Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Shop casual cool tøj hos franske A.P.C. © Marie Vidø

We'll always have Paris...

... heldigvis. For Paris er - med sine pittoreske gader, romantiske stemning, fristende flagshipstores og stilfulde butikker - Europas smukkeste shoppeby. Se, hvad du skal gå efter i 4 af byens shoppeområder

Marais

Marais

Marais er med sine små gader et af de hyggeligste shoppekvarterer i Paris og rummer et godt miks af designertøj og mere budgetvenlige butikker.

Merci
Der er meget at være taknemmelig for i tre etager store Merci, der ligger lidt afsides fra Marais centrum, og som sælger en blanding af nyt og gammelt. Find vintagetøj fra Yves Saint Laurent og Chanel, og kig dig om i butikkens bogcafe, hvor du kan købe brugte bøger til 15 kroner og drikke kaffe. Al overskuddet fra butikken går til et velgørenhedsprojekt for børn i Madagaskar, så du kan med god samvittighed shoppe løs af alt fra Mulberry-tasker og bluser fra Isabel Marant til blomsterprintede voksduge. Eller bland din egen parfume og duft af Paris året rundt. Merci.
111 Boulevard Beaumarchais, Merci-merci.com.

Isabel Marant
Er du på udkig efter en lille jakke til at fuldende dit pariser-chikke look er Isabel Marant et godt bud. Få en til cirka 3.000 kroner i designerens butik på et hjørne i Marais. Her kan du også fylde din kuffert med casual bukser og lette basistrøjer.
47 Rue Saintonge, Isabelmarant.tm.fr.

Alaïa

Du skal ringe på for at komme ind i den tunesisk-franske designer Azzedine Alaïas butik. Her hænger designerens smukke kreationer på sorte tøjstativer, og hans legendariske ballerinaer og andre sko har deres helt egen lounge i lys marmor. Snyd heller ikke dig selv for at gå rundt om hjørnet til Rue de la Verrerie og ind i gården. Her ligger nemlig til højre - og ret godt gemt - et diskret outlet, hvor du sparer op til 70 procent på forrige sæsoners varer.
Alaïa, 7 Rue de Moussy, Outlet, 18, Rue de la Verrerie.

A.P.C. og Surface to Air
Marais huser mange franske mærker i mellemprisklassen. Et af dem er A.P.C., der laver enkle hverdagssager (kjoler, buksedragter, jeans, frakker og sko) i mærkets rene stil. Få et par shorts til ca. 1.000 kroner. På samme gade ligger Surface to Airs nye flagshipstore. Bliv casual cool i en T-shirt til ca. 400 kroner.
A.P.C., 112 Rue Vielle du Temple, Apc.fr, Surface to Air, 108, Rue Vielle du Temple, Surfacetoair.com.

AB33
AB33 er en yndig lille lys butik, der har en fin sammensætning af tøj og accessories fra blandt andre See by Chloé, Vanessa Bruno, Forte Forte og 3.1. Phillip Lim. Butikken sælger også franske Notify-jeans, der sidder virkelig godt.
33 Rue Charlot.

Ved Rue Saint Honoré

Ved Rue Saint Honoré

Lev din indre parisienne ud i yndigt undertøj og hos Chanel og Yves Saint Laurent.

Fifi Chachnil
Lidt hemmeligt ligger butikken - gå ind i gården, og træd indenfor i Fifi Chachnils lyserøde verden af silke og blonder. Et yndigt sæt undertøj fås for 1.500 kroner.
231 Rue Saint-Honoré, Fifichachnil.com.

Chanel
Det er svært at gå en tur i de parisiske gader uden at støde på en fransk fashionista med en kviltet Chanel-taske over armen. Paris vrimler også med smukke Chanel-butikker. Den største og mest legendariske ligger under Coco Chanels lejlighed og Chanels hovedkvarter i Rue Cambon. Byens største udvalg af smukke dragter, stilfulde sko, parfumer, smykker og masser af tasker, bien sur. Og husk, at du i Paris sparer op til 20 procent på Chanels smykker.
31 Rue Cambon, Chanel.com.

Vanessa Bruno
Fransk-danske Vanessa Bruno kreerer brugbare kollektioner med enkle kjoler, toppe, oversized cardigans og jakker. Bag butikkens lilla dør kan du lynhurtigt blive très chic. Butikken er lys og enkelt indrettet med kridhvide vægge og brunt trægulv.
12 Rue Castiglione, Vanessabruno.com.

Didier Ludot
Gå en romantisk tur i Galleries des Palais Royal, hvor luksusmærker som Stella McCartney, Marc Jacobs og Rick Owens har butikker. Her finder du også Didier Ludots lille vintage-skatkammer. Chanel-jakker hænger på rad og række, og du kan få én med hjem for cirka 7.000 kroner.
20-24 Galerie Montpensier, Didierludot.com.

Yves Saint Laurent
Udefra skinner butikken kulsort, indenfor er luksuriøs stemning i to etager fuld af det franske mærkes ready-to-wear, sko og accessories. Find din næste clutch til cirka 2.100 kroner. Butikken har blandt andre Hermès, Givenchy og Comme des Garcons som fashionable naboer, og lidt længere nede ad gaden ligger i øvrigt Yves Saint Laurents butik for mænd (nummer 32).
38 Rue du Faubourg Saint-Honoré, Ysl.com.

Avenue Montaigne

Avenue Montaigne

Listen af eksklusive mærker, der har hjemme på Avenue Montaigne, er lang.

Chloé
På Avenue Montaigne indbyder flagshipstores, Dior, Prada, Emilio Pucci og Chanel, til rebelsk (over)forbrug af dit visakort. Eller måske bare mere fornuftige inspirationsbesøg. Under alle omstændigheder bør du ikke snyde dig selv for at kigge indenfor hos Chloé. Her finder ud alt, hvad hjertet begærer fra det franske mærkes smukke design i cashmere og silke.
44 Avenue Montaigne, Chloe.com.

Paul & Joe
På et hjørne på Avenue Montaigne inviterer Paul & Joe indenfor i et to etager girly univers af mærkets anvendelige, feminine kreationer, smykker og skønhedsprodukter. Og priserne er lidt mindre pebrede end hos gadens resterende beboere. Få en cardigan for cirka 1.400 kroner.
2 Avenue Montaigne, Paulandjoe.com.

Montaigne Market
Montaigne Market er, på trods af navnet, en meget eksklusiv butik og med sine mange forskellige mærker en fin kontrast til Avenue Montaignes flagshipstores. Den minimalistisk indrettede butik har et miks af cool og klassiske styles fra designere som Stella McCartney, Hervé Léger og Matthew Williamson, der overskueligt hænger på fritstående giner og bøjler. Bagerst i butikken er der ofte udsalg.
57 Avenue Montaigne, Montaigne-market.com.

Saint-Germain

Saint-Germain

Brostenene omkring Boulevard Saint-Germain oser af autentisk parisisk stemning og kan tilfredsstille enhver skoelskers hungrende hjerte.

Le Bon Marché
Paris' bedste undertøjsafdeling (Stella McCartney, Marni...) finder du i Paris' bedste stormagasin - ja, endnu bedre end Galleries Lafayette og Printemps. Le Bon Marché er lys og luksuriøs at slentre rundt i og huser både mærker i luksusligaen som Chanel og Louis Vuitton og dem i mellemklassen - blandt andre Acne og A.P.C. Stil sulten i mad-afdelingeni stueetagen, som er fuld af gode oste, færdiglavede salater og små kager.
24 Rue de Sèvres, Lebonmarche.com.

Sonia Rykiel
Stribevis af strikdronninens karakteristiske design finder du i Sonia Rykiels flagshistore på Boulevard Saint-Germain. Du skal ikke gå mange minutter for at nå den smalle Rue de Grenelles, hvor designeren har en hyggelig lille skoforretning med skæve og sjove bud på dit nye par sko ved siden af (i nummer 4) kan du i Rykiel Enfants købe sødt til de små.
175 Boulevard Saint-Germain, 8 Rue de Grenelles, Soniarykiel.com.

Iris, Repetto og Louboutin
Sæt dine fødder i fokus i områdets mange skobutikker. På Iris' hylder står sko fra blandt andre Chloé, Jil Sander, John Galliano og Viktor & Rolf klar til at blive en del af din garderobe (butikken er ejet af den fabrik, der producerer sko for Chloé og Marc Jacobs og får derfor ofte skoene før andre butikker). Hos Repetto appellerer butikkens feminine danseunivers med sine fjerlette ballerinaer til din indre danserinde. En tur til Paris er heller ikke fuldendt uden et besøg i en af Christian Louboutins fantasifuldt indrettede butikker. I butikken på Rue de Grenelles er skoene udstillet i hver deres buede indhak i væggen. Spørg efter andre modeller og farver - det er ikke alle, der står fremme.
Iris, 28 Rue de Grenelles, Irisshoes.com, Repetto, 51 Rue du Four, Repetto.com, Louboutin, 38-40 Rue de Grenelles, Christianlouboutin.com.