Skoleelev overtager Costumes chefredaktørs stol

I dag er det FN’s internationale pigedag, og det markerer vi på Costume ved at lade 14-årige Martha bestemme for en dag

  1. oktober er FN’s Internationale pigedag, og derfor sætter PlanBørnefonden fokus på pigers rettigheder med Takeovers, hvor piger verden over bliver borgmestre, ministre, TV-værter og virksomhedsledere for en dag. Målet er, at pigerne gør opmærksom på, at de har en plads ved beslutningsbordet. I den anledning har vi inviteret 14-årige Martha Winther Hart-Hansen til at sidde i Costumes chefredaktør-stol. Martha er en af de piger, du kan møde i det nye Costume, hvor hun og fem andre piger forskellige steder i verden fortæller om deres hverdag. I dette interview har vi bedt hende tage stilling til det nye Costume.

Til dette nummer af Costume har vi lavet tre forsider. Hvilken en af dem kan du bedst lide?

“Den lyserøde med Beate, Bente og Fernanda. Det ser hyggeligt ud, og jeg kommer til at tænke på min egen mor og mormor. Det er et godt billede, fordi man kan relatere til det i så mange aldre. Og så kan jeg også godt lide, at der ikke er så meget baggrund, men at billedet fylder hele forsiden ud.”

Vi bruger meget tid på at tænke over, hvordan vi får fortalt læserne om magasinets artikler på forsiden. Hvilke af forsideteksterne lagde du mærke til?

“Jeg må være ærlig og sige, at jeg ved første øjekast ikke rigtigt lagde mærke til dem. Jeg så mere på forsidebilledet. Men nu, hvor jeg kigger på dem igen, er det ‘Kære Datter’, jeg ser først, og det er den, som vækker min nysgerrighed.”

Nu er du jo chefredaktør for en dag. Hvem synes du, at vi skal lave et interview med?

“Kylie og Kendall Jenner, hvor de både fortæller om deres liv og stil. Det gad jeg godt læse.”

Hvilke temaer vil du gerne læse om?

“Jeg synes, at det er sjovest at læse om trends. Men samtidig kan jeg også godt lide, at der er noget som ikke er mode, som for eksempel temaet om pigeliv. Og så er det særlig sjovt, når det er aktuelt, som her med FN’s pigedag.”

Du har lige bladret Costume 11 igennem. Hvad lagde du særligt mærke til?

“Trendsiderne med jakker er dem, jeg bedst kan huske. Det er nok fordi, jeg går op i tøj, og fordi det lige nu er sæson for jakker. Det var fedt, at der var så mange forskellige typer overtøj. Både plys, læder, trenchcoats og uldfrakker. Og så lagde jeg selvfølgelig mærke til artiklen, hvor jeg selv er med.”

Hvis du havde været chefredaktør på det her magasin, er der så noget, du ville have gjort anderledes?

“Jeg synes, at der på nogle af siderne er for meget tekst og for lidt billeder. Jeg kan bedst lide, når der både er det ene og det andet, fordi det bliver nemmere at gå til. Så det ville jeg nok lave om, hvis jeg bestemte.”