© @lacabra.bakery

Fastelavnsboller: Her får du Århus' bedste

En lækker fastelavnsbolle hører fastelavnen til – men hvilke fastelavnsboller skal du sætte kursen efter i Århus? Der findes efterhånden et kæmpe udvalg af fastelavnsboller, og udvalget bliver kun vildere og større år for år. Derfor deler vi her vores ultimative fastelavnsbolleguide med dig, så du kan finde frem til den bedste fastelavnsbolle, som passer til lige netop dine smagsløg, i Århus. Listen byder på alt fra traditionelle versioner med creme til glutenfri nyfortolkninger af den lækre fastelavnsbolle.

Fastelavnsboller i Århus

Gennem de seneste år har fastelavnsbollen fået fornyet opmærksomhed, og bagerierne i Århus og København starter tidligere og tidligere med at reklamere for deres versioner af årets lækreste fastelavnsboller.

Hypen omkring de lækre fastelavnsboller bliver vildere og vildere, og køerne ude foran bagerierne længere og længere – og med god grund. Den søde spise bliver efterhånden lavet i så mange former og med så mange forskellige smage, at du næsten med garanti kan finde en version, som du vil elske – uanset om du er til creme, masser af flødeskum eller en lækker og anderledes smag af eksempelvis rose.

Er valgmulighederne for mange, og ved du ikke, hvor du finder den bedste fastelavnsbolle i Århus? Så guider vi dig herunder til vores favoritter i smilets by. Har du mod på at kaste dig over en omgang hjemmelavede fastelavnsboller, så tjek vores allerbedste opskrift her.

Her får du Århus' bedste fastelavnsbolle.
© @jumbo_aarhus

Jumbo Bakery: Århus' surdejsvidunder

Siden Jumbo Bakery slog dørene op i Århus, har bageriet været blandt århusianernes favoritter. De er kendt for deres surdejslækkerier, og deres fastelavnsboller er ingen undtagelse. Jumbo byder på en traditionel fastelavnsbolle bagt på surdej og kardemomme, og indeni er der en blød vaniljecreme, mens toppen er dyppet i en mørk chokoladeganache. Som om det ikke er nok, disker de i år også op med en svensk semlor, som rummer masser af lækker fløde. Begge dele er super lækkert, så er du frisk på at prøve to forskellige slags, skal du bestemt tage et smut forbi Jumbo.

Adresse: Mindet 4, 8000 Århus
Læs mere her.

Find vores oversigt over Århus' bedste fastelavnsboller her.
© @mibbageri

Martin Ib, Mibbageri: Traditionelle fastelavnsboller i Århus

Hos bageriet Martin Ib kan du nyde to vidundere af en fastelavnsbolle, som ikke blot smager himmelsk, men også er en fryd for øjet. Hos Martin Ib kan du både finde en gammeldags fastelavnsbolle og en fastelavnsbolle med flødeskum. Begge varianter er baseret på en smørbagt bløddejsbolle, der smager fantastisk. Så er du til en fastelavnsbolle, hvor der hverken er sparet på smør eller fløde, er Martin Ib stedet, du skal besøge!

Adresser: Martin Ib, Meny Langenæs, Risskov Brynet, Pakhusene Århus Ø, Frichsparken Åbyhøj
Læs mere her.

Gode fastelavnsboller i Århus

Schweizerbageriet: Lækre fastelavnsboller fra Århus' ældste bageri

Det historiske bageri Schweizerbageriet blev grundlagt i 1898 i Århus og har siden vundet flere priser for byens bedste bagværk – og de er også knivskarpe inden for fastelavnsboller. Bag disken i Bruunsgade kan du vælge mellem en klassisk gærdejsbolle med remonce, en flødeskumsfastelavnsbolle eller en wienersbrødsfastelavnsbolle. Uanset hvilken version du går efter, vil du være sikret en fantastisk smagsoplevelse.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Århus
Læs mere her.

© @lacabra.bakery

La Cabra: Århus' måske smukkeste fastelavnsbolle

Det århusianske bageri La Cabra er kendt for deres yderst lækre croissanter og kardommesnurrer, men også fastelavnsbollen mestrer de. Selvom den hverken ligner eller smager som en klassisk fastelavnsbolle, er den bestemt et besøg på bageriet værd. La Cabra har nemlig tænkt ud af boksen og lavet tre forskellige bud på den perfekte fastelavnsbolle: Du kan vælge mellem chokoladecreme og passionsfrugtkompot, mascarponecreme og solbærkompot eller en lidt mere klassisk version med vaniljecreme og hindbærkompot. Der er stensikkert én, som vil blive din fremadrettede favorit, så skynd dig forbi La Cabra.

Adresse: Borggade 4F, 8000 Århus
Læs mere her.

© @davidbreadhead

DavidBreadHead: Fastelavnsbollen, der tog Århus med storm

David Milberg, som står bag bageriet DavidBreadHead, har taget århusianerne med storm. Han imponerer nemlig med sit bagværk, og herunder også med sin version af en gammeldags fastelavnsbolle. Den simple, men smagfulde fastelavnsbolle rummer vaniljecreme, brombær, marcipan og chokoladeganache, der tager den gammeldags fastelavnsbolle til nye højder. Der bliver dog kun lavet et begrænset antal, så du skal være hurtig, hvis du ønsker at smage dette vidunder.

Adresse: J. M. Mørks Gade 7, 8000 Århus
Læs mere her.

Her er de bedste fastelavnsboller i Århus.
© @hamanns_emma1990

Hamanns, Emma 1990: Århus' nok mest instagrammede fastelavnsbolle

Du har muligvis allerede set den smukke, lyserøde fastelavnsbolle fra det århusianske bageri Hamanns, Emma 1990, som har floreret på Instagram – og den er stensikkert hypen værd! Ud over at være yderst pæn siges den at smage himmelsk – og den lyserøde farve smager hverken af hindbær eller jordbær, men rose. Fastelavnsbollen hos Hamanns, Emma 1990 er meget populær, så vil du være sikker på at kunne få en med hjem og samtidig undgå kø, kan du i forvejen bestille den fantastiske fastelavnsbolle på deres hjemmeside.

Adresse: Gammel Munkegade 5, 8000 Århus
Læs mere her.

© @mor_anna_

Mor Anna: Fastelavnsboller i Århus lavet på kærlighed

Hos Mor Anna bages brødet med masser af kærlighed, og det samme gælder deres fastelavnsboller. Er du på jagt efter en klassisk fastelavnsbolle med flødeskum, skal du helt sikkert tage et smut forbi latinerkvarteret hos Mor Anna. Stedet byder på fire forskellige fløde-fastelavnsboller, som rummer alt fra citron og lemoncurd til abrikos og karamel. De er en ultimativ favorit blandt århusianerne og en sand lækkerbisken.

Adresse: Mejlgade 5, 8000 Århus
Læs mere her.

© @foremma_glutenfri

For Emma: Århus' bud på en glutenfri fastelavnsbolle

Er du gluten- eller laktoseallergiker, kan du stadig være med på fastelavnsbollejagten i Århus. Hos bageriet For Emma bugner det nemlig med bagværk uden gluten og laktose, og det samme gør sig gældende for deres fastelavnsbolle. Og udvalget er simpelt, men godt: Du kan få en simpel, glutenfri fastelavnsbolle med vaniljecreme og chokolade- eller vaniljeglasur, men du kan også få en version, hvor der er lidt flere smage i, nemlig hindbær, mandelremonce, glasur og brændte mandler.

Adresse: Vestergade 15, 8000 Århus
Læs mere her.