pasta italiensk mangia vesterbro
© Mangia

Italienske restauranter i København: Her er de bedste

Burrata, carpaccio, pasta, vitello tonnato, og pizza. Det er blot få af de retter, som det populære italienske køkken er kendt for. Er du også vild med italiensk, må du ikke snyde dig selv for at prøve disse lækre italienske restauranter i København.

Italienske restauranter i København

Det italienske køkken er utvivlsomt et af de mest populære køkkener i verden. Derfor kan vi glæde os over, at det langt fra kun er i Italien, vi kan besøge italienske restauranter og få serveret vores favoritretter.

København bugner efterhånden med lækre restauranter, der byder på mad fra det italienske køkken, og de italienske restauranter lader heller sig ikke gå ubemærket hen på Københavns gastonomiske scene. Der findes et væld af populære og lækre italienske restauranter, hvor du kan få tilfredsstillet dine smagsløg med alt fra pizza til antipasti og burrata.

Der er ingen tvivl om, at København er et mekka for de pasta-elskende, men det kan være svært at navigere i det store udbud af italienske restauranter. Derfor har vi nedenfor listet en række af de bedste italienske restauranter i København, som du ikke må misse, hvis du er lige så stor fan af italiensk mad som os.

pasta italiensk mangia vesterbro
© Mangia

Mangia

Du har måske hørt navnet før: Den italienske restaurant er nemlig muligvis et af Københavns mest efterspurgte spisesteder. Mangia er kendt for sine enkle og simple italienske retter med masser af smag, og hvor kvaliteten er i højsædet. Med andre ord: Du går altid derfra med mere end tilfredsstillede smagsløg. Særligt stedets pastaretter og tatar er musts, hvis du aflægger Mangia et besøg.

Adresse: Bagerstræde 9, 1617 København V
Læs mere her.

pasta Nørrebro københavn barpasta
© BarPasta

Bar Pasta

Bar Pasta er det ultimative sted for pasta-elskere. Menukortet er småt, men sikkert. Selv hvis du går med en af de helt klassiske retter som pasta bolognese, vil du ikke blive skuffet – den italienske restaurants hjemmelavede pasta smelter nemlig på tungen. Planlægger du en tur forbi en af Bar Pastas restauranter på en lun sommeraften, kan du med fordel gå efter en af de udendørs pladser, hvor stemningen altid er festlig.

Adresse: Griffenfeldsgade 17, 2200 København N & Vedbækgade 13, 2200 København N
Læs mere her.

Osteria16 italiensk københavn
© Osteria16

Osteria16

Hos Osteria16 har de mere end styr på de italienske retter, og til relativt rimelige penge kan du få lov til at spise dig igennem adskille delikate antipasti-retter fra det italienske køkken. Menuen er sammensat efter sæsonen med udgangspunkt i friske råvarer direkte importeret fra Italien. Osteria16 er også en af Københavns mere eftertragtede italienske restauranter, så vil du være sikker på et bord, skal du være ude i god tid.

Adresse: Haderslevgade 16, 1671 København V og Ravnsborggade 14B, 2200 København N
Læs mere her.

italiensk Vesterbro Bevi Bevi
© Bevi Bevi

Bevi Bevi

Den hyggelige lille perle, der ligger på en sidegade til Istedgade, er bestemt også et besøg værd. Menuen skifter hyppigt, men du kan roligt lade dig overraske – alle retterne er nemlig lækre og har karakter. Der er god chance for, at du løber ind i retter som vitello tonnato, carpaccio, burrata og tatar. Er du vild med italienske deleretter, kan du med fordel bestille bord på den lille, intime italienske restaurant.

Adresse: Oehlenschlægersgade 53, 1663 København V
Læs mere her.

Italiensk pasta restaurant indre by
© Fabro

Fabro

Hos Fabro er du ikke blot garanteret en lækker og solid pastaret. Den italienske restaurant er mindst lige så kendt for sin uformelle, men ikke desto mindre hyggelige stemning og vedkommende betjening. Et karakteristika for den lille, italienske restaurant er stedets pastaretter, som du kan få til mere end rimelige priser: For en pastaret skal du nemlig ikke af med mere end 85 kroner. Fabro tager desværre ikke imod reservationer, så du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du bevæger dig derned. Særligt på de lune sommeraftener, hvor der gerne er fuldt optaget både inden- og udendørs. Er du heldig at få et bord, er der til gengæld garanti for festlig stemning, så du aldrig får lyst til at tage hjem.

Adresse: Borgergade 134 , 1300 København K
Læs mere her.

Il Buco Amager italiensk pasta københavn
© @posafalvia / Il Buco

Il Buco

Islands Brygges muligvis hyggeligste restaurant hedder Il Buco. Den italiensk inspirerede restaurant er placeret i rustikke lokaler, der tilfører stedet charme og autenticitet, og hvor du nemt kan blive hængende over de lækre vine i timevis. Stedet er kendt for at bruge lokale og økologiske producenter i menuen, der består af alt fra antipasti til risottoer og tiramisu. Og så kan du godt glæde dig til at smage deres brød med den lækre sicilianske olivenolie til.

Adresse: Njalsgade 19C, 2300 København S
Læs mere her.

© Italo Disco / @ellagravesen

Italo Disco

Hos trattoriaet på Vesterbro får du en autentisk italiensk madoplevelse i omgivelser, der emmer af den lokale italienske restaurant, du besøger sydpå. Menuen skifter efter sæsonen og er sjældent ens to dage i streg, og derfor kan man aldrig helt vide sig sikker på, hvad de kreative kokke har fundet på. En ting, du kan være sikker på, er, at retterne består af originale italienske råvarer – og selvfølgelig hjemmelavet pasta.

Adresse: Oehlenschlægersgade 5, 1663 København V
Læs mere her.

antipasti tapas italiensk nørrebro
© Cicchetti

Cicchetti

Ordet cicchetti betyder "små snacks” på italiensk, og det er netop det, du kan forvente, når du bestiller bord på den italitenske restaurant, der er placeret midt på dynamiske Nørrebrogade. Restauranten en den perfekte lokation for timevis af snak over god vin og lækre småretter, alt imens du kan følge med i livet på den befærdede gade lige uden for. Menuen skifter dagligt, men du kan altid finde specialiteter som burrata og italienske pølser.

Adresse: Nørrebrogade 56, 2200 København N
Læs mere her.

© Rufino / @emilie__holm

Rufino Osteria

Kender du ikke Rufino, bør du straks tjekke stedet ud. Hos den italienske restaurant, der ligger lige i hjertet af Christianshavn, får du lækre pastaretter til fair priser samt Københavns muligvis hyggeligste stemning i de autentiske og rustikke italienske kælderlokaler. Menuen her er også sæsonbaseret, og der er nærmest garanti for, at du får stillet dine største pasta-cravings.

Adresse: Strandgade 14, 1401 København K
Læs mere her.

scarpetta nørrebro islands brygge italiensk cofoco
© Cofoco

Scarpetta

Scarpetta er en af Cofocos italienske restauranter, hvor du får mulighed for at sætte tænderne i alle de klassiske italienske favoritter, som de fleste kender: carpaccio, burrata, bruschetta og ravioli. Du kan nærmest altid være sikker på at finde disse retter på kortet, og derfor går man aldrig galt i byen med et besøg her. Hos Scarpetta er du sikret en klassisk, god og upåklagelig madoplevelse.

Adresse: Rantzausgade 7, 2200 København N & Islands Brygge 81F, 2300 København S
Læs mere her.

© piola pastifico

Piola Pastifico

Piola Pastifico er det nyeste skud på stammen. De slog dørene op 8. marts 2023, og har siden da været uroligt velbesøgte – med god grund. Antonio og Johanne står bag den store pasta-succes og danner til dagligt par – de har også sønnerne Alberto og Carlo.

Antonio står for køkkenet, hvor han hver eneste dag har fingrene i pastadejen, da næsten alt bliver lavet fra bunden. Antonia og Johanne mødte hinanden på en restaurant, hvor de begge arbejdede og udlever nu en fælles drøm om at servere noget af de bedste pasta i byen. Mums siger vi bare!

Piola er som butik åben onsdag til fredag mellem klokken 13-17.30, og som restaurant er de på nuværende tidspunkt åbent et par weekender hver måned. For info om næste middage og booking kan man kontakte dem på mail.

Adresse: Thorvaldsensvej 2, 1871 Frederiksberg
Mail: info@piola.dk
Læs mere her