© Privat

Sommer med Sophia Roe

Influencer Sophia Roes sommer-moodboard sender fluks drømmene til Middelhavet og duften af saltvand, følelsen af varmt sand mellem tæerne, lyden af bølgeskvulp mod klipperne og smagen af saftige ferskner.

Hvad er det første, du tænker på, når du hører ordet sommer?
“Lysere outfits, mere vin, en lettere stemning i luften, at pakke kufferten og rejse sydpå. Sidste sommer holdt jeg ferie otte forskellige steder i Sydeuropa. Jeg startede i Milano, tog så til Firenze, direkte videre til Ischia, så hjem et smut for at tage til Sardinien, så Ibiza og med båd til Formentera, derefter til Kreta, og så afsluttede jeg sommeren med en ferie i Sydfrankrig. Det lyder næsten som en interrail, bortset fra at det hverken var med tog eller rygsæk. Det var en fantastisk sommer og uden tvivl meget anderledes end den, jeg får i år.”

Hvad skal denne sommer gå med?
“I min hverdag rejser jeg normalt meget. Dels gennem arbejde, dels i min fritid, og der står altid en uudpakket kuffert i stuen. Sådan er det selvfølgelig ikke i øjeblikket. Den her sommer bliver på grund af corona min første hjemme-sommer, og det bliver da helt interessant at se, hvordan en dansk sommer tager sig ud. Jeg bor i Indre By i København, så jeg forestiller mig at skulle sidde ved kanalen med en god bog og sole på et håndklæde. Samt et par smutture til min mormors sommerhus i Munkerup mellem Hornbæk og Tisvilde. Her har jeg brugt min barndoms somre med at spise litervis af koldskål og plukke ribs, som min mormor og jeg rystede med sukker i en glaskrukke og spiste på franskbrød.”

Hvad smager din sommer af?
“Af saften fra en solmoden fersken, der løber, når man sætter tænderne i den, og af sprødt saltvand på tungen efter en svømmetur i havet. Når det handler om at bade, foretrækker jeg altid havet frem for pool, det giver en anden frihedsfølelse at hoppe ud i noget, der synes uendeligt.”

Hvad dufter din sommer af?
“Af Sydfrankrigs lavendelmarker, når de blomstrer i fuldt flor.”

Hvad spiser du om sommeren?
“Friske tomater og masser af bær. Alt, hvad der er lokalt og i sæson. Madoplevelserne kan påvirke hele ferien for mig, og derfor gør jeg altid meget ud af at finde gode spisesteder. Det behøver ikke at være fine dining, det kan også være en enkel pastaret lavet på et italiensk trattoria, bare det er lavet på gode råvarer og kærlighed.”

Hvad klæder du dig i om sommeren?
“Min sommerklassiker er en hvid hørskjorte, et par sorte suit-shorts, Ray-Ban-solbriller og gode lædersandaler. Men det, der især adskiller min garderobe om sommeren, er, at jeg bruger kjoler til hverdag. Resten af året går jeg kun i kjole til arrangementer, men om sommeren er jeg glad for lyse flagrende kjoler, da de er nemme at smide over en badedragt eller en bikini.”

Hvad køber du om sommeren?
“Film til mit Polaroid-kamera. Hele min verden er bygget op digitalt, så om sommeren holder jeg af at skyde billeder, der kommer på print. En stor del af mit arbejde er at tage billeder på min mobil, og derfor føles kontrasten mellem dem og de printede billeder så ekstraordinær. Det skaber en anden værdi for mig først at gå og vente på, at billederne kommer fra fremkaldelse, og så at kunne sidde med dem i hånden og genkalde mig minderne.”

Hvad går du efter, når du planlægger sommer?
“Maden og strandene. Et lille trick er at gå på Instagram og via geotags tjekke de forskellige steder ud. Vi har nok alle prøvet det der med at se en krystalblå og mennesketom strand på et rejsebureaus hjemmeside, og så ser den helt anderledes ud, når man kommer frem. Derfor foretrækker jeg at bruge almindelige menneskers billeder i min research. Det hjælper mig både til at finde de små spiseperler og på forhånd fornemme stemningen, så jeg ved, hvad jeg skal pakke i kufferten.”