Sådan forbereder du dig på 3 måneder i autocamper

Hvad skal du pakke til tre måneder på farten? Og hvor skal du overhovedet køre hen? Det var et par af designer, Katrine Binnés, tusindevis spørgsmål, hun forsøgte at finde svar på, inden hun rejste på tre måneders campingferie i Europa. Læs med her og få Katrines tre bedste tips.

Forfatter: Katrine Binné

Min familie og jeg har nu været på farten i over en uge – otte dage i en autocamper i snestorm, forårssol og alt derimellem. Vi har været i Østrig og kørt fra Salzburg til Villach nær den slovenske grænse med stop i alperne. En alsidig tur, der har lært os en ting eller ti.

Vi bor småt, sover alle i samme seng (bagenden af bilen kan laves om til én stor seng), kaffen bliver brygget i gryde over gasblus, og jeg havde forventet, vi havde revet hovederne af hinanden allerede nu, men det er ikke sket. Kun næsten.

Som du kunne læse her, er det helt nyt for os at rejse rundt i autocamper. Før vi tog afsted, søgte jeg derfor nettet tyndt for at forberede mig på alt lige fra pakkeliste til ruteplanlægning. Det meste, jeg kunne finde, var målrettet en lidt anden målgruppe, end mig, og jeg savnede en god gammeldags blog eller Instagram-profil at spejle mig i.

Den fandt jeg aldrig, så nu laver jeg den selv her på Costume.dk. Måske det kan hjælpe dig, der drømmer om at rejse ud, og her får du de tre bedste tips til campingferien, jeg selv godt kunne have brugt, inden vi tog afsted.

1. Pak småt og omfavn livsstilen

Du kommer ikke til at køre samme 7-trin-skønhedsrutine, som derhjemme, og du kommer heller ikke til at have dine nye ballerina og mininederdel på. Tro mig. Jeg har pakket hele badeværelseshylden og garderoben med, men bruger kun mit ansigtsserum fra Honey, mine yndlingsjeans, en til to varme striktrøjer (er især glad for denne fætter og mine crocs, der er nemme at hoppe ind og ud af. Det kan også noget.

2. Download app’en Park4Night

Appen viser dig alle campingpladser på din rute. Den er blevet vores absolut bedste ven, og vi bruger den hver dag. Faktisk planlægger vi vores rute efter hvilke fede campingpladser, vi har opdaget i app’en. Ekstra tip: Gå efter campingpladser, der ligger væk fra de store veje – udover nattero får du oplevet lokal natur, og der er langt færre gæster på selve pladsen.

3. Stol på at der er styr på tingene i autocamperen

Det lyder fjollet, men jeg var faktisk bekymret for, om der var nok opbevaring, om børnene kunne sidde ordentligt, om sengen kunne rumme os alle… Men autocamperen er – selvfølgelig – indrettet af erfarne campister, og hver centimeter er seriøst godt udnyttet. Vi har plads til vores fem kufferter, tvillingebarnevogn, vandrerygsæk, kælk (yes), løbecykel og legetøj, et halvt bibliotek, tøj til fire mand, mit strikketøj, computere og mad til en uge i køleskabet. Og worst case: Skulle du stå og mangle en højstol, som vi gjorde, ligger der altid en IKEA på vejen.

Forfatteren samarbejder med FDM Travels, der har sponsoreret autocamperen – læs mere om ferie i autocamper her

Håndplukket til dig