© Roskilde Festival

Glimmer med god samvittighed: Roskilde Festivals nye tiltag er et besøg værd

Roskilde Festival slår dørene op til en enorm markedsplads, hvor festivalgængere kan shoppe mode- og livsstilsprodukter lavet med omtanke

Glitter og glimmer ødelægger verdenshavene. Det festlige drys er ofte lavet af plastiktypen polyetylentereftalat, der er beklædt med aluminium og ender som mikroplast. Men festen slutter ikke her takket være Eco Sparkles, der har udviklet verdens første bionedbrydelige glimmer lavet af cellulose fra bæredygtige eukalyptustræer.

Eco Sparkles er en af de 18 grønne stadeholdere, som du kan møde på Roskilde Festivals nye markedsplads Green Design Market.

De seneste år har Roskilde Festival stillet skarpt på bæredygtig mode og livsstil, og i år får nye iværksættere, kunstnere og designere med fokus på ansvarligt forbrug en platform på festivalpladsen.

Shopping med grøn samvittighed

Med Green Design Market skabes en helt ny markedsplads med 700 kvadratmeter og 18 nonfood-stadeholdere. Nonfood dækker over alt fra smykker og sko til tøj og hygiejneprodukter, og begrebet er blevet introduceret på Roskilde Festival som en del af en større strategi, der sætter handel med omtanke på dagsordenen – på lige fod med festivalens arbejde med økologisk og bæredygtig mad og drikke.

Det grønne designmarked er skabt i samarbejde med GoGreen Danmark, og fælles for alle stadeholderne er produkter, der enten er produceret af genanvendte materialer, eller af materialer, som kan genanvendes.

På Green Design Market kan du blandt andet møde bæredygtige og økologiske modebrands som Underprotection, Elsk og Yogamii. Derudover sælger det Roskilde-baserede firma Brilleglas.nu istandsatte briller eller fikser dine ødelagte loppekøb, mens BuyNature og GoGreen Danmark tilbyder et stort udvalg af forskellige livsstilsprodukter.