frokost
Sandwich, salater og de bedste pommes frites fra 60 kr. Stemningen er amerikansk diner med røde lædersofaer og stålborde.
Jerrys, 101 Prince Street, tlf. +1 2129 6694 64, www.jerrysnyc.com

middag
Lille italiensk restaurant med lækre pastaretter og skøn is. Hold øjnene åbne - New Yorks kendisser spiser gerne på Baboo.
Baboo, 110 Waverly Place, tlf. +1 2127 7703 03

Her kan du bo:
Luksus
Hotel QT's stil er enkel og med mulighed for at slappe af i sauna og dampbad. Dobbeltværelse fra 2.000 kr. pr. nat.
Hotel QT, 125 West 45th Street, tlf. +1 2123 5423 23
www.hotelqt.com

Budget
Spar dine penge til shopping: Tjek ind i en køjeseng med bad på gangen. Dobbeltværelse fra 520 kr. pr. nat. ekskl. morgenmad.
Vanderbilt YMCA, 224 East 47th Street, tlf. +1 2127 5669 00
www.ymcanyc.org

Sådan kommer du af sted:
Fra København til New York fra ca. 3.500 kr. med SAS eller Continental Airlines. www.sas.dk og www.continental.com

Mere om Rejse? Få Costumes nyhedsbrev