Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Aarhus bodega restaurant deleretter social dining © MasVino

Restauranter Aarhus: Her er stederne, som du (måske) ikke har besøgt endnu

Der findes et væld af små perler i smilets by, hvor du kan få en udsøgt spiseoplevelse. Vi har samlet nogle af de restauranter, som du måske ikke lige falder over, men som bestemt er et besøg værd.

Restauranter i Aarhus

Danmark er propfyldt med kulinariske oplevelser, lige fra København og Odense til Aalborg og smilets by, Aarhus. Danmarks anden største by er nemlig fyldt med gode bagerier, fabelagtige isbutikker og selvfølgelig også lækre restauranter.

Ofte har vi en tendens til at besøge de restauranter, vi allerede kender, og ved, vi kan lide – men det kan også være en god oplevelse at udforske de skjulte perler, som ikke typisk er dem, vi plejer at aflægge et besøg. Har du også har brug for ny inspiration til restauranter i Aarhus, kan du med fordel læse med. Nedenfor har vi listet en række af Aarhus' lækreste restauranter, som du måske ikke allerede kender.

Restaurant aarhus spisesteder © Emma Martiny

Bardok

Restaurant i Aarhus, der fusionerer køkkener i og uden for Europa

Italiensk, mellem- og østeeuropæisk og tyrkisk. Det er køkkenerne, du kan opleve, når du besøger en af Aarhus' mest populære restauranter: Bardok. Hos restauranten får du smagsoplevelser, der fusionerer de fire køkkener på fornemmeste vis, hvilket har resulteret i et innovativt og interessant menukort, der byder på alt fra falafler, kaukasus-kebab og georgiske dumplings til svinetatar og ceviche af torsk.

Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Aarhus bodega restaurant deleretter social dining © MasVino

MasVino

Bodega og restaurant med lækre deleretter og vin i Aarhus' måske hyggeligste omgivelser

Den skjulte perle i en baggård i Aarhus Midtby er bestemt et besøg værd. Ud over restaurantens venlige og personlige betjening er de hyggelige lokaler med dæmpet belysning og lys med løbende stearin de oplagte rammer for timevis af snak. Og selvom restauranten har et bredt udvalg af vine, er der intet snobberi over den, så du kan blot læne dig tilbage og lade det søde personale finde en vin, der passer til din smag – og til de lækre deleretter, du finder på restaurantens menukort.

Adresse: Klosterport 4b, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Kolo Aarhus midtby kebab fladbrød restaurant © Morten Berggreen

Kolo

Innovativ restaurant med naturvin og lækkert fladbrød i Aarhus

Kolo er restauranten – og frirummet – hvor du får en autentisk kolonihave-oplevelse midt i hjertet af Aarhus. Med den afslappede stemning, rustikke indretning, lækre naturvine og de velsmagende deleretter, der er bygget op omkring restaurantens lækre fladbrød, får du en hyggelig og helt nede på jorden spiseoplevelse – næsten som sad du ude i dit kolonihavehus. Desuden har restauranten en anderledes og virkelig lækker vegetarisk brunch, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du vil prøve noget andet den traditionelle.

Adresse: Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus
Læs mere her.

restaurant havn aarhus deleretter tatar øl bryggeri © Hantwerk

Hantwerk

Mikrobryggeri og restaurant med egenproduktion og klassiske småretter i Aarhus

Direkte ud til havet i fiskerihavnen i Aarhus finder du en stor, rustik, lagerlignende bygning, der gemmer på det lækre mikrobryggeri Humleland. Stedet er særligt kendt for sit egetproducerede udvalg af sodavand og specialøl på fad, hvor den søde betjening selvfølgelig giver dig lov til at smage dig frem til den helt rigtige øl. Hertil byder stedets restaurant desuden på et væld af lækre småretter, lige fra rejer til tatar, der egner sig formidabelt som tilbehør til øl.

Adresse: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Faour_list_menu-1 © Faour

Faour

Autentisk palæstinensisk spisested med charme – og Aarhus' måske bedste falafler

Faour har muligvis Aarhus' blødeste og bedste fladbrød og de mest crispy og lækre falafler. Menuen byder på palæstinensisk mad med inspiration fra det tyrkiske og libanesiske køkken, hvor farver, smag og det fine porcelænsservice, du får serveret din mad på, giver en gennemført spiseoplevelse. Og så kan du altid forvente et smil fra det søde personale i restauranten, der gerne vejleder dig igennem de forskellige dele af deres lækre mezze.

Adresse: Klostergade 32, 8000 Aarhus
Læs mere her.

IMG_9806 © Vin Danmark

VinDanmark

Uformel vinbar og restaurant med lækker fisketapas på havnen i Aarhus

Hos VinDanmark får du en aften, hvor der ikke mangler noget. Både den spanske tapas, fisketapassen og deres udsøgte pil selv-rejer serveres med det lækreste brød, som du gerne får mere af, hvis du spørger restaurantens altid venlig betjening. Hos VinDanmark skænker du desuden selv din vin i selvbetjeningsbaren til en beskeden pris på 60 kroner per glas. Restaurantens placering på fiskerihavnen i Aarhus samt den rustikke og fransk-inspirerede indretning danner rammen for en hyggelig aften fyldt med vin.

Adresse: Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus
Læs mere her.

IMG_0889 © S'vinbar

S'vinbar

Vinbar i Aarhus med styr på vinen – uden at være for de få

Hos butik og vinbar S'vinbar i Aarhus får du altid en personlig og engageret betjening af folk, der ved, hvad de snakker om. Der er styr på vinen, men også plads til de mindre vin-nørdede, der blot ønsker et godt glas. Særligt i weekenderne og på solrige dage er der godt proppet, og stemningen, der nærmest rykker ud på vejen, er i top. Hvis du ønsker en bid til din vin, har stedet delikate oste- og charcuteri-anretninger.

Adresse: Klostergade 62, 8000 Aarhus
Læs mere her.

fish n chips moule frites aarhus take away restaurant mejlgade © OliNico

OliNico

Restaurant i Aarhus med klassiske og prisvenlige retter – og Aarhus' måske bedste take-away

Hos en af Aarhus' mindre restauranter får du en af de bedre spiseoplevelser, især hvad angår moules frites og fish 'n' chips. De to klassikere er på menukortet hver dag sammen med en håndfuld andre faste retter, men ellers skifter restauranten sin prisvenlige 3-retters menu ud hver dag. Og du kan med fordel bestille menuen to-go, hvis du ikke når at få plads på en af restaurantens 20 siddepladser, der leder tankerne hen på et autentisk europæisk landkøkken.

Adresse: Mejlgade 35, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Klassisk 65 jægergårdsgade restaurant fransk bistro tatar © Klassisk 65

Klassisk 65

Autentisk fransk restaurant med charme og en af Aarhus' bedste tatarer

På den fine lille bistro får du altid en god og vedkommende oplevelse i det franske landkøkken, hvor din peberbeuf tilberedes, din tatar røres og din crêpes suzette flamberes ved bordet af restaurantens kompetente betjening. De tætte og intime omgivelser indendørs i restauranten og den franske fortorvscafé-stemning udendørs giver dig en hyggelig og autentisk fransk aften midt i Aarhus. Rent gastronomisk får du på Klassisk 65 en oplevelse for både øjne og smagsløg.

Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev