Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NewDelhi © costume.dk

Tag på luksustur til New Delhi

Nyd det søde liv i Indiens hovedstad

Perfekt tilpasset tøj, afslappende ansigtsbehandlinger og kølige cocktails. Nyd det søde liv i Indiens hovedstad, New Delhi

Markeder
Indisk designertøj
I Lodhi Colony Market syd for det centralt placerede marked Connaught Place har en række af Indiens unge og hippe designere etableret et shoppingmiljø, som understreger, at indisk design er andet og mere end sarier og batikfarvede T-shirts. Besøg mærket Manish Arora Fish Fry 3s butik, som med sit unikke miks af mønstre og farver i for eksempel smukke nederdele har gjort indtryk i den internationale modeverden.
Lodhi Colony Market.
Manish Orora Fish Fry 3, main market, Lodhi Colony Market, www.manisharora.ws
Mærkevarer og budgetkøb
I Connaught Place finder du mærker som Lacoste, Pepe og Benetton, ofte til under halv pris af, hvad de koster i Danmark. Og når du er færdig med at shoppe her, kan du med fordel tage en tur op ad den nærliggende Janpath Road, som er én lang, farverig gade med et væld af butikker og små markeder. Her kan du finde alt fra tøj, tasker og smykker til røgelse, buddhafigurer, billige solbriller og pashmina-sjaler. Du kommer langt for pengene, men hold øje med kvaliteten.
Connaught Place.
Janpath Road, tæt ved Connaught Place.

Solbriller
Khan Market er et mere upscale, populært og overskueligt shoppingområde for diplomater og den velhavende del af New Delhis ungdom, hvor du finder alt fra skræddere og delikatesse-butikker til internet-caféer og skønhedssaloner. Gør et scoop i en af brillebutikkerne med et par Chanel eller Dior-solbriller til ca. 1.100 kr. - cirka halv pris af det, de koster herhjemme. Og køb populær indisk Bangra-dansemusik eller et Bollywood-soundtrack i musikbutikken.
Khan Market.
Kunst og design
Vil du mænge dig med New Delhis stilfulde ladies, så tag til shoppingområdet Santushti. I den lille samling af butiksbungalower finder du tøj fra indiske designere og dekorative ting til hjemmet. Se især efter pudebetræk og sengetæpper, lerkrus, sko og lædervarer, og find værker af indiske billedkunstnere som Haku Shah eller Vinjender Sharma.
Santushti, overfor Ashok Hotel,
Chanakyapuri 50 B.

Butikker

Lækkert læder
Punge, kufferter, håndtasker, bælter. Indien
er et paradis, hvis du er på udkig efter lædervarer i høj kvalitet til en god pris. Smid din gamle kuffert ud og erstat den med en ny fra butikken Da Milano. Kig forbi Hidesign ved Khan Market, hvis du er på udkig efter punge, håndtasker og mapper i lækkert, klassisk læderdesign.
Da Milano, E-12 Connaught Place.
Hidesign, Khan Market.

Royale smykker
Kumar-familien, som har den velassorterede butik Indian Handicrafts Emporium, har i over 300 år solgt smykker, pyntegenstande og kunst til samfundets spidser og celebre gæster som kongen og dronningen af Spanien og sultanen af Omar. Kvalitet og service er i top, og du kan selv vælge blandt de ægte stene og få lavet en ring efter eget design. Prøv med den fascinerende stjerne-safir, som kun findes i Indien. Husk også at
se den fine miniversion af Taj Mahal i haven.
Indian Handicrafts Emporium, tæt ved Autab Minar 5, Main Mehrauli Road.

Kroppen er dit tempel
Find skønhedsprodukter og ayurvediske kosttilskud til virkelig lave priser i New Delhi. På apoteker og hos mange købmænd sælges det billige, økologiske mærke Himalaya. Læbepomaden er god, og koster dig ikke mere end 4 kr. En dagcreme koster 20 kr. Butikken Forrest Essentials har hylde efter hylde fyldt med lækre cremer, badesalt og aromaolier. Alt sammen økologisk og i lækker emballage.
Forrest Essentials, ved siden af Grover Tailor, Khan Market.

Skræddersyet tøj
Der er mange muligheder for at få dit tøj skræddersyet tøj i New Delhi. Skrædderen Grover Tailor i Khan Market har blandt andet syet for den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton. Syersker tager mål og efter få dage kan du hente kjoler, jakkesæt og skjorter, som netop sidder som syet til dig. Har du ikke mulighed for at hente dit tøj selv, afleverer Grover Tailor det gerne på dit hotel eller sender det til Danmark. Medbring eventuelt en kjole, du er glad for, og lad dem bruge den som udgangspunkt.
Grover Tailor, Khan Market.

Divatips

  • Hvorfor springe ind og ud af beskidte taxier, når du kan leje en privatchauffør til at køre dig rundt hele dagen? Otte timer koster ca. 120 kr. Lad dit hotel hjælpe dig.
  • Hop i en pæn kjole, tag en hat på, og gnub skuldre med den indiske overklasse til en polo- eller cricketkamp. Spørg efter VIP-pladserne og afslut med high tea med rigelige mængder af gourmetmad i miniature-størrelse. Lad dit hotel hjælpe dig.
  • Forkæl dig selv med en spa-dag. Alle store hoteller har diverse behandlinger. Priserne er ca. 30 procent højere her end i byen, hvor en manicure koster ca. 30 kr.

Her kan du gå ud

Chill out:
På Park Hotel finder du den populære loun­gebar Aqua, der, som navnet antyder, ligger ved poolen i haven. Om dagen kan du finde skygge i små puderum med tv-skærme. Ring og få dit navn på listen, hvis du kommer i weekenden. Gratis entré.

Fest:
Er du indstillet på at feste igennem den halve nat, så sving ind omkring Orange Room på Ashok Hotel. I VIP-rummet er der en god udsigt over resten af klubben. Ring og få dit navn på listen. Gratis entré.
Park Hotel, Connaught Place, tlf. +91 2374 3000
Ashok Hotel, Chanakyapuri 50 B, tlf. +0091 2687 9802, www.theashok.com

Her kan du spise

Eksklusiv middag:
De gode spisesteder finder du ofte på de femstjernede hoteller. Start dagen med hotel ITC Maurya Sheratons overdådige morgenmadsbuffet. Om aftenen kan du gøre som en lang række statsoverhoveder: Besøg Sheratons restaurant Bukhara, som er nummer 14 på listen over verdens bedste restauranter. Hovedretter fra 80 kr.

Traditionel frokost:
Brug en shoppingpause på en frokost i den sydindiske restaurantkæde Saravana Bhavan. For omkring 60 kr. kan du bestille 4 til 5 retter og drikkevarer til to personer.
ITC Maurya Sheraton, Diplomatic Enclave Sadar Patel.
Saravana Bhavan, Janpath Road 46

Her kan du bo

Luksus:
Den helt unikke oplevelse får du på det smukke hotel The Imperial. Stedet oser af historie og glamour og har pool og spa. Dobbeltværelser koster fra 1.500 kr.

Budget:
Brug dine penge på at shoppe i stedet for at bo. Jorbagh 27 Guesthouse ligger i et pænt kvarter, og har udmærkede, men simple dobbeltværelser for ca. 300 kr.
The Imperial, Janpath Road, tlf. +91 1123 3412 34, www.theimperialindia.com
Jorbagh 27 Guesthouse, Jorbagh 27, guesthouse27@hotmail.com

Sådan kommer du til New Delhi
Hos Klm og Lufthansa kan du finde returbilletter til New Delhi fra omkring 5.500 kr.
www.klm.dk og www.lufthansa.dk