Fastelavnsboller: Her får du Københavns bedste

En lækker fastelavnsbolle hører fastelavnen til – men efterhånden er udvalget så stort, at det er svært at vide, hvilke versioner du bare ikke må gå glip af, og hvilke du godt kan skippe. Vi guider her til, hvor du får de bedste fastelavnsboller i København – lige fra La Glaces klassiske fastelavnsbolle til Andersen Bakerys nyfortolkning af den søde spise.

Her får du de bedste fastelavnsboller i København.
© Andersen Bakery

Fastelavnsboller i København

Vi når knap at træde ind i et nyt år, før Københavns mange lækre bagerier begynder at reklamere med deres take på årets fastelavnsbolle. Den søde spise har fået fornyet popularitet gennem de seneste år, og omkring fastelavnstiden har det nærmest været umuligt at undgå lange køer til bagerierne for at få fat i en af de smagfulde fastelavnsboller, ligesom Instagram har flydt over med billeder af dem.

Har du også lyst til at sætte tænderne i en lækker fastelavnsbolle, men er i tvivl om, hvor du får byens mest velsmagende version? Vi guider dig her til, hvor du får Københavns bedste fastelavnsboller. Har du mod på at kaste dig over hjemmelavede fastelavnsboller, så tjek vores allerbedste opskrift her.

Hvorfor spiser man fastelavnsboller?

At spise fastelavnsboller er i dag en hyggelig tradition forbundet med fastelavn, hvor man også klæder sig ud og slår katten af tønden. Men faktisk stammer traditionen med fastelavnsboller helt tilbage fra middelalderen: Som navnet antyder, hænger fastelavnsboller nemlig sammen med den faste, som man holdt i 40 dage op til påsken.

Målet var her, at man skulle undgå nydelse, herunder madprodukter som kød, mælk, æg og sukker, og i stedet bruge tiden på at angre. Derfor brugte man typisk også tiden op til på netop at nyde lækker mad, inden 40 dages faste gik i gang.

Ædegildet begyndte med flæskesøndag og flæskemandag, hvor man – som navnene antyder – spiste store mængder af kød. Tirsdagen efter flæskesøndag og -mandag blev kaldt hvidetirsdag, hvor man så i stedet spiste hvide madvarer som æg, hvedemel og sukker. Og det er netop fra hvidetirsdag, at traditionen med fastelavnsboller stammer fra: På hvidetirsdag serverede man nemlig små, søde boller som dem, vi kender i dag.

La Glace: Fastelavnsbolle-klassikeren over dem alle

Har du endnu ikke været forbi La Glace i Indre By, kan du med rette gøre det i forbindelse med fastelavn. Det historiske konditori blev grundlagt i 1870 i København og har siden forsynet danskerne med bagværk af høj kvalitet – herunder smagfulde fastelavnsboller, der med deres klassiske smag og udseende er et oplagt valg til fastelavn. Vælg mellem fastelavnsboller med flødecreme, chokoladeglasur og jordbærsyltetøj eller flødeskum, florsukker og solbærsyltetøj – du vil uanset valget være sikret en klassisk, men fantastisk smagsoplevelse. Sidste år udbød det københavnske bageri også fire nye fastelavnsboller med inspiration fra deres klassiske kager som eksempelvis othellokagen og sportskagen.

Adresse: Skoubogade 3, 1158 København K
Læs mere her.

Fastelavnsboller-andersenbakery

Fastelavnsboller-andersenbakery

© Andersen Bakery

Andersen Bakery: Nyfortolkninger af fastelavnsbollen i København

Det københavnske bageri Andersen Bakery, hvis spæde begyndelse daterer tilbage til 1959, hvor japaneren Shunsuke Takaki kom til København og kastede sin kærlighed på dansk bagværk, leverer naturligvis også lækre fastelavnsboller i alverdens smagsvarianter. Prøv for eksempel en fastelavnsbolle med rabarber og vanilje-flødecreme, en fastelavnsbolle med æble og yuzu-flødecreme eller en fastelavnsbolle med ristet mandelcreme og flødeskum. I år byder Andersen Bakerys bageri på Amager på hele seks forskellige fastelavnsboller, så du kan helt sikkert finde en, der falder i din smag.

Adresse: Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Læs mere her.

Prøv Junos fantastiske semlor, som er en af de bedste fastelavnsboller i København.
© Juno the Bakery

Juno the Bakery: Svensk pendant til fastelavnsbollen i København

Siden Juno the Bakery slog dørene op i 2017, har bageriet været blandt københavnernes favoritter. Her byder man naturligvis også på fastelavnsboller, eller rettere sagt semla eller semlor – nemlig en svensk version af fastelavnsbollen, der består af en kardemommefyldt bolle fyldt med flødeskum og mandelcreme. Du kan også finde en mere klassisk fastelavnsbolle med syrlige noter af citron. Det er lige så lækkert, som det lyder, og er du på jagt efter københavns lækreste fastelavnsbolle, må du bestemt ikke gå glip af Junos version.

Adresse: Århusgade 48, 2100 København Ø
Læs mere her.

Bageriet Brød: Croissant-fastelavnsbolle på Vesterbro

Hos Bageriet Brød, der ligger på Vesterbro, er der både klassiske og nye fortokninger af fastelavnsbollen på menuen. Prøv for eksempel en semlor, en semlorcroissant, en gammeldags fastelavnsbolle eller en fastelavnsbolle med solbær og cremeux – eller måske en af hver. Bageriet Brød ligger i hyggelige omgivelser på Enghave Plads, så du kan måske være heldig at finde en plads i solen ude på pladsen, mens du nyder din fastelavnsbolle.

Adresse: Enghave Plads 7, 1670 København V
Læs mere her.

Hart Bageri: Københavns (måske) mest hypede fastelavnsbolle

Da fastelavnsbolle-hypen nåede sit højdepunkt sidste år, var Hart Bageri et af de steder, der dannede længst køer af fastelavnsbolle-sultne københavnere. Hos bageriet, der ligger på Frederiksberg og er startet af Noma-bageren Richard Hart, kan du både få fingrene i en gammeldags fastelavnsbolle, en fastelavnsbolle med solbær og creme samt en helt ny smagsvariant, som de endnu ikke har løftet sløret for.

Adresse: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg
Læs mere her.

Smag Bukas lækre fastelavnsbolle i København.
© BUKA

Buka: Smagfulde fastelavnsboller i hyggelige omgivelser i Indre By

Det hyggelige bageri Buka i Indre By er normalt kendt for deres dekorative kager, men naturligvis leverer de også lækre fastelavnsboller i forbindelse med fastelavn. Hos det hyggelige bageri, der serverer deres godter på antikt stel og præsenterer kagerne på fine opsatser, kan du både sætte tænderne i semlor og klassiske fastelavnsboller af sprød dej fyldt med flødeskum og tidligere blandt andet en velsmagende ganache af mælkechokolade. Et must try, hvis du er på udkig efter Københavns bedste fastelavnsbolle.

Adresse: Store Kongensgade 18, 1264 København K
Læs mere her.

Sct. Peders Bageri og Konditori: Lækre fastelavnsboller fra Københavns ældste bageri

En af Københavns bedste fastelavnsboller får du hos Sct. Peders Bageri og Konditori i Sankt Peders Stræde, som er Københavns ældste bageri og har eksisteret siden 1652. Du kan her få serveret en variation af fastelavnsboller lavet i en smørbagt croissantbolle med fyld af enten solbærmousse og hjemmelavet solbærmarmelade, vaniljecreme, lemoncurd og brændt marengs, pistacie og ristede pistacienødder, hjemmelavet hindbærpure og chokoladeganache eller flydende saltkaramel, saltkaramelcreme og nougat. Der er kort sagt en variant for enhver smag, og du vil helt sikkert ikke fortryde at forsøge dig med en af de mundsvandsdrivende fastelavnsboller fra bageriet i København.

Adresse: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Læs mere her.

Her får du de bedste fastelavnsboller i København.

Fastelavnsboller-kobenhavn

© Perron

Perron: To smagfulde fastelavnsboller på BaneGaarden i København

I slutningen af 2021 slog Perron for første gang dørene op til deres lækre bageri på BaneGaarden i København SV – og nu er bageriet i København for første gang klar med deres take på årets fastelavnsbolle.

I år er der faktisk tale om to forskellige varianter af fastelavnsbollen, som begge er lavet med en smørsprød wienerdej med massevis af lag og toppet med alt det bedste fra det søde køkken.

Adresse: BaneGaarden, Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Læs mere her.

Prøv Mujis lækre fastelavnsbolle i København.
© Muji

Muji TeaHouse: Japan møder Danmark i smagfuld fastelavnsbolle

I anledning af fastelavn har det japanske homewear-brand Muji, som har åbnet caféen Muji TeaHouse i Illum, slået sig sammen med Andersen Bakery om at lave nogle af årets lækreste fastelavnsboller, der kombinerer nogle af de bedste kulinariske elementer fra Danmark og Japan.

Du kan her få serveret en gammeldags fastelavnsbolle med fyld af creme, chokolade-topping og drysset med matcha eller en version med æble og yuzu-flødecreme. Husk at drikke en af Muji TeaHouses lækre teer til.

Adresse: Illum, 4. sal, Østergade 52, 1100 København K
Læs mere her.

Fastelavnsboller_Sasha_Scherg
© RUG Bakery

RUG Bakery: Tre forskellige versioner af fastelavnsbollen hos Villa Copenhagen

Hos Villa Copenhagen kan du i år smage tre helt særlige versioner af fastelavnsbollen lavet af hotellets in house-bageri RUG Bakery. De tre fastelavnsboller går under navnene The classic, The villa pistachio og Pear & hazelnut cream feuilleté, som serveres for både hotellets gæster og besøgende i Courtyard baren.

Adresse: Villa Copenhagen, Courtyeard bar, Tietgensgade 37, 1704 København V.
Læs mere her.